Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M S / 23.4.2017. 17:16:45

Pozdrav, Imam jedan potpornji betonski zid star godinu dana koji bih obojao bojom za betom. Sa jedne je strane zid u zemlji a na vanjsku bih nanio premaz. Na vanjsku površinu jako izbija salitra te beton je dosta loš (na nekim djelovima se mrvi). Dali je dovoljno impregnirati Betosilom prije nanosenja boje ili treba cijeli zid mortom popraviti?

ODGOVOR

BETOSIL-om ne možete impregnirati betonsku površinu ako se ljušti i odvaja. Za oštećenja do 2 cm, potrebno je obaviti krpanje REPARATURNIM MORT-om tako da sve loše dijelove očistite i odstranite. Ako su oštećanja veća potrebno je podbetonirati novi sloj. Kada se novi sloj očvrsne možete premazati bojom za beton AKROTON.

S S / 21.4.2017. 18:22:39

Poštovani....imam teraplast na kući od Webera...tamno sivi skoro crni....htio bih drugi malo svijetliji...da li mogu nanjeti drugi na postojeći ili moram skinuti stari...hvala

ODGOVOR

Na vaš upit najbolje je kontaktirati distributera WEBER proizvoda i oni će vam moći dati najbolji odgovor. U principu, ako je teraplast na akrilnoj bazi ne bi smjelo biti većih problema oko ugradnja novog sloja.

D S / 21.4.2017. 13:06:02

Postovani, Kako sanirati ispucale unutarnje zidove kao paukova mreza ( pukotine širine vlasi kose do 0,5 mm) ? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Sanacija ovisi o tome koliko se pukotine prostiru i u kojem sloju se nalaze da li na podložnoj žbuci, finoj žbuci, glet masi ili boji. Ako su pukotine površinske treba ih postrugati tj. otvoriti žičanim četkama , površinu dobro otprašiti od prašine impregnirati i preglatati glet masom (TERANIL, TERANIL MAKS).

P J / 20.4.2017. 23:17:17

Poštovani! Na betonsku ploču koja nije izrađena u padu postavio bi vaše betonske ploče 40x40. Zanima me dali je moguće postaviti ih na pijesak bez pada ili bi bilo bolje napraviti glazuru sa padom i na nju lijepiti fleksibilnim ljepilom, dali je potrebna hidroizolacija glazure. Dali postoji neko bolje rješenje? Lijep pozdrav!

ODGOVOR

Pad se ne može regulirati dodavanjem pijeska, već bi trebalo izvesti ploče u padu, pa se ploče mogu po želji postaviti u pijesak ili u mort za opločenja ili u TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Hidroizolacisjki premaz HIDROELASTIK 2K bi bio poželjan na izvedenoj glazuri prije ugradnje ploča u mort ili ljepilo.

V / 18.4.2017. 20:56:48

Srdačan pozdrav. Već ste mi jednom pomogli oko staze uz temelje. Opet trebam vašu pomoć. Bivši stanari kuće u koju sam uselio su stavili flexibilno ljepilo na betononske temelje iznad zemlje, niže od fasade gdje bih ja sad stavio kulir teraplast. Dali moram ukloniti to flexibilno ljepilo s temelja prije stavljanja kulira teraplasta? Hvala lijepo i pozdrav

ODGOVOR

Ako se ugrađeno ljepilo dobro drži za podlogu i nigdje se ne odvaja i ako je izvedeno u debljini od cca 5 mm, može se ugraditi TERAPLAST. Podlogu treba očistiti i dan ranije impregnirati MINERALKVARC GRUND-om.

V . / 18.4.2017. 8:45:53

Poštovani Molio bih Vašu preporuku, koju masu za izravnanje bih trebao upotrijebiti za sanaciju unutarnjih zidova. Imam apartman na moru te su se preko zime pojavile pukotine na unutarnjim zidovima, pojedine do 10 mm dubine te mjestimično otpada žbuka. Budući da je problem naći majstora, a meni se žuri, odlučio sam sanaciju pokušati napraviti sam, pa Vas molim savjet koji od vaših proizvoda da upotrijebim. Zidovi su od cigle i klasične žbuke. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Ukoliko žbuka otpada potrebno ju je skinuti sa zida i ponovno ga ožbukati. Privremeno si možete pomoći krpanjem upotrebom gipsane mase za gletanje i ispunu pukotina do 80 mm GIPSOGLET. Napominjemo da je proizvod na bazi gipsa i samo za unutarnje radove. Prije sanacije potrebno je provjeriti da li su svi spojevi izveden po pravilu i da li postoji negdje zacurjevanje, jer odvajanje žbuke i pukotine mogu biti uvjetovane neadekvatnom izvedbom ili neizvedenom hidroizolacijom.

M M / 17.4.2017. 20:11:50

Kako ocistiti fasadno ljepilo sa cigle? Jedan cijeli zid od cigle u podrumu,kojeg je fugirao neki los majstor i sad je po ciglama ostalo to ljepilo..kako nam je to prostorija za druzenje htjela bih taj zid srediti.. Hvala!

ODGOVOR

Ako je ljepilo vezalo čišćenje je moguće samo mehanički žičanim četkama.

M M / 11.4.2017. 14:30:47

Kako bi na najbolji mogu nacin mogao izravnat unutarnje zidove od sepa unaprijed hvala na odgvoru.

ODGOVOR

Sve ovisi o granulaciji i strukturi SEP- a na površini. Vrhove treba postrugati, dobro odprašiti površinu, impregnirati i gletati TERANIL-om ili TERANIL-om EKSTRA u potrebnoj debljini za izravnavanje površine. Umjesto TERANILa možete zidove obraditi univerzalnom mineralnom masom FINA ŽBUKA EKSTRA u debljini od 1-10 mm. Nakon sušenja bojite unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL.

I / 9.4.2017. 20:35:43

Poštovani, htio bih vanjski zid koji je obojen prije 20-ak godina sada izgletati i nanovo obojati. Zidovi su mjesavina cementa i morskog pijeska pa me zanima koje bi sredstvo bilo najbolje da li Fina zbuka F-900 i mrežica ili Teranil extra ili nešto drugo. Hvala

ODGOVOR

Ako je žbukano s morskim pijeskom potrebno je utvrditi da li postoji problem s isoljavanjem ili ne. Ako nema problema s isoljavanjem površinu treba dobro oprati vodom (slatkom) pod pritiskom i što više postrugati postojeću boju. Odprašiti dobro i podlogu impregnirati KONTAKTGRUND-om dan ranije i površinu gletati u minimalnoj debljini 4-5 mm s proizvodom FINA ŽBUKA EKSTRA. U sloju FINE ŽBUKE EKSTRA možete napraviti armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Nakon sušenja provodi se bojanje fasadnom bojom TERATON V , u dva premaza.

M K / 9.4.2017. 8:02:14

Kuca je u izgradnji,moze li se betonske i zidove od cigle ofarbati,a da zo kasnije ne smeta zbukanju?Unaprijed hvala MK

ODGOVOR

Nije preporuka bojati zidove bez prethodne obrade žbukom ili masom za izravnavanje.