Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m m / 11.3.2017. 7:39:31

Poštovani U sobi imam teraco pločice koje su na betonskoj podlozi lako se skidaju Pitanje: Dali bi mogao Vašom izravnavajućom masom iznivelirati pa bi stavio parket posle sušenja Hvala Možda nisam bio jasan ,znači posle skidanja teraco pločica stavio bi nivelir masu do koliko milimetara najviše ide s masama Hvala

ODGOVOR

Ako je površina nakon skidanja pločica čvrsta i donekle ravna samonivelirajućom masom mogu se izravnati površine te se nakon sušenja može ugraditi parket. Samonivelirajuće mase koje proizvodimo su TERANEKS do 5 mm, TERANEKS RAPID do 10mm i TERANEKS UNILEVEL do 20 mm.

M K / 8.3.2017. 23:02:01

Poštovani, renoviramo staru kuću skinuli smo staru žbuku i očistili zidove koliko je moguče . Sad namjeravamo staviti špric,grubu pa finu žbuku. Zanima nas dal je na zidove potrebno staviti kakvu impregnaciju prije stavljanja šprica?

ODGOVOR

Impregnacija prije šprica se ne premazuje. Špric se direktno nanosi na podlogu.

J / 2.3.2017. 13:12:07

Poštovani, Najprije se zahvaljujem za odgovor na moje pitanje od 27.02. te Vas ovom prilikom molim za pojašnjenja Vašeg odgovora. Naime, napisali stePrema opisanom, vapnena boja na prethodno izvedenim slojevima nema smisla... Zbog čega nema smisla ići sa vapnenom bojom na navedene slojeve zida? Hvala, Josip

ODGOVOR

Slojeve koje ste stavili tj. ljepilo za stiropor je polimer cementno ljepilo i ima nisku parapropusnost (V3), pregletali ste s TERANIL-om EKSTRA koji također ima srednju do nisku parapropusnost (V2- V3), tako da sloj vapnene boje nema smisla jer prema slojevima koje ste stavili paraprousnost je niska (V3 - niska parapropusnost). Vapnena boja ima visoku praraporpusnost V1. Vapneno cementnu žbuke trebali ste samo pregletati TERANIL-om ILI TERANIL-om EKSTRA i bojati disperzivnom bojom kao TERAPOL ili POLAKRIL.

J A / 27.2.2017. 20:25:11

Postovani, Molim Vas za savijet u svezi odabira unutarnje boje za zidove. Naime radi se o kuci koja je klasicno zidana bez vanjske izolacije te ista nije ni u planu. Iznutra su zidovi isto klasicno zbukani rucnom VC zbukom na koju je nanesen sloj mineralnog ljepila za stiropor te nakon toga gletano sa Teranilom EXTRA... Da li mogu zidove farbat sa gotovom bojom na bazi vapna-moze takva boja na teranil extra?? Da li moze boja na bazi vapna na knauf? Koju impregnaciju staviti prije farbanja na zid a koju na knauf? Zelja je staviti boju na bazi vapna zbog vece otpornosti na pojavu gljivica... Pozdrav,

ODGOVOR

Prema opisanom, vapnena boja na prethodno izvedenim slojevima nema smisla, ali se bez problema prostor može premazati vapnenom ili bilo kojom unutarnjom disperzijskom bojom. Impregnacija prije vapnene boje nije potrebna već se za prvi sloj boja razrijedi s 30% vode i služi kao impregnacija. Ako se bojanje radi disperzijskom bojom, bez obzira na podlogu premaz je isti, UNIVERZALKONCENTRAT GRUND neposredno prije bojanja. Knauf ploče mogu se bojati vapnenom bojom. Pojava mikroorganizama se ne možete izbjeći bez obzira na odabir boje.

I G / 27.2.2017. 8:59:30

poštovani, molim vas za pomoć od vaših gotovih materijala što mi prporučujete za punjenje-izravnavanje kanala nakon postave cijevi za električnu energiju. lp,

ODGOVOR

Za ispunu instalaterskih otvora možete koristiti laganu vapneno cementnu žbuku VC 20L ili bilo koji tip toplinske žbuke ili GIPSOGLET.

A R / 24.2.2017. 2:01:12

Postovani. Nakon stemanja kamenog uzbukanog zida za elektricarske radove trebao bi to sanirati. Nisu neke velike povrsine oko 40x40cm. Na kamen sam nabacao cementni spric te sad bi trebao zbuku. Imam VC 50 pa me zanima dali ga mogu nanjeti u vise slojeva jer je deblina stare zbuke bila oko 3 do 5 cm?

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti sa žbukom VC 60 ili toplinskom žbukom. VC 50 je jednoslojna žbuka maksimalne debljine do 2 cm te se ne može nanositi u više slojeva.

J J / 23.2.2017. 17:29:02

Poštovani Imam pitanje o teraplast proizvodu. Koliko je proizvod otporan na vremenske uvjete i na vlagu u horizontalnom postavljanju to jest jeli otporan na ljuštenje i poskakanje

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za nanošanje na horizontalne površine.

A U / 22.2.2017. 10:36:10

Fasadni zid iz betonskih bloketa debljine 20 cm, kuće na moru obložen je s vanjske strane okiporom debljine cm, završno obrađen SEPom. Koji su najbolji slojevi za unutrašnju obradu zida (žbuka, glet masa, boja) a da ne dože do brzog ljuštenja boje, jer se u kući ne živi stalno. Lp

ODGOVOR

Ožbukajete vapneno cementnom žbukom VC 40 u debljini do 2 cm, pregletajte TERANILOM i obojite unutarnjom disperzijskom bojom TERAPOL.

A M / 20.2.2017. 10:14:41

Poštovani, Radi se o staroj kući u Primorju, zidana je kamenom cca. 1920ih. Nalazi se u blizini mora ali na 20ak metara nadmorske visine i sjedi na kamenu. Svake godine se na pojedinim zidovima, na spoju zida i poda, žbuka napuše i počne otpadati. Pretpostavka je da se vlaga diže kapilarno i izbija samo na mjestu gdje je žbuka (na podu su pločice kao i na suprotnoj strani zida koji vlaži). Zanima me koji je način da se izvede hidroizolacija s unutarnje strane kako bi se izbjegla vlaga u prostorijama? Hvala!

ODGOVOR

Vlage se bez obzira na hidroizolaciju nećete riješiti već samo možete djelomično spriječiti širenje. Potrebno je postojeću žbuku skinuti do podloge, očistiti fuge i čistu podlogu premazati hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom. Nakon toga ponovno ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini.

O M / 15.2.2017. 22:39:18

Poštovani dali postoji kakva gotova smjesa za prekrivanje betonske staze,uljepšavanje kao naprimjer teraca što se prije radila. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira ili teraca možete koristiti LOMLJENO ili RIJEČNO ZRNO različitih granulacija i KULIRMIX. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.