Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zvjezdana Ivos / 28.6.2017. 16:35:16

Postovani. Molila bi Vas kako ocistiti od ljepila ploce u dvoristu. Ploce durch ljepljene na beton. Nemarom kod ljepljenja Imam i ljepiva na njima. To ruzno izgleda a ljepilo se stvrdnulo. Hvala. Zu srdacan pozdrav. Z. Ivos.

ODGOVOR

Očvrslo ljepilo potrebno je prije svega mehanički odstraniti s betonskih ploča. Na žalost mrlje će ostati prisutne budući da je došlo do reakcije ljepila i površine betonskih ploča. Površinski se mogu otkloniti eventualno primjenom octene ili solne kiseline (3%-tne) na način da se ploče prethodno dobro natope čistom vodom, mrlje tretirati kiselinom i nakon 1-2 minuta dobro isprati čistom vodom. Također možete primijeniti posebna sredstva za čišćenje kamena i betona dostupna u specijaliziranim trgovinama.

Josko Vukusic / 2.6.2017. 16:07:44

Poštovani, Planirao sam na atraktivnijem dijelu okućnice (pješački), na postojeću AB ploču (8-10 cm), izliti veće betonske kvadrate (cca 2x2 m) visine 4-7 cm. Između njih bi bile fuge od 7 cm popunjene rječnim šljunkom. Molim vaš savjet oko izbora materijala odnosno da li mogu ići s estrihom kao konačnim proizvodom ili nekom drugom mješavinom koja će ostaviti taj betonski izgled a opet biti dovoljno kvalitetna/funkcionalna? Također, zanima me i čime bi takvu površinu bilo najbolje impregnirati? Srdačan pozdrav, Joško Vukušić

ODGOVOR

Za opisanu površinu i visinu koju imate preporučamo vam da ugradite gotove naše proizvode, betonske ploče debljine 3,8 cm raznih kombinacija zrna i obrade ili opločnike debljine 6 ili 8 cm različitih boja i formata. Ponudu ploča i opločnika možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/betonski-oplocnici

Marko B / 28.5.2017. 12:11:30

Poštovani, molim Vas za info u vezi polaganja betonski ploča, 40x40. konkretno MILANO, al vjerojatno nebitno. Imam betonsku podlogu na koju bih postavio te ploče. I zanima me dali se one mogu postavljat na šoder kao i tlakavac ili se postavljaju na ljepilo, odnosno cement? hvala unaprijed, Lp Marko

ODGOVOR

Ako je betonska ploča izvedena u padu, ploče se mogu ugraditi na pijesak 2-4 mm ili se mogu lijepiti MORTOM ZA OPLOČENJA ili ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

Dubravko S / 7.5.2017. 10:06:47

Postovani, postavljene su mi vase betonske kocke i majstori su mjesali kvarc i cemenat skupa da se fuga strvrdne. Betonske kocke su posivile i izgubile svoju boju (naravno) . Molim vas za savjet cime ukloniti cement sa kocki da bi povratile orginalan izgled. Puno hvala

ODGOVOR

Ako je cementna masa koju su majstori sami radili očvrsnula na opločnicima, nije ju moguće skinuti bez oštećenja. Opločnik se ne fugira navedenom smjesom već se na tržištu može kupiti gotov proizvod za suho fugiranje ploča ili opločnika. Opločnik se u pravilu fugira samo s kvarcnim pijeskom.

Zlatko Orbanić / 9.4.2017. 12:48:01

Poštovani,da li kulir ploče 'model padova' postoji i manje debljine od 2/2,5 cm debljine ili samo od 3,8cm!? Pitam radi pješačke staze oko kuče.Zahvaljujem na vašem odgovoru

ODGOVOR

Betonske ploče koje proizvodimo debljine su 3,8 ili 5 cm. Manje debljine ne proizvodimo. Namijenjene su za popločavanje hodnih površina (staza, ravnih krovova i sl.).

Tomislav Medved / 6.4.2017. 7:09:15

Postovani,molim vas da mi odgovorite na slijedeci upit. Planiram poplociti betonskim plocama povrsinu cca 7 sa 4 metara koja sluzila za pranje i parkiranje osobnih i kombi vozila. To je trenutno travnata povrsina pa je potrebna temeljita priprema. Boja betonskih ploca mi nije bitna,trazim najjeftinije rjesenje. Moraju li betonske ploce biti armirane?

ODGOVOR

Betonske ploče koje proizvodimo dim. 40x40x3,8 ili 40x60x3,8 nisu prikladne za voznu površinu, već za pješačke površine, terase i ravne krovove. Betonske ploče koje proizvodom u debljini 3,8 cm ne mogu se armirati.

Barbara Ziger / 29.3.2017. 15:28:01

Molim vas da me savjetujete sta da stavim na vec gotovi beton koji je neravnog izgleda. Trebalo bi da izgleda glatko ali da ne prijedje 1cm visine zbog vec postavljenih kamenih skala. Da li postoje neke tanke ploce za poplocati ili da se stavi sloj neceg da se izgladi i napravi pad od kuce? To je vani i auta bi se trebala na to moci parkirati. Hvala unaprijed, Barbara

ODGOVOR

Podlogu treba pregletati REPARATURNIM MORTOM G u potrebnoj debljini. Betonske ploče koje prodajemo visine su 3,8 cm.

Matej Majcan / 24.3.2017. 14:44:26

Pozdrav! Ispred garaže planiram postaviti stazice širine cca 50cm od betonskih opločnika debljine 8cm. S obzirom na to da bi tim stazicama svaki dan prolazio automobil, zanima me bi li mogao izbjeći postavljanje rubnjaka u cijelom procesu i uz klasično postavljene opločnike samo zaliti beton kao zamjenu za rubnjake? Bi li to uzrokovalo razilaženje opločnika, ukoliko automobil prolazi u prosjeku 3-4 puta dnevno. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Umjesto rubnjaka može se izvesti betoniranje tj. parapetni zidić.

Nenad Golubić / 23.3.2017. 15:50:37

Pozdrav, interesiraju me merkur betonske ploče. Koje su njihove dimenzije te na koju se največu kosinu mogu postavit u %. Jer nam je priloz do garaže u kosini tj uzbrdica je. Hvala

ODGOVOR

Ploča MERKUR je dim. 40x60x3,8 cm. Ploče se postavljaju na pješačke površine, terase ili popločavanje ravnih krovova. Ako će se ploče postavljati na voznu površinu obavezno ih treba lijepiti ili debeloslojnim ljepilom za keramiku ili ih polagati u cementnu glazuru. Ploče se mogu postavljati i na kosine, nema ograničenja nagiba.

Andrija Bugarin / 5.3.2017. 18:30:56

Da li betonske ploče debljine 3,8cm mogu podnesti težinu osobnog automobila jer bi ih postavio u natkrivenu garažu i na ulaz ispred nje hvala.

ODGOVOR

Ako ćete ploče postavljati na betonski podlogu i lijepiti ih automobil se može parkirati. Ako ćete ploče postavljati na zemljanu podlogu ploče se ne mogu ugrađivati jer će pod težinom auta popucati.