Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Antonija V / 9.7.2018. 22:30:59

Postovanje imam jedno pitanje,,,hocu u kucu uraditi podno grijanje i bjeli mramor ,,,modjutim cula sam da je nekome od grijanja pozutio kamen,,,pa me zanima sta vi kazete i vase misljenje

ODGOVOR

Vaš upit trebate proslijediti nekom izvođaču podnog grijanja. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala ali se ne bavi podnim grijačima niti mramorom.

D F / 28.6.2018. 9:03:58

SNJEŽNO BIJELO ZRNO Šifra: 10030538 Da li prodajete big-bag? Prije x godina je bilo takvo pakiranje. Ako da, kolika bi cijena bila.

ODGOVOR

Ne pakira se više u big bag, samo u 25 kg pakiranje.

D D / 3.6.2018. 23:21:08

Poštovani, mogu li se betonske ploče debljine 3,8 cm (60x30) postaviti na podlogu od armiranog betona debljine 10cm sa već pripremljenim padom, ali bez morta (ljepila) već na tucanik koji bi se stavio na beton? Podloga gdje se postavljaju ploče služila bi kao pješačka površina i terasa.

ODGOVOR

Ploče se mogu postaviti na pripremljenu ab ploču i na drobljeni kamen granulacije 2-4 ili 4-8 mm. Bitno je da podloga na koju ugrađujete ploče neće biti kolnička tj. neće njome prelaziti auti.

T Š / 1.6.2018. 1:55:47

Poštovani Zanima me imate li u proizvodnom asortimanu premaz kojim mogu premazati bitumensku ljepenku da na nju bolje prijanja beton i žbuka. U pitanju je ljepenka na zidu koja bi se trebala žbukati. Mislio sam mineralkvarcgrund možda? Lijep pozdrav

ODGOVOR

Bitumenski proizvod ne možete ničim premazati jer se niti jedna proizvod na katrane neće vezati. Ako je ljepenka na zidu potrebno je izvesti tzv. kant zid. Zanimaju li vas druga slična pitanja i odgovori s naše web stranice možete pogledati: https://www.google.hr/search?q=site%3Awww.samoborka.hr+bitumen

I M / 22.5.2018. 9:14:32

Pozdrav ,htio bih drvenu gredu obložiti kamenom debljine 1 cm,postoji li način?

ODGOVOR

Drvene grede potrebno je obložiti XPS-om i izvesti kompletni sustav da bi mogli ugraditi kamenu oblogu. Na stranici HUPFAS imate brošuru kamen i keramičke obloge pa možete vidjeti što je potrebno napraviti prije ugradnje kamena.

Ž S / 16.5.2018. 10:21:08

Štovani,molim da mi odgovorite sa ćim oprati bijeli pijesak za groblje granulacije 2-4 mm,namjeravam u mješalici za beton ali sa kojom kemijom.Hvala.

ODGOVOR

Zrno se ne tretira nikakvim kemijskim sredstvima već se koristi samo voda.

F R / 15.5.2018. 7:09:47

Tražimo boju za osvježiti silikatnu fasadu kuće. Nanesena je žbuka Rofix 467-4 i 473-1 , pa nas zanima imate li u Vašem asortimanu boju koja odgovara navedenim brojevima. Sa štovanjem.

ODGOVOR

Mi smo Samoborka d.d. tvornica građevinskog materijala, te navedene boje drugog proizvođača nemamo niti nudimo. Prodajemo samo svoje vlastite proizvode. Samoborka ima svoju ton kartu pa tražene boje, ako vas zanima, možete prisličiti našoj ton karti i naručiti našu boju po našim brojevima.

F R / 4.5.2018. 17:22:40

Poštovani, kako sanirati ljuštenje tj pojavu fleka bez pigmenta na dekorativnom (printanom) betonu (opločniku).Dali lakiratite posuti pigment pa ponovno lakirati ili obojiti te djelove bojom za beton pa lakirati ili postoje neka druga rješenja Srdačan pozdrav i hvala

ODGOVOR

Ne možemo vas savjetovati u vezi vašeg pitanja jer se ne bavimo dekorativnim betonima - najbolje je da se obratite izvođaču istoga.

K H / 23.4.2018. 7:40:02

U kuhinji imam parket star 40 godina i napokon bih ga izvadila i postavila pločice. Parket je ljepljen katranom i pitanje je koliko ce se uspjeti fizički odstraniti ga. Postoji li ikakav premaz koji bi mogao ići preko ostataka katrana pa odmah ljepilo za pločice ili smjesa za niveliranje? Ili neko otapalo za bitumen koje bi olakšalo skidanje? Hvala puno na što jednostavnijem rješenju :)

ODGOVOR

U proizvodnom programu nemamo sredstva za uklanjenje bitumena kao ni mase za izravnavanje koje bi mogle biti primijenjena na bitumenskim prodlogama.

Z / 16.4.2018. 12:45:21

Pozdrav! imam kuču na moru u kojoj su majstori prilikom žbukanja postavljali metalne kutnike.Mislim da vam je jasno da ti kutnici zbog soli razaraju fasadu.Odlučio sam to popraviti pa tražim savjet kako.Koji materjali i na koji način.Unaprijed HVALA

ODGOVOR

Profili za žbuku na vanjskim plohama su WIDRA. Nakon vađenja starih profila potrebno je skinuti i žbuku te prvo ugraditi WIDRA profile i ponovno ožbukati.