Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zlatko Zorbas / 12.12.2017. 19:28:16

imam zaljepljen stiropor na plafonu u kupaoni vec desetak godina dali je moguce da se nakon toliko vremena pocela stvarati kondenzacija kako kazu moji susjedi jer mi curi iz njihovog stana hvala

ODGOVOR

Kondenzacija ako se stvara, stvara se stalno, a ne nakon toliko godina i nije moguće da kondenzacija curi. Najvjerojatnije je vašem susjedu pukla cijev ili nešto drugo.

Tonci Danovic / 9.12.2017. 9:27:30

Bog, na vanjskim zidovima(betonski) koji odjeluju zemljište od okoline (s druge strane zida je zemlja, imam propuštanje vode na pojedinim mjestima, dali je dovoljno očistiti mjesta i staviti HIDROSTOP ili treba još što uraditi, trebao bi pripremiti zidove za žbukanje hvala

ODGOVOR

Samo prodor vode kroz betonski zid možete zatvoriti primjenom HIDROSTOP-a. Za daljnju punoplošnu obradu preporučamo primjenu paropropusne SOKL ŽBUKE.

Ivan G / 21.11.2017. 08:11:36

Poštovanje, molim vas što biste mi preporučili u slijedećoj situaciji: preuređujem staru konobu u kamenoj kući. Premda zidovi nisu ukopani u zemlju vrlo su vlažni. Zidovi nisu od lijepog kamena tako da fugiranje i isticanje kamena ne dolazi u obzir pa sam se odlučio na žbukanje. Zidove ću oprati tlačnim peračem tako da otpadnu svi nevezani dijelovi i očisti prašinu. Šta onda? Da li da nanesem HIDROPROTEKT neki? Mogu li onda na njega špric da se žbuka veže ili ne treba špric? Koja žbuka? Hvala vam puno unaprijed

ODGOVOR

Nakon čišćenja i pranja, zid do visine 30-40 cm premazati mineralnom hidroizolacijom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom. Nakon toga prostor ožbukati upotrebom sanacijske žbuke SANISIL H u potrebnoj debljini za izravnavanje podloge. Prije žbuke nanijeti SANISIL ŠPRIC dan ranije. Nakon sušenja žbuke od minimalno 21 dan prefilcati FINOM ŽBUKOM F -900 ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA.

Marko Kreč / 20.11.2017. 23:07:04

Poštovani, obnavljamo stariju kuću koja ima suteren ukopan oko 1 m od kote terena. Planiramo otkopati oko kuće kompletno do temelja i na zid ukopanog suterena postaviti hidro i termoizolaciju te nastaviti kasnije s termofasadom. S obzirom na našu lokaciju očekujemo da je tlo uz i ispod temelja šljunak. Uz kuću bi postavili opločnike tipa Apolon pa me zanima kakvim slojevima bi trebali zatrpati, da li više puta nabijati kod zatrpavanja, da li koristiti geotekstil kod pripreme podloge za opločnike? Hvala

ODGOVOR

Geoteksti nije potrebno ugrađivati. Potrebno je nasipati sloj 20-30 cm frakcije 0-32 mm i dobro sabiti te na to nasipati frakciju 4-8 ili 2-4 mm prije postave opločnika.

Ivan Vujčić / 8.11.2017. 11:59:07

Poštovanje, trebao bih ožbukati unutarnji zid stare kuće koji djelomično vlaži. Otukao sam dosta stare žbuke i sada mi je ispod ostalo trusno područje koje se mrvi i praši. Mislio sam staviti dvokomponetni hidroizolacijski sloj pa onda žbukati. Molio bih Vas do mi preporučite kako i sa čim najbolje napraviti da kasnije dobijem gotovu površinu za bojanje. Hvala na razumijevanju i srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Ukoliko je zid trusan niti jedna hidroizolacija neće vam spriječiti odvajanje i daljnje ljuštenje. Potrebno je prvo sav loš materijal maknuti, ugraditi novu opeku i onda zdravu podlogu možete premazati hidroizolacijekim premazom i ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H ili vapneno cementnom žbukom VC 40, u potrebnoj debljini. Nakon sušenja žbuke, treba je pregletati TERANIL-om i obojati unutarnjom bojom AQUAPOL ili TERMOPOL.

Ante . / 7.11.2017. 18:36:43

Zanima me dali se moze koristiti hidroprotekt liquid za odbijanje morske vode, posto imamo problema sa zidovima, jer smo smjesteni na samoj obali.hvala

ODGOVOR

HIDROPROTEKT LIQUID proizvod je namijenjen isključivo za unutarnje radove, i to za izvedbu hidroizolacije ispod keramičke obloge. Za površinsku zaštitu vanjskih betonskih površina preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK.

T P / 3.10.2017. 13:32:34

Poštovani Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod da izaberem. Evo moj problem, Imam betonsku klijet koja s jedne strane ima gušternu za kišnicu. trebao bih hidro izolirati gušternu iznutra da mi vlaga ne probija u klijet. hvala na pomoći

ODGOVOR

Za izvedbu hidroizolacije cisterne za vodu preporučamo HIDROPROTEKT. Cisternu je potrebno isprazniti, temeljito očistiti te prosušiti kroz par dana. Na mat vlažnu podlogu nanositi HIDROPROTEKT zidarskom četkom u tri sloja križno. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/hidroprotekt .

BORIS PUTAR / 25.9.2017. 11:23:56

Poštovani,molim savjet sa čime tretirati zid i zaustaviti prodor vode? podrum koji je u zemlji i nije izolirani i nemoguče ga je izolirati sa vanjske strane a voda prodire uz glavnu cijev vode koja ulazi u podrum kroz okomiti zid i na još jednom mjestu kroz manju pukotinu?

ODGOVOR

Prodor oko cijevi zapunite mineralnom brzoveznom hidroizolacijskom masom HIDROSTOP, a pukotinu kroz koju curi voda treba prvo zasjeći u obliku lastinog repa i onda je zapuniti s istom masom . Nakon sanacije prodora, po potrebi, zid premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT .

Marija Sekulić / 12.9.2017. 15:53:30

Poštovani, trebalo bi sanirati vanjsku terasu ispod koje su garaže. Da li je potrebna hidroizolacija i što preporučujete ili cementni estih i u kojem omjeru ili nešto drugo. Da li treba skidati i staru izolaciju? Molim savjet i unaprijed hvala na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Potrebno je provjeriti u kojem stanju je postojeća izolacija i koji tip izolacije je ugrađen. Zatim, po potrebi površinu izravnati tj. napraviti glazuru u padu. Nakon sušenja glazure od minimalno 28 dana , površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K i ugradite bilo koji tip završne obloge (keramika, kamen, drvo ploče i sl.)

šimo orešković / 8.9.2017. 12:21:34

Poštovani, Mislim premazat (prekrečiti) i podrumski zid koji je ožbukan i koji vlaži, pa me zanima ima li u Vašoj proizvodnji kakav premaz takve namjene koji štiti da vlaga ne prodire? Moram napomenuti da nema mogućnosti vanjske sanacije. Sa poštovanjem! Šimo Orešković

ODGOVOR

Vlagu je potrebno riješiti sanacijskim proizvodima kao SANISIL H ili hidroizolacijskim premazima. Proizvod koji možete upotrijebiti za premazivanje zidova u kojima je prisutna zasićenost vlagom su AQUAPOL ili TERMOPOL, ali vam skrećemo pažnju da to nisu proizvodi koji eliminiraju vlagu, već samo mogu privremeno spriječiti vlagu.