Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Marko K / 7.7.2018. 11:26:24

Poštovani, trenutno sam u fazi izrade fasade. Dio kuće se oblaže sa grafitnim stiroporom i za taj dio su u dućanu rekli da se treba koristiti drugačije lijepilo u odnosu na dio koji se izvodi s bijelim stiroporom. Kasnije sam slučajno bacio pogled na vaš letak s Etics sustavima i vidim da bi to lijepilo za grafitni trebalo biti SAMOTERM. Oni su mi dovezli SAMOTERM F. Da li da inzistiram na zamijeni ili će i SAMOTERM F biti u redu?

ODGOVOR

TERMOZOL EKSTRA je toplinski sustav s grafitnim pločama koji je certificiran sa SAMOTERM+ SAMOTERM GLET te bi bilo bolje da ste dobili to ljepilo, SAMOTERM F je također ljepilo koje se upotrebljava u toplinskim sustavima te se može upotrebljavati i za zaštitu grafitnih ploča. Razlika između proizvoda je u debljini frakcije koja je u ljepilu. Ako se sustav izvodi sa SAMOTERM F , preporuka je obratiti pažnju ne debljinu armaturnog sloja koja treba biti minimalno 4-5 mm.

M T / 17.6.2018. 8:30:09

Imam na zidu staru hirofu.sada bi stavijo neku novu akrilnu fasadu.nekih cc 40 kvadrata.kako pripremiti podlogu za novu fasadu.hvala.

ODGOVOR

Vrhove HIROF-e treba postrugati, površinu dobro oprašiti i oprati vodom pod pritiskom . Impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije i nanijeti TERATERMO GLET i izravnati površinu. Nakon sušenja podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDom i nanijeti akrilnu žbuku TERAKRIL u boji, granulaciji i teksturi po izboru.

K D / 15.6.2018. 21:09:11

Dobar dan. Zanima me kako da na katnici postavim stiropor. Dali na golu ciu stavim samo ljepilo i naljepim stiropor? Sto dalje kad to napravim? Kako da stavim fasadu? Ne mogu staviti fasadu na sami stirop, zar ne? I moram li stipor ljepiti jedan do drugoga ili ih moram vezati ili spajati kak se vec to kaze.. Molila bih odgovor sto prije. Jvala puno, lijep pozdrav

ODGOVOR

Na stranici www.hupfas.hr postoje smjernice za izvedbu toplinskog sustava, te ih možete pročitati i vidjeti na koji način možete ugraditi toplinski sustav. P.S. Niste nam ostavili svoju email adresu da vam možemo poslati odgovor tim putem.

J P / 10.6.2018. 12:22:33

Poštovani, prije 5 godina sam stavio fasadu koja ima boju breskve. Usred velikih kiša i vlage, na više mjesta, počela mi je izbijati bijela boja iz fasade, pretpostavljam da je to kreč u obliku vlage. Zanima me postoji li neko sredstvo kako to sanirati? Ako je potrebno mogu Vam poslati nekoliko slika. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Ako se radi o mineralnoj žbuci fasadnu površinu je potrebno samo prebojati fasadno bojom po izboru u tonu i boji koja vam odgovara. Preporuka je TERATON V. Bojati u dva premaza. Površinu prije bojanja oprati vodom pod pritiskom, ako je prisutna zaraza mikroorganizmima površinu tretirati biocidnim pripravkom TERACID.

B M / 10.6.2018. 2:05:45

Postovani Molim Vas za savjet , kuca je stara 28god sada bi radio teraplast na betonski cokl , pa me interesuje kako to najbolje i dugotrajnije napraviti. Betonski cokl je u redu(suh i nema vlage), tako ito bi i na garazama radio gdje je navucena bavarska Fasada kkako to najbolje izravnati ne garazama gdje ce doci teraplast ima na par mijesta malo Vlage. Unaprijad Vam se zahvaljujem. Branko Miljak

ODGOVOR

Betonski cokl pregletajte REPARATURNIM MORT/om F ili sa SAMOTERM F pa navucite TERAPLAST. Zidove garaže pregletati sa SAMOTERM F. Prije gletanja sanirati vlagu popravkom postojeće podloge podložnom žbukom.

A R / 7.6.2018. 21:50:14

Postovanje, Zelio bi postojecu cementnu fasadu koja je u dobrom stanju armirati staklenom mrezicom i to zavrsiti sa Sep. Ako bi mi mogli preporuciti koje ljepilo koristiti za armiranje,a koji Sep i impregnaciju koristiti. Lp

ODGOVOR

Pregletajte fasadu upotrebom TERATERMO GLETA uz rabiciranje staklenom mrežicom. Završno koristite SEP po izboru bijeli ili obojeni, teksture po izboru Z2, Z3. Impregnacija je mineralkvarc grund dan ranije.

T Š / 6.6.2018. 12:24:27

Poštovani, imam pitanje za dovršenje stare fasade. Radi se 1-katnici sa nedovršenim krovištem koja je napravljena pred 14 godina. Fasada je obložena samo grubom žbukom. Ove godine planiran je završetak krovišta i cijele fasade. Molim vas da mi preporučite sistem oblaganja postojeće i nove fasade. Treba uzeti u obzir da zidovi dosta vlaže obzirom da nije bilo krova, a također zastupljena jaka posolica (otok Rab). Unaprijed zahvaljujem! Tonči Španjol

ODGOVOR

Nakon izvedbe krova preporuka je da sa sanacijom idete tek za godinu dana kako bi se zidovi što više osušili. Poželjno bi bilo da nam proslijedite nekoliko slika da bi vam mogli preporučiti što ugraditi.

D Š / 6.6.2018. 8:17:46

Poštovani, Najljepša hvala na odgovoru o hirofi, vrlo ste susretljivi. Molio bih dodatnu informaciju, ako može. Trgovac mi je pokazivao ton kartu, te naglasio da obojene hirofe nema, tj ne može se naručiti u svim bojama. Sada je na kući boja koja se nekad zvala terakota, ne sjećam se kako je točno pisalo, a otprilike boja cigle. Da li takva boja još postoji, ili slična, te gdje se može vidje ton karta za obojenu hirofu, imate li to označeno na web stranici? Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

HIROFA obojena se naručuje po ton karti (tonovi označeni slovom M) , isključivo po zahtjevu kupca. Ako željene boje nema može se naručiti najsličniji ton i naknadno kupiti fasadna boja u tonu po izboru tj. boja cigle te se fasadna ploha ujednači bojom kako bi sve bilo jednako. Ako ste imali boju cigle ili teracota to je bilo prilično davno,te smo mi u međuvremenu mijenjali ton karte i tonove. Najsličniji ton vašem postojećem možda se može pronaći u novoj ton karti. Ton karta je dostupna na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/upload/dokumenti_i_cjenici/tonkarta_zbukepremazi_v1.1_151838.pdf , ali je preporuka da se tonovi ne biraju po web stranici,nego po ton karti uživo jer dojam tona na ekranu računala može biti drugačiji nego u stvarnosti.

d š / 1.6.2018. 19:42:49

Poštovani. da li se u Vašem, ako ga imate, tvorničkom dućanu, može nabaviti hirofa u boji? Prije puno godina smo tamo i kupovali. Da li imate svih boja, ili se mora naručiti? Na kući je fasada hirofa, i htjeli bismo je obnoviti.

ODGOVOR

HIROFA se i danas proizvodi te se može kupiti i kod nas u krugu tvornice u maloprodajnoj trgovini ili na upit u trgovini u Zagrebu (Adžijina ulica) Bijela HIROFA je uvijek dostupna, a obojena samo po zahtjevu kupca. Rok isporuke 7- 10 dana.

f b / 31.5.2018. 18:32:13

Poštovani Trebam obojiti fasadu koja je napravljena prije tridesetak godina ,nešto kao tarabona rustikalno s rupicama vućeni izgled,koju boju koristiti za istu ,boja je bijela bila i ponovo bih bijelu

ODGOVOR

TERABONA se može obojati bilo kojim tipom fasadne boje: mineralna, akrilatna, silikatna ili silikonska. Preporuka je MINERALKOLOR ILI TERATON V u bijeloj ili boji po izboru. Površinu treba oprati vodom pod pritiskom i osušiti. Impregnacija nije potrebna, boja se direktno nanosi na fasadnu površinu u dva premaza.