Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a m / 30.5.2017. 23:06:18

postovani,zidat cu kuću 25 betonskim blokom,pa me zanima samoborka mort koji je najbolji,i koliko ide morta u m2,hvala

ODGOVOR

Koristite MORT ZA ZIDANJE M5, potrošnja morta je cca 30-40 kg/m2.

V F / 30.5.2017. 13:56:06

Pozdrav, Imam septičku jamu staru 35 godina sa betonskom dekom debljine 8 cm koja je izložena suncu i kiši.Kako bi bilo dobro zaštititi tu deku da ne dođe do njenog pucanja odnosno da joj se produži vijek trajanja ? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Betonsku ploču treba pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm.

D B / 25.5.2017. 9:17:35

Poštovani, nakon vanjskog ručnog žbukanja garaže, premazali smo zid obojenim mineralkvarc grundom. Plan je da na to ide obojena hirofa. Hoće li biti kakvih problema, odnosno da li sam trebao zid premazati možda sa univrzalkoncentrat grundom? Treba li ukoliko je vruće obojenu hirofu vlažiti vodom da ne popuca ? Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Podloge treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim vodom u omjeru 1:1 neposredno prije nanošenja HIROFE. UNIVERZALKONCENTRAT GRUND poboljšava prionjivost, vodoodbojnost i elastičnost HIROFE. Kod restauratorskih radova i primjene kod viših temperatura, zbog spriječavanja brzog isušivanja preporuča se za prvo prskanje dodavanje UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-a. UKG se razrjeđuje vodom u omjeru 1:6 (jedan dio UKG :šest dijelova vode). Za pripremu HIROFE za sljedeća prskanja koristiti čistu vodu. Kod obojenih HIROFA dodatak UKG-a neznatno utječe na promjenu tona. Obojenu HIROFU ne smije se prskati vodom.

D M / 24.5.2017. 21:51:05

Postovanje zanima me dali ima neko ljepilo bezbojno koje bi se moglo pomjesat u bjeli ukrasni kamen koji bi postavio na stazu oko kuce to sam vidio u Americi pa me zanima dali to postoji i kod nas hvala

ODGOVOR

Bezbojno ljepilo nemamo, sva ljepila koja proizvodimo su s bijelim ili sivim cementnom.

H B / 24.5.2017. 15:08:54

Koji tipovi tj vrste završne žbuke se preporučaju odnosno ne preporučaju u zoni prskanja zida. Npr može li silikatna žbuka biti i u podnožju i ostatku fasade ili se preporuča različiti završni sloj u podnošju i ostatku fasade.

ODGOVOR

Za zone sokla preporučano odabir akrilatne žbuke TERAKRIL ili TERAPLAST. Silikatnu žbuku ne preporučamo u zoni sokla.

A / 22.5.2017. 21:57:45

Poštovani. Da li imate ljepilo za unutarnje pločice zid za povišene temperature (nedovoljno izolirani dimnjak ) i koje pakiranje i uz koju MPC ? Da li imate i glet masu za povišene temperature (nedovoljno izolirani dimnjak ) , koje pakiranje i uz koju MPC ? S poštovanjem.

ODGOVOR

Ljepilo koje se upotrebljava za ljepljenje površina izloženih višim temperaturama je UNITEKT BAZA 25kg (gotova disperzija od 25 kg kojoj se dodaje 25 kg cementa i zajedno miješa). Isporučuje se po zahtjevu kupca. Glet mase koju proizvodimo i prodajemo su TERANIL, TERANIL EKSTRA, TERANIL MAX, FINA ŽBUKA EKSTRA ali nisu deklarirane za visoke temperature. Pakiranja su po 25 kg, cijene su dostupne na našim web stranicama proizvoda npr. http://www.samoborka.hr/teranil . Iskazane cijene se VPC -veleprodajne, MPC je VPC plus PDV.

d v / 22.5.2017. 23:33:02

Poštovani, imam kupljenu betonsku pečenjaru i zanima me da li bi na nju smio navući teraplast s vanjske strane

ODGOVOR

Ne preporučamo na pečenjare ugraditi TERAPLAST bez prethodne obrade betonskih površina žbukom (CEMENTNA ŽBUKA) ili polimer cementnom masom (SAMOTERM ili REPARATURNI MORT G).

D Š / 21.5.2017. 6:34:16

Poštovani Imam vrtne betonske stepenice. Na njima sam imao pločice koje su se s vremenom pokazale loše i odlučio sam da bi ih ostavio betonske na koje bi trebao staviti neki završni sloj. Neku glazuru. Vidim da vi imate veliki broj materjala koji bi vjerojatno mogao biti za mene podesan. Molim vas dali mi možete predložiti nešto od vaših materjala. U prilogu sam vam poslao par slika kako bi ja odprilike želio da mi stepenice izgledaju.

ODGOVOR

Na betonskim stepenicama možete izvesti prani kulir u raznim kombinacijama zrna po izboru, ugraditi betonske ploče raznih kombinacija zrna i obrade (prana, pjeskarena, brušena), dimenzija ploča: 40x40x3,8 ili 40x60x3,8cm, ili ih samo obraditi REPARATURNIM MORT-om G .

J H / 20.5.2017. 18:18:08

Cime premazati vanjsku betonsku povrsinu horizontalnu da se ne odljepljuje boja za beton, nema opterecenje.

ODGOVOR

Boja za beton ne može biti trajna na horizontalnim površinama te je potrebno svakih nekoliko godina površinu ponovno prebojati. Ako se površina i impregnira također nema garancije da će se boja moći održati, a da ne dođe do ljuštenja. Potrebno je prije bojanja površinu očistiti i oprati i tek onda bojati.

I H / 16.5.2017. 8:15:15

Poštovani, U kući imam jedan zid od cigle na kojem je zaljepljen grafitni stiropor te je rabiciran i premazan ljepilom za fasade. Da li se na takvu podlogu može nanositi žbuka VC50 u debljini od 2cm uz predhodno grundiranje?

ODGOVOR

Na takvu podlogu se ne može nanositi VC 50. Podlogu možete obraditi završno dekorativnom žbukom SEP Z2, SILIKATNOM žbukom ili pregletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA u debljini 2-3 mm i obojati bojom TERAPOL ili POLAKRIL.