Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

danica vusić / 31.5.2017. 16:58:30

Poštovani. Zanima me dali kao krajnji kupac mogu robu kupiti direktno od Vas i dali bi me tako kupljen materijal u konačnici stajao manje nego kupljen negdje u dućanu. Konkretno radi se o fleksibilnom ljepilu i masi za gletanje. Hvala

ODGOVOR

Svi naši proizvodi mogu se kupiti u našoj maloprodajnoj trgovini u Samoboru (Zagrebačka 32) ili u Zagrebu (B. Adžije 12) - krajnji kupac ili poslovni subjekt. Popust u našim trgovinama u Samoboru i Zagrebu iznosi 10% za plaćanje gotovinom. Trgovine građevinskim materijalom koje prodaju našu robu same određuju cijenu te robe tako da Samoborka nema nekog utjecaja na to.

enver karic / 21.5.2017. 10:05:24

Postovanje Uradio sam zid od rigipsa u kuhinji interesuje me da li mogu na rigips nanijeti fasadu naravno da bih prethodno premazao emulzijom moze li akrilna fasada?

ODGOVOR

Nakon obrade spojeva ploča, podloga se impregnira i nakon što se osuši, drugi dan možete nanijeti željenu završno dekorativnu žbuku po želji.

Dean Mimica / 12.4.2017. 13:41:07

Poštovani, Interesira me što je najbolje nanijeti kao prvu podlogu na knauf, koji grund ili?. Imam namjeru iste unutrašnje zidove obojati u bijelo.

ODGOVOR

Vaš upit najbolje je uputiti proizvođaču Knauf ploča i oni vas mogu s najbolje savjetovati o primjeni proizvoda. Koliko je nama poznato bojati se može direktno na Knauf ploče bez impregnacije, ako se upotrebljava impregnacija naš proizvod je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND , neposredno prije bojanja.

Davor Halbauer / 10.4.2017. 19:41:35

Poštovani, možete li preporučiti neke dobre izvođače (fasader, maler, keramičar i zidar) za adaptaciju kuće.

ODGOVOR

Izvođače vam možemo preporučiti za radove, samo nam javite za koje područje RH.

Feriz Jonuzi / 6.4.2017. 8:33:32

Postovanje: Imam pitanje u vezi farbanja sa polikolorm , poversine ne budu ravnomerne boje, tj.ima kao senke kad se pogleda na ugao , farbanje smo radili po svim pravilima iznad gleta smo grundirali ostavili da se dobro osusi , i posle smo farbali polikolorom u boji a dad se osusi ostaju tragove valjka . Molimo vas savjet sta bi trebalo raditi. Pozdrav jedna ekipa molera.

ODGOVOR

Polikolor nije naš proizvod pa molimo uputite upit proizvođaču navedene boje koji će vas najbolje savjetovati o primjeni iste.

Tiho Marojevic / 20.3.2017. 12:19:41

Poštovani, zanima me koja je boja je najpogodnija za bojanje opeket, odnosno vanjskog zida koji nije ožbukan? I treba li kakva prethodna inpregnacij?

ODGOVOR

Opeka se ne boja niti preporučamo bojanje ijednom bojom. Zidove od opeke potrebno je obraditi žbukom, pločama ili toplinskim sustavom i tek onda bojati.

Ivan Ivan / 22.2.2017. 10:20:15

Poštovani, Na ravnom krovu (30m2) zaljepljena je ljepenka koja je u vrlo lošem stanju (20 g stara). Dali postoji mogučnost skidanja te ljepenke i otklanjanje tekuće smole s kojom je ljepljena... te na istu terasu staviti hidroizolaciju kao tekuća guma ili membrana bez stavljanja estriha? Na istu podlogu bi nakon toga lijepio pločice s flex ljepilom. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za odgovor se trebate obratiti proizvođačima ljepenke koje će vas savjetovati na koji način se ona skida.

Elena Vukanovic / 13.2.2017. 14:49:01

Dobar dan. Imam problema s tušem. Na drugom katu. Tuš se nalazi iznad naše sobe. I kapi nam dole. Meštri rekli da tuš stoi na gredama i nemoguće ga učvrstiti. Zato silikon popusta i voda ide dole. Pitanje. Mogu ci li učvrstiti tuš?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno što je točno uzrok zacurijevanja. Ukoliko je problem u drvenoj međukatnoj konstrukciji, isto nije moguće riješiti „učvršćivanjem“ kade tuša. Molim dostavite broj telefona kako bismo vas mogli kontaktirati.

jasminka keleš / 2.12.2016. 10:42:53

Poštovni, htjeli bi izolirati sobe na katu sa tavanske strane, dali bi bilo dobro postaviti stiropol 3- 5 cm i gore OSB ploće ili nešto drugo.. Konkretno zanima me dali je to dobar izolator za ove zimske prilike...... Hvala i lijep pozdrav!

ODGOVOR

Izolacijom podova se ne bavimo pa molimo da svoj upit uputite KNAUF INSULATION ili proizvođačima ploča stiropora koji će vam dati potrebne informacije o toplinskoj zaštiti potkrovlja. Koliko smo upoznati, za toplinsku izolaciju potkrovlja postoje pravila za debljinu izolacije (puno više nego što vi planirate postaviti) koju je potrebno ugraditi da bi imali adekvatnu toplinsku izolaciju.

Lidija Vuskovic / 27.9.2016. 14:32:47

kako na zid zaljepiti certifix ili na površinu od metra kvadratnog u kuhinji ne mogu ploćice staviti nešto da mi bude lijepo i perivo

ODGOVOR

Samoborka d.d. nema u svoj ponudi tražene materijale te nismo u mogućnosti odgovoriti na vaš upit.