Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K R / 19.4.2021. 21:57:50

Poštovani ! Imamo opločnik Narcis kreativ crveni,već nekoliko godina,ali s obzirom da smo imali nadogradnju potkrovlja zbog radova i odlaganja materijala -cementa,pijeska ,izgubio je boju,posvijetlio je. Moje pitanje za vas je da li postoji neko sredstvo kojim bi ga mogli premazati da postane tamniji i da ne izgleda tako isprano od svega navedenog, a i kiše sigurno. Zanima me još i čime se mogu oprati mrlje od ulja od auta ? odnosno i fleke od cementa.... Hvala Vam puno Lp

ODGOVOR

Kako u ponudi nemamo odgovarajuća sredstva preporučamo postavljene betonske opločnike očistiti sredstvom za čišćenje tipa BETON 3 ili sl, dostupnim u trgovinama građevinskog materijala. Očišćene površine opločnika preporučamo dodatno hidrofobirati BETOSILOM, nanošenjem u dva nanosa. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

J V / 15.4.2021. 17:44:59

Poštovani, kao prilaz za garažu, a ujedno i parking, bi stavio betonske ploče/opločnike. S obzirom da se trenutno nalazi beton star preko 30 godina i debeo oko 7-10 cm smatram da nema smisla da isti vadim jer je to davno sjelo na mjesto. No, postavlja se pitanje što da stavim. Stoga kontaktiram Vas kao stručnjake da mi pomognete. Da stavim opločnike 6cm debljine poput afrodite? Ili da stavim betonske ploče 4 cm debljine? Naime, bojim se da ne bude problem s konstantnim prometovanje i da se sve ne rasklima. Nadalje, ako bi stavio tanje ploče, da ih onda zaljepim ljepilom za pločice za taj beton ispod (na mjestima gdje je moguće)? Također, mogu li uopće stavljati kocke direktno na beton ili treba neki sloj agregata ili slično, kao nekakva tampon zona? Beton je dosta ravan. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Preporučamo Vam da betonsku podlogu nasipate sloj kamenog agregata u frakciji 2-4 mm debljine 3-4 cm. Na njega postavite opločnike debljine 6 cm.

R L / 14.4.2021. 8:21:16

Postovani, na vanjskim stepenicama mjjestimično se oštetio i otpao kulir poostavljan prije 50ak godina.Na ostalom dijelu stubišta je čvrst i bez znakova propadanja. Kako se radi samo o 3 stepenice koje su izložene vremenskim nepogodama, postoji li mogućnost popravka i što i kako se može učiniti? Hvala. Renata

ODGOVOR

Svaki lokalni zahvat na postojećem kuliru bi bio primjetan, stoga Vam savjetujemo da na prve tri stepenice uklonite postojeći kulir i izvedete novi.

A K / 3.4.2021. 8:22:56

Poštovani, može li se vaš opločnik od 6cm postavljati na asfaltiranu podlogu? Jeli u tom slučaju isto ide pijesak od 4-8mm?

ODGOVOR

Samoborkini opločnici debljine 6 cm mogu se postavljati na asfaltnu podlogu uz obaveznu korištenje nasipnog sloja dolomita granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm u debljini 3-5 cm uz osiguran nagib 1-2%.

G L / 10.1.2021. 16:03:30

Postovani, imam dvoriste 211 m2 na koje bi postavio kocke ,ulazim sa kamionom sva 2, 3 dana u dvoriste ,preko vikenda cijeli je dan kamion u dvoristu. Koje bi mi kocke preporucili zbog tereta hvala ??

ODGOVOR

Obzirom na opterećenje opločenih površina preporučamo opločnike visne 8 cm, manjih formata, te sheme slaganja sa manjim “poklapanjem” sljubnica, kao npr OPLOČNIK IKAR ili OPLOČNIK PEGAZ. Posebno je potrebno obratiti pozornost na odgovarajuću I kvalitetnu pripremu podloge: - ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja, predvidjeti nagib donjepodloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenogagregata - nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) 20-40 cm debljine - za teža opterećenja i nabiti valjkom ili vibropločom - nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm - nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnatiletvom - postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem - kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1mm (najbolje kvarcnim pijeskom). Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). - površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu

I Š / 1.12.2020. 11:27:55

Poštovani, Postavio bih travnate opločnike 60/40/10 u dvorištu za parking. Zanima me da li je dovoljno dobro nabiti i poravnati zemlju i samo ih poslagati?Lp, Ivo

ODGOVOR

TRAVNI OPLOČNICI polažu se na podlogu pripremljenu za ugradnju svih tipova opločnika: - ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja, predvidjeti nagib donjepodloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenogagregata2 - nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) i nabiti valjkom ili vibropločom§10-20 cm debljine - za lakša opterećenja§20-40 cm debljine - za teža opterećenja3. - nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm4 - nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnatiletvom - Postavljene travne opločnike utvrditi gumenim ili drvenim čekićem te zapuniti zemljom I zasijavati travom.

D B / 12.11.2020. 14:07:29

Molim vas gdje u sibensko-kninskoj zupaniji kupiti kulir ploce PADOVA pjeskarene. Hvala

ODGOVOR

Ploča PADOVA PJESKARENA se može naručiti i kupiti u Brodomerkur Šibenik,(naručuju se isključivo po narudžbi)

m p / 8.11.2020. 18:57:11

Pozdrav.Interesira me vaš proizvod ,ATLAS,betonski blok za ograde,način polaganja ,tj s čime se ljepi isti .Hvala

ODGOVOR

Blokovi se postavljaju sa pomakom od pola bloka. Za minimalne širine fuge blokovi se lijepe fleksibilnim ljepilom TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS. Ljepilo se nanosi po čitavoj širini bloka. Za širinu fuge 1-1,5 cm blokovi se zidaju MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M 10. Višak istisnutog morta odmah odstraniti kako bi se spriječilo prljanje zida. Fuge oblikovati nakon djelomičnog stezanja morta.

I B / 29.10.2020. 19:01:35

Pozdrav.Betonske ploče(60x30x3,8) postavljam kao okapnice na vanjski,ogradni zid i planiram ih obojati teraton v fasadnom bojom.Trebam li, prije boje, ploče premazati nekom impregnacijom,SN vezom ili slično.

ODGOVOR

Za bojanje betonskih ploča preporučamo da koristite boju za beton AKROTON. Za prvi nalič razrijedite s 15% vode, a drugi s do 10%.

K S / 27.10.2020. 21:26:53

pozdrav, imam postojecu asfaltnu podlogu umjesto koje bi stavio oplocnike. Da li moram trgati i vaditi asfalt ili mogu na asfalt staviti oplocnike? Hvala

ODGOVOR

Ukoliko je asfaltna površina izvedena sa odgovarajućim padom na asfaltni sloj možete postaviti sloj kamenog agregata frakcije 2-4 mm ili 4-8 mm na koji se polažu opločnici.