Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Sead Šabić / 12.8.2017. 6:00:11

Na moje prethodno pitanje dio vašeg odgovora glasi citiram ili zagladiti finom žbukom extra i obojati teratonom.Pošto sam iz BiH kontaktirao sam S-produkt Vitez no oni na stanju taj proizvod nemaju a procedura nabavke traje za mene predugo.Imaju reparaturni mort F i moje pitanje glasi može li se reparaturni mort f upotrijebiti umjesto fine žbuke etra.U podlozi ispod je specijalni temeljni mort cementni /rofix 55/ Hvala.

ODGOVOR

Pošto ste koristili proizvod koji je ima univerzalnu namjenu a prema dostupnim informacijama, REPARATRUNI MORT F ne može upotrijebiti. REPARATURNI MORT je proizvod namijenjen za zaštitu i sanaciju betonskih površina. Pošto se takav proizvod ne prodaje na području RH kontaktirajte navedenog proizvođača da vas savjetuje o daljnjoj ugradnji.

Maja Ordanić / 8.8.2017. 17:13:19

Poštovani, Imamo staro betonsko stubište u zgradi. Obzirom kako susjedi ostavljaju lončanice u hodniku počele su se pojavljivati bijele mrlje koje izgledaju kao kamenac. Pokušala sam ih oribati sa vodom i četkom no one su i dalje prisutne. Čak su mi savjetovali i korištenje Cilita no to se ne usuđujem da ne oštetim kamen. Molim Vas za pomoć. Hvala.

ODGOVOR

Ako je vaše stubište iz betona i ako se ostavljaju lončanice bez odgovarajuće podloške voda koja otječe po betonu ostavlja mrlje. Ako su mrlje duže vremenu prisutne možete pokušati očistiti tako da se beton dobro natopi s vodom premaže 2-3% solnom kiselinom i ostavi 10-15 minuta. Nakon djelovanja solne kiseline površinu treba dobro oprati s vodom.

alen janes / 25.6.2017. 20:16:57

Postovanje Imam kucu koja je gradena 60 godine i problem je vlazenje deke u podrumu.Naime zivim u podrucju gdje su podzemne vode.Oko kuce je napravljena drenaza i na zidove je naljepljena ljepenka v4,stirodur3 cm i cepsta folija.Naime kako i dalje vlazi stara deka,tj prostorije po podrumu,ja sam odlucio sanirat te prostorije.Maknuo sam stari beton i jos dodatno kroz podrum ukopao drenazne cijevi zasuo rizlom itd.Sad sam zalio novu mrtvu plocu vodonepropusnim betonom od 5 cm,kad se beton posusio krajnje rubove zidova i deke sam premazao hidroizolacijom akwalastik 5.0. i sta se sad dogada,tu di sam rubove premazao hidroizolacijom sad dolazi do kondenzacije,znaci hidroizolacija je sva mokra,naime ja planiram jos ljepit ljepenku v4 kroz cijelu plocu,stavit mrezu i zavrsni sloj od 10 cm vodinepropusnog beton.Zanima me jedino zasto sad u ljetnim danima dok nema podzemnih voda stvra se kondenzacija na hidroizolaciji,dal ce se to izgubit kad poljepim ljepenku i dal isto zavrsni sloj napravit vodoneprpusnim betonom?Hvala

ODGOVOR

Molimo da svoj upit proslijedite proizvođaču ljepenke koji će vas najbolje savjetovati vezano za izvedbu novih slojeva. Mi nemamo ljepenke u našem proizvodnom asortimanu.

danica vusić / 31.5.2017. 16:58:30

Poštovani. Zanima me dali kao krajnji kupac mogu robu kupiti direktno od Vas i dali bi me tako kupljen materijal u konačnici stajao manje nego kupljen negdje u dućanu. Konkretno radi se o fleksibilnom ljepilu i masi za gletanje. Hvala

ODGOVOR

Svi naši proizvodi mogu se kupiti u našoj maloprodajnoj trgovini u Samoboru (Zagrebačka 32) ili u Zagrebu (B. Adžije 12) - krajnji kupac ili poslovni subjekt. Popust u našim trgovinama u Samoboru i Zagrebu iznosi 10% za plaćanje gotovinom. Trgovine građevinskim materijalom koje prodaju našu robu same određuju cijenu te robe tako da Samoborka nema nekog utjecaja na to.

enver karic / 21.5.2017. 10:05:24

Postovanje Uradio sam zid od rigipsa u kuhinji interesuje me da li mogu na rigips nanijeti fasadu naravno da bih prethodno premazao emulzijom moze li akrilna fasada?

ODGOVOR

Nakon obrade spojeva ploča, podloga se impregnira i nakon što se osuši, drugi dan možete nanijeti željenu završno dekorativnu žbuku po želji.

Dean Mimica / 12.4.2017. 13:41:07

Poštovani, Interesira me što je najbolje nanijeti kao prvu podlogu na knauf, koji grund ili?. Imam namjeru iste unutrašnje zidove obojati u bijelo.

ODGOVOR

Vaš upit najbolje je uputiti proizvođaču Knauf ploča i oni vas mogu s najbolje savjetovati o primjeni proizvoda. Koliko je nama poznato bojati se može direktno na Knauf ploče bez impregnacije, ako se upotrebljava impregnacija naš proizvod je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND , neposredno prije bojanja.

Davor Halbauer / 10.4.2017. 19:41:35

Poštovani, možete li preporučiti neke dobre izvođače (fasader, maler, keramičar i zidar) za adaptaciju kuće.

ODGOVOR

Izvođače vam možemo preporučiti za radove, samo nam javite za koje područje RH.

Feriz Jonuzi / 6.4.2017. 8:33:32

Postovanje: Imam pitanje u vezi farbanja sa polikolorm , poversine ne budu ravnomerne boje, tj.ima kao senke kad se pogleda na ugao , farbanje smo radili po svim pravilima iznad gleta smo grundirali ostavili da se dobro osusi , i posle smo farbali polikolorom u boji a dad se osusi ostaju tragove valjka . Molimo vas savjet sta bi trebalo raditi. Pozdrav jedna ekipa molera.

ODGOVOR

Polikolor nije naš proizvod pa molimo uputite upit proizvođaču navedene boje koji će vas najbolje savjetovati o primjeni iste.

Tiho Marojevic / 20.3.2017. 12:19:41

Poštovani, zanima me koja je boja je najpogodnija za bojanje opeket, odnosno vanjskog zida koji nije ožbukan? I treba li kakva prethodna inpregnacij?

ODGOVOR

Opeka se ne boja niti preporučamo bojanje ijednom bojom. Zidove od opeke potrebno je obraditi žbukom, pločama ili toplinskim sustavom i tek onda bojati.

Ivan Ivan / 22.2.2017. 10:20:15

Poštovani, Na ravnom krovu (30m2) zaljepljena je ljepenka koja je u vrlo lošem stanju (20 g stara). Dali postoji mogučnost skidanja te ljepenke i otklanjanje tekuće smole s kojom je ljepljena... te na istu terasu staviti hidroizolaciju kao tekuća guma ili membrana bez stavljanja estriha? Na istu podlogu bi nakon toga lijepio pločice s flex ljepilom. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za odgovor se trebate obratiti proizvođačima ljepenke koje će vas savjetovati na koji način se ona skida.