Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T P / 3.10.2017. 13:32:34

Poštovani Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod da izaberem. Evo moj problem, Imam betonsku klijet koja s jedne strane ima gušternu za kišnicu. trebao bih hidro izolirati gušternu iznutra da mi vlaga ne probija u klijet. hvala na pomoći

ODGOVOR

Za izvedbu hidroizolacije cisterne za vodu preporučamo HIDROPROTEKT. Cisternu je potrebno isprazniti, temeljito očistiti te prosušiti kroz par dana. Na mat vlažnu podlogu nanositi HIDROPROTEKT zidarskom četkom u tri sloja križno. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/hidroprotekt .

BORIS PUTAR / 25.9.2017. 11:23:56

Poštovani,molim savjet sa čime tretirati zid i zaustaviti prodor vode? podrum koji je u zemlji i nije izolirani i nemoguče ga je izolirati sa vanjske strane a voda prodire uz glavnu cijev vode koja ulazi u podrum kroz okomiti zid i na još jednom mjestu kroz manju pukotinu?

ODGOVOR

Prodor oko cijevi zapunite mineralnom brzoveznom hidroizolacijskom masom HIDROSTOP, a pukotinu kroz koju curi voda treba prvo zasjeći u obliku lastinog repa i onda je zapuniti s istom masom . Nakon sanacije prodora, po potrebi, zid premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT .

Marija Sekulić / 12.9.2017. 15:53:30

Poštovani, trebalo bi sanirati vanjsku terasu ispod koje su garaže. Da li je potrebna hidroizolacija i što preporučujete ili cementni estih i u kojem omjeru ili nešto drugo. Da li treba skidati i staru izolaciju? Molim savjet i unaprijed hvala na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Potrebno je provjeriti u kojem stanju je postojeća izolacija i koji tip izolacije je ugrađen. Zatim, po potrebi površinu izravnati tj. napraviti glazuru u padu. Nakon sušenja glazure od minimalno 28 dana , površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K i ugradite bilo koji tip završne obloge (keramika, kamen, drvo ploče i sl.)

šimo orešković / 8.9.2017. 12:21:34

Poštovani, Mislim premazat (prekrečiti) i podrumski zid koji je ožbukan i koji vlaži, pa me zanima ima li u Vašoj proizvodnji kakav premaz takve namjene koji štiti da vlaga ne prodire? Moram napomenuti da nema mogućnosti vanjske sanacije. Sa poštovanjem! Šimo Orešković

ODGOVOR

Vlagu je potrebno riješiti sanacijskim proizvodima kao SANISIL H ili hidroizolacijskim premazima. Proizvod koji možete upotrijebiti za premazivanje zidova u kojima je prisutna zasićenost vlagom su AQUAPOL ili TERMOPOL, ali vam skrećemo pažnju da to nisu proizvodi koji eliminiraju vlagu, već samo mogu privremeno spriječiti vlagu.

Andrej P / 31.8.2017. 11:25:44

Poštovani, Renoviramo staru kamenu kuću koja ima problema sa kapilarnom vlagom. Zanima nas kako ispravno sanirati zidove u prizemlju. Planiramo napraviti novu betonsku temeljnu ploču i drenažu oko kuće. Istočni zid kuće je ukopan cca 50 cm u zemlju i s te je strane asfaltirani parking. Molim vas preporuku sanacije kamenih zidova iznutra i izvana. Da li se može koristiti iznutra samo prirodna vapnena žbuka? Je li dovoljno vani zid fugirati ili bi bilo bolje i njega ožbukati? Koju žbuku koristiti u kupatilu i kuhinji? Unaprijed se zahvaljujemo.

ODGOVOR

Za obradu zidova sa prisutnom kapilarnom vlagom preporučamo visokoparopropusni sustav žbuka. SANISIL ŠPRIC, SANISIL H, FINA ŽBUKA F 900 I završno bojenje silikatnom bojom SILIKATKOLOR. Na zidovima sa trajno prisutnom kapilarnom vlagom ne preporučamo primjenu vapnenih materijala. U kupaonicama , ukoliko je planirana obloga keramikom preporučamo primjenu vapneno-cementne žbuke VC 40, uz obvezno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA. Ovisno o količini prisutne kapilarne vlage potrebno je izvesti I hidroizolaciju polimer-cemntnim premazom tipa BETONPROTEKT MONOELSTIK. Fasadne površine možete samo fugirati MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE I cijelu površinu dodatno hidrofobirati vodom razrijeđenim SILIKOSAM KONCENTRATOM. Napominjem da su ovo samo okvirne smijernice te da je za konkretniji prijedlog sancije potrebno više ulaznih informacija.

Josip Josip / 28.8.2017. 23:37:30

Postovani,unaprijed zahvaljujem i sve pohvale za tvrtku,proizvode i zaposlenike, lijepo da je sacuvano nesto s tolikom povjescu. Pitanje sljedece, renoviranje nekoliko tus prostora s vadjenjem stare tus kade, umjesto koje ce ici plocice s tus kanalicom (odvodom,)molim vas vasu preporuku kako obaviti radove i s kojim proizvodima,sad je podloga neravna a htjeli bi staviti stiropor za termoizolaciju ispod plocica,dali je ispod stiropora potrebno izravnavanje,a iznad glazura pa nakon tog hidroizolacija pa ljepilo te plocice ili kako vec vi cete bolje znati,radujem se brzom odgovoru,jos jednom hvala,lijep pozdrav

ODGOVOR

U prostorima izloženim čestoj vlazi kao kupaone, ne možete ugraditi toplinsku izolaciju s pločama stiropora pa na to lijepiti keramiku. Zidove treba izravnati žbukom VC 60 i nalijepiti keramiku koristeći ljepilo TERATEKT FLEKS. Prije polaganja keramike zidove i pod premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOLESTIK u dva sloja, na spoju poda i zida ugradite traku za brtvljenje.

Josip Kralj / 15.8.2017. 11:39:51

Poštovani, Imam podrum koji je zidan sa betonskim kvadrima i koji se jednim dijelom nalazi ispod zemlje, postavljena je el. instalacija ( izrezani kanali i postavljeni bužiri ), ali nije još ožbukan, molim vas savjet kako zaštititi zidove od vlage. Hvala.

ODGOVOR

Za zaštitu zidova od vlage upotrijebite dvokomponentni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK koji se nanosi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom. Nakon izvedene hidroizolacije ožbukajte zid žbukom VC 40.

Tomislav Katić / 15.8.2017. 9:02:31

Imam staru kamenu kuću u Istri (iz 19. st., bez izolacije) i u prizemlju je kapilarna vlaga. Otkop temelja nije moguć, pa vas molim savjet za sanacijsku žbuku?

ODGOVOR

Za sanaciju zidova pod kapilarnom vlagom upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H , u potrebnoj debljini. Prije žbuke površinu obradite sanacijskim špricom SANISIL ŠPRIC.

Dubravko Čačić / 13.8.2017. 14:32:28

Poštovanje..na podrumu sa nutarnje strane mi se žbuka osipa(zbog vlage od prije) a koja više ne prodire. Očistio sam loš porpzni dio žbuke pa me zanima čime bi valjalo premazati(impregnirati) zid da se učvrsti prije saniranja...hvala

ODGOVOR

Tamo gdje je prisutna kapilarna vlaga zidovi se ne premazuju impregnacijom. Po potrebi za zaštitu od kapilarne vlage zidovi se do visine od 40 cm premazuju mineralnim hidroizolacijskim premazom za sprječavanje širenja kapilarne vlage HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom. Nakon tog premazivanja upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H u potrebnoj debljini. Ako se opeka lista i ljušti premaz za konzervaciju i učvršćivanje je FIKSANIR.

David Blečić / 10.8.2017. 19:14:46

Poštovani, imam problem sa poplavljivanjem konobe. Kuća se nalazi u blizini mora tako da u slučaju plime dolazi do prodora mora, a u slučaju jačih kiša dolazi do prodora oborinskih voda. S obzirom da se kuća nalazi u staroj gradskoj jezgri nailazim na problem sa konzervatorskim društvom te mi sanacija sa vanjske strane nije dopuštena pa me zanima postoji li rješenje koje bi bilo primjenjivo sa unutrašnje strane kuće (iz konobe). Unaprijed zahvaljujem, David

ODGOVOR

Ako s vanjske strane sanacija nije dozvoljena jedino što s unutarnje strane može napraviti ja da sve zidove premažete hidroizolacijskim premazom te napravite tzv. bazen. Treba premazati sve površine zidova i podova s ugradnjom brtvene trake na spoju poda i zida. Premaz je najbolje ugraditi na čiste zidove bez žbuke. Poželjno bi bilo da upotrijebite dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ali ako je objekat pod konzervatorskom zaštitom premaz koji možete upotrijebiti je cementna mineralna hidroizolacija HIDRO PROTEKT.