Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a a / 18.6.2017. 22:25:31

Postovani,zanima me jel se moze na zidove piturane kemopolom nanijeti sep?molio bih vas misljenje o unutarnjem sepu ?HVALA!

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je mehanički skinuti što više (više od 80%) da bi se mogao nanijeti novi sloj mineralne žbuke SEP. Mineralna žbuka SEP je prirodan materijal, visoko parapropusan koji se može ugraditi i u unutarnjim prostorima. SEP se može naknadno bojati unutarnjim bojama po želji.

A Š / 15.6.2017. 10:38:43

Poštovani, imam ogradu koja je napravljena od kvadara, da li ju je moguće obući sa recimo kulir pločama ili imate koji drugi prijedlog? Hvala

ODGOVOR

Ograda se može obući u kulir ploče samo je potrebno utvrditi zbog visine da li se mogu lijepiti direktno na betonski blok ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili će ih biti potrebno ugraditi na ankere. Preporučamo da ogradu ožbukate upotrebom CEMENTNE ŽBUKE C-80 ili SOKL ŽBUKE i završno obojite fasadnom bojom TERATON V. SOKL ŽBUKU nije potrebno dodatno bojati ako se ne želi.

B N / 9.6.2017. 13:05:33

kako se moze ukloniti fug masa sa kulirplasta,to je spoj između keremicke plocice i kulirplasta

ODGOVOR

Ako je masa za fugiranje vezala preko TERAPLASTa sada ju nije moguće očistiti. Spojevi keramičkih pločica i TERAPLASTa zapunjavaju se trajno elastičnim kitom.

L G / 5.6.2017. 19:48:23

Poštovani, Izradili smo novu betonsku ploču u garaži (stara kamena kuća) sa namjernim padom od 1cm na 7metara duzine prema ulazu (ukopana je). Nismo postavili hidroizolaciju s razlogom da kapilarna vlaga ne krene po zidovima prema gore (nemogućnost izoliranja s vanjske strane i djeljenje vanjskih zidova sa ostalim kučama) .odstupanje same ploće (neravnine udubine) su oko max 0.5 cm. Mene zanima dali u vašoj kolekciji imate proizvod za izravnavanje poda od cca 1 cm a da mi i dalje ostane pad i da se može koristiti kao završna podloga. Namjera mi je poslije samo bojanje ili eventualno epoxi. Hvala.

ODGOVOR

Za izravnavanje poda možete upotrijebiti TERANEKS - samonivelirajuću masu do 5 mm ili TERANEKS RAPID do 10 mm. Samonivelirajuća može ostati kao završna obloga i može se premazati bojom za beton AKROTON u dva sloja.

N P / 4.6.2017. 13:38:15

Postovani, strop od balkona mi je napravljen od knaufa te se tokom godina farba pocela odvajat i ljustit se. Nakon sto oljustim svu boju, trebam li prvo namazat nekom temeljnom bojim pa onda jupolom ili? Hvala lijepa

ODGOVOR

Knauf ploče mogu se i ne moraju premazivati impregnacijom prije boje. Postojeću boju treba oljuštiti, što više ujednačiti podlogu gletanjem gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX i po potrebi prije bojanja podlogu impregnirati neposredno prije UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom razrijeđenim s vodom u omjer 1:1.

D D / 4.6.2017. 7:13:56

Pozdrav. Koju bi mi zavrsnu zbuku preporucili za fasadu od vune?

ODGOVOR

Preporuka je da na mineralnu vunu ugradite SILIKONSKU ŽBUKU u granulaciji , boji i teksturi po izboru iz naše ton karte.

d r / 2.6.2017. 20:57:57

mogućnost postavljanje terabone preko stare postojeće hirofe? hvala

ODGOVOR

Postojeću HIROFU potrebno je postrugati sa površine, dobro oprati vodom pod pritiskom i odprašiti od ostatka prašine. Na čvrstu vodom dobro navlaženu podlogu podložne žbuke (VC 50, VC 60), nanositi TERABONU u debljini 15 mm, izravnati H letvom i zagladiti gleterom. 4-6 sati od nanošenja (ovisno o temperaturi zraka i podloge), djelomično očvrsli mort strugati (šerati) zidarskim češljem i nožem. Nakon nanošenja bijele TERABONE, plohe lagano prskati vodom tijekom 2 do 3 dana (njegovati). OBOJENU TERABONU ne smije se prskati vodom. TERABONU nanositi kontinuirano mokro do mokrog na cijelu plohu

D N / 2.6.2017. 13:01:54

molim vas prijedlog...na stambenoj kući je mijenjana stolarija drvena u PVC. Ostavljene su postojeće vanjske klupčice mramorne i naravno na nekim je razmak između klupčice i stolarije od 3-5cm . Što bi bilo dobro ubaciti/zaštititi tj. zapuniti taj dio da bude vodonepropusan. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Krpanja treba izvesti sa žbukom VC 60. Nakon izravnavanja i fine obrade spoj klupčice i stolarije obavezno silikonizirati silkonom.

R Z / 2.6.2017. 11:34:35

Dali bi Betosil bio pogodan za impregnaciju bazena napravljenog od betona ili imate neki drugi proizvod ?

ODGOVOR

Betosil je sredstvo impregnacija i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, poro betona, vlakno cementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodo odbojni efekt. Smanjuje transport vodo topivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost. Ako će se u bazenu stalno nalaziti voda preporuka je da se površine ne premazuju BETOSIL-om, jer će biti smanjena trajnost. Preporučujemo oblaganje keramikom, izvedbu hidroizolacije i sl.

M S / 31.5.2017. 8:54:24

Poštovani, Htio bih na zid ispod balkona nanijeti kulir žbuku. Zid je obojan fasadeksom. Zanima me da li je potrebno skidati sloj fasadeksa ili može bez skidanja, te koja je razlika između Teraplast G i Teraplast S. Hvala

ODGOVOR

Ako je boja visoke čvrstoće potrebno ju je što više skinuti zbog bolje prionjivost novih slojeva na postojeće stare. Razlika između TERAPLASTA G i S je u veličini zrna, G ima zrno do 1,5mm, a S zrno do 1 mm.