Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D P / 16.8.2017. 23:12:39

Postoji li kod vas neki proizvod kojim bi se mogla zapuniti šupljina između betonske deke i temelja jer pri kiši dolazi do prodora vode u podrumski prostor. Betonska ploča je izrađena nakon temelja pa se ne oslanja na njih. Može li se neko od vaših sredstava koja se inače nanose četkom koristiti kao tekuča ispuna spoja deke i temelja,spoj bi trebao biti oko 2cm dubok i širok?Imate li neki drugi savjet molio bih vaše stručno mišljenje o izvedivosti istog,hidroizolacija je moguča samo iz unutrašnje strane tj.negativne. Hvala

ODGOVOR

Šupljinu između ab ploče i temelja zapunite MORTOM ZA PODLIJEVANJE 0-2.

V / 16.8.2017. 11:05:45

Poštovani, trebam vaš savjet u vezi odabira materijala. Radim pregradni zid između stanova i kako po novom tehničkom propis (Tehnički propis o racionalnoj i.....NN128/15) zid između stanova mora biti toplinski izoliran (maksimalni koeficijent prolaska topline U=0,60 W/m2K) mislio sam odabrati slojeve _1)toplinsko izolacijska žbuka 2)šuplja blok opeka (akustična) 3)toplinsko izolacijska žbuka. Pitanje_je li pametno vašu toplinsku izolacijsku žbuku (TERATERMO 100) postavljati u vlažne prostorije (tip kupaonica)......ako nije, koja bi bila alternativa.

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne smije se ugrađivati u sanitarni prostor. Sanitarni prostor ožbukajte žbukom VC 40.

R V / 14.8.2017. 13:56:09

Poštovani, kuća je građena 1973.g. šupljikavom ciglom. Krov je promijenjen- Gerard limom i termotopom. Kuća ima 380 m2 zidova na koje ćemo staviti 10 cm kamene vune za izolaciju pa fasadu. Zidovi su neravni i treba izravnanje cca 4 cm. Koju žbuku preporučate, te koja će imati dovoljno čvrstoće za fiksiranje kamene vune, budući će sa sjeverne strane biti od 20 cm debljine. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Površinu izravnajte upotrebom vapneno cementne žbuke VC 60 u potrebnoj debljini. Prije žbuke potrebno je površinu obraditi cementnim špricom 4.

d š / 14.8.2017. 13:39:14

Poštovani U hodniku nam je dio zida ofarban uljenom bojom. Boja se odlično drži i mehaničko skidanje uzrokuje veća oštećenja zida. No neravno je, i htjeli bismo pregletovati i prebojati normalnom bojom za zidove. Postoji li u Vašoj ponudu kakva impregnacije li neku slično sredstvo, uz pomoć kojeg bismo mogli pregletovati takav zid preko uljene boje. Najljepša hvala

ODGOVOR

Ako je boja na bazi otapala uljana boja, impregnacijom površine nećete postići dobru prionjivost. Potrebno je boju što više skinuti do podloge da bi mogli izravnati površinu. Nakon skidanja boje površinu je potrebno dobro otprašiti od prašine i podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije. Drugi dan nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA do maksimalne debljine 10 mm i izravnati površinu. Nakon sušenja na redu je bojanje unutarnjim bojama po izboru.

D / 11.8.2017. 13:45:20

Poštovani, zamijenio sam prozor u sobi,obradio ivice ljepilom za stiropor. Da li se preko ljepila može navući malter ili nešto slično da bi se zid poravnao? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon zamjene stolarije otvori se najčešće žbukaju žbukom ne obrađuju se ljepilom za toplinske ploče. Na ljepilo ne možete ugraditi žbuku da bi izravnali. Ako se radi o izravnavanju do maksimalno 10 mm možete upotrijebiti FINA ŽBUKA EKSTRA.

a m / 10.8.2017. 14:47:31

Zeljela bih da mi savjetujete koje proizvode bih trebala koristiti za sanaciju i onda zagladjivanje starog betonskog poda u kuhinji (ca. 30-40 god.). U medjuvremenu ima mjestimicna ostecenje (neke rupe dublje i od 40mm), ima i kopanja i krpanja s drugim betonom i neravnina. K tome pod nije u vagi, pa ne mogu koristiti samonivelirajuce smjese. Molila bih Vas i cijenu preporucenog proizvoda i da li isporucujete na cijelom podrucju Hrvatske. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za krpanje i izravnavanje postojeće podloge kao i izvedbu novog sloja upotrijebite CEMENTNI ESTRIH 20. Cijena CE20 je 0,82 kn/kg vreće 25kg , vreća 20,62 kn s uračunatim pdv-om. Proizvod se može naći kod svakog bolje opremljenog trgovca građevnog materijala na području RH, jer radimo s velikom većinom trgovaca. Pojedinačne dostave ne radimo.

B K / 9.8.2017. 11:01:56

Poštovani, u podrumu koji je pola u zemlji a pola vani počeo se runiti beton (pojavljuje se sitna prašina). Jedno davno sam pročitao da se mogu pojaviti nekakve gljivice koje razaraju beton. Molim Vas za pomoć kako to zaustaviti i sanirati. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na pojavu oštećenja ab konstrukcije utječu: kvaliteta materijala, projekt konstrukcije, kvaliteta materijala i izgradnje, primjena mjera zaštite konstrukcije, agresivnost okoliša konstrukcije, opterećenja kojima je konstrukcija izložena, kvaliteta održavanja. Razaranje konstrukcije može biti i biološko koje nastaje tek kada su oštećenja mehanička, kemijska i klimatska. Treba očistiti površinu te sve loše dijelove maknuti. Čistu površinu zaštititi novim slojem cementne žbuke. Po potrebi ako je vidljiva armatura zaštitit ju antikorozivnim sredstvom, te površinu ab ožbukati ili CEMENTNOM ŽBUKOM C-80 ili REPARATURNIM MORTOM R4 250.

s Š / 7.8.2017. 16:59:20

Gdje se u BiH /kanton Tuzlanski ili Srednjebosanski/može kupiti vaš proizvod FINA ŽBUKA EXTRA.Hvala.

ODGOVOR

Za isporuku na području BIH možete se obratiti firmi S PRODUKT , u Poslovnom centru 96 - zona II, Vitez. Adresa: PC 96-II, 72250 Vitez, BIH Telefon: (+387) 030 71 71 71 Fax: (+387) 030 71 71 70 e-mail: s-produkt@tel.net.ba web: www.samoborka.ba

Z / 3.8.2017. 17:43:54

Draga Samoborka, imam još jedno pitanje (jer smo jako marljivi ;) i jer Vi imate odgovor na sve). Nakon što smo ugradili nove prozore oko kojih je sada samo pur pjena, zanima me što ide direktno na tu pur pjenu. Neko ljepilo za stiropor ili ljepilo za pločice, pa žbuka? Molim Vas za odgovor. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Pur pjena oko prozora se odreže u ravnini sa stolarijom, te se ožbuka bez problema VC 40 žbukom.

Z / 1.8.2017. 16:27:11

Draga Samoborka, nakon što je vodoinstalater razbio pločice i promijenio puknutu cijev zidne slavine iznad kade, ostala je ogoljena cijev koju treba obložiti i zatim zid opet prekriti pločicama. Zanima me što se može direktno nanijeti na cijev, i oko cijevi, a da ju ne nagriza. Rekli su mi da ne smijem staviti žbuku s vapnom, jer vapno nagriza cijev. Čime ispuniti taj prostor? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Cijevi se oblože filcom (koji je trebao ugraditi vodoinstalater) i mogu se ožbukati žbukom VC 40 ili VC 60 , ovisno o dubini instalaterskih otvora.