Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D S / 20.7.2017. 14:51:31

Poštovani, interesira me kako posve ukloniti Teranil extra sa žbuke kako bi se na isto mjesto mogle ljepiti pločice, po mogucnosti bez puno prašine. Hvala

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA možete s postojeće podloge ukloniti isključivo mehanički – brušenjem.

B T / 20.7.2017. 13:29:21

Poštovani, zanima me čime iznivelirati bočnu stranu betonskog stubišta: s vc40 ili betonfix-om (kojeg baš u Splitu i okolici ne mogu pronaći)? S čim impregnirati površinu prije niveliranja.

ODGOVOR

U koliko je riječ o prostoru sa uobičajenom vlažnosti zraka preporučamo betonsku podlogu impregnirati KONTAKT GRUND-om i izravnati BETONFIKS-om ili gips-vapnenom žbukom GV 10.

M C / 18.7.2017. 11:00:14

Poštovani ! U vinogradarskoj klijeti imam betonski pod koji bi želio bojati sa bojom za beton pa me zanima dali prije bojanja mogu upotrijebiti masu za samoniveliranje Teraneks

ODGOVOR

Betonski pod možete direktno bojati bojom za beton AKROTON. Ako želite, prije bojanja pod možete izravnati samonivelirajućeom masom TERANEKS. Na osušeni TERANEKS može ići boja za beton.

s p / 17.7.2017. 10:48:05

Poštovani, Na moru sam napravio konstrukciju kuhinje od porobetona (zidovi, šank, sudoper…). Odustao sam od stavljanja pločica već bi je htio zaštititi premazima, žbukama, bojama. Zanima me koje bi materijale bilo najbolje koristiti, a pogotovo koje materijale koristiti za radnu površinu i za sam sudoper. Drugo pitanje mi je vezano uz „teraneks unilevel“. U uputama piše da se može koristiti kao završni sloj, pa me zanima da li se preporuča za niveliranje poda gdje se nalazi ta kuhinja. Betonska ploča je stara cca 4 godine i postoje neravnine koje bi htio poravnati. Isto ne bi htio postavljati pločice na tu površinu. Hvala! poz

ODGOVOR

TERANEKS UNILEVEL se može koristiti za niveliranje ab ploče do debljine 20 mm i može biti završni sloj. Podlogu dobro odprašiti i očistiti, impregnirati neposredno prije UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1. Blokove od poro betona samo s vanjske strane potrebno je obraditi ili tankoslojnom žbukom ili vapneno cementnom žbukom VC 40 , te po izboru ili fino obraditi i obojati ili nanijeti neku od završno dekorativnih žbuka po izboru (akrilatna, silikonska). Za unutrašnjost tj. radnu plohu i sudoper ne možemo vam ponuditi niti jedan proizvod.

V / 16.7.2017. 18:41:56

Postovani!Lijepio bih Fermacell ploce na estrih(VIEGA FRONTERA RENO SISTEM),dali je to moguce sa TERATEK FLEKS ljepilom,ako ne koje biste mi preporucili?Hvala!

ODGOVOR

Za lijepljenje ploča koristite TERATEKT FLEKS UNILEVEL ljepilo.

T S / 13.7.2017. 1:32:15

Trebam jedan mali savjet! Vidim da ljudi svakako rade pa me zanima sljedeće. Što točno dobijem sa impregnacijom? Ja sam radio prije dvije godine impregnaciju starih zidova i plafona prije nego sam ljepio stiropor na plafon dok sam zidove sam gletao. Ništa ja tu nevidim da sam dobio sa time osim da nikako nigdje nema vlage ali u toj prostoriji je nije niti bilo. Sad bi trebao ljepiti stiropor na zidove u spavačoj sobi koja je uzasno puna vlage. U kupaoni mislim uz postojeći zid obzidat prezidnu ciglu radi ravnine i instalacija e sad nemam ja vremena žbukat i čekat da se to osuši za 10 dana to moram riješit a to je jedino moguće ako ne žbukam zid pa sam mislio izravnat zidove sa fleksibilnim ljepilom a vidim da tako rade i majstori u nekim slučajevima ali ne vidim da bacuju špric isto tako vidim i da stiropor ljebe pod obavezno na golu ciglu, pa da li može to tako?

ODGOVOR

Ovisno o tipu i namjeni, impregnacije se mou koristiti kao sredstvo prionjivosti novog materijala za određenu podlogu ili kao sredstvo za zaštitu podloge. Ploče okipora mogu se lijepiti direktno na zid (ako je zid ravan) bez prethodne obrade žbukom. Vaša ostala zapažanja nećemo komentirati.

S B / 12.7.2017. 18:10:07

Može li se bez pripreme bojati fasadno ljepilo i čime? Hvala

ODGOVOR

Ako se radi o masi kojom se armira toplinski sustav ne preporučamo bojanje fasadnom bojom, već ugradnju dekorativne žbuke minimalne granulacije 1,5mm.

D / 12.7.2017. 10:39:28

Poštovani, na podu u kupaonici izvođač je na glazuru stavio hidroizolaciju pa 1 cm mase za niveliranje. Obzirom da nije dobio željenu visinu stavio je još 1 cm mase za niveliranje pa je sada sve popucalo. Molim mišljenje o navedenom obzirom da bi trebalo postaviti keramiku na pod. Hvala, Lp

ODGOVOR

Prije ugradnje hidroizolacije prvo je bilo potrebno izravnati podlogu samonivelirajućom masom u potrebnoj debljini, zatim na očvrslu masu nanijeti hidroizolaciju i lijepiti keramičke pločice.

B V / 11.7.2017. 12:14:54

Poštovani, U dvorištu kuće imam veliki betonski stol (fiksno vezan za AB ploču)) čiju površinu bih željela popraviti/obraditi na način da dobijem glatke i ravne plohe prikladne jednom stolu. Također, željela bih da površina zadrži boju betona. Da li je odgovor Reparaturni mort i da li ga treba dodatno s nečim zaštititi? Lijep pozdrav

ODGOVOR

REPARATURNI MORT F je proizvod za zaštitu i sanacije ab površina te ga možete upotrijebiti za popravak. REPARATURNI MORT je i završni sloj, sive je boje, nije ga potrebno dodatno zaštititi osim bojom za beton AKROTON po želji.

Z R / 10.7.2017. 17:55:51

Poštovani, molio bih Vas savjet za sljedeće: - betonska terasa 10 cm (ispod zemlja). Dio terase: stari beton, dio novi beton Koji materijal i premaz za završnu glazuru koristiti ili samo premaz?Vikendica se nalazi u Gorskom Kotaru. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Površinu možete pregletati proizvodom za zaštitu i sanaciju betonskih površina REPARARTUNI MORT G ili F. REPARATURNI MORT možete obojati bojom za beton AKROTON.