Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T L / 23.10.2016. 14:28:24

Poštovani, Da li kod upotrebe tankoslojne žbuke za porobetone treba upotrebljavati armaturnu mrežicu?

ODGOVOR

Kod taknkoslojne žbuke za porobetone armiraju se instalaterski otvori, a nestabilne podloge obavezno rabicirati staklenom mrežicom Samoborka SM 10 R.

Z G / 22.10.2016. 15:02:42

Poštovani, uredila bih stari stan čiji su zidovi bili premazani krečom i jako su u lošem stanju jer su još zidovi puni rupa od polica.Htjela bi izbijeći gletanje, pa me zanima može li se knauf zaljepiti na zid da mi budu savršeno ravni i ako se to može napraviti koje se ljepilo treba koristiti?Da li takvi zidovi kasnije mogu pucati i da li se moraju stavljati profili ako bi se koristilo ljepilo? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Knauf ploče se mogu lijepiti na postojeće zidove samo je potrebno zidove prije lijepljenja impregnirati (npr. Samoborka KONTAKTGRUND-om) i a ploče lijepiti ljepilom za gips ploče (npr. naš proizvod GIPSOTEKT) Na ostali dio vašeg upita molimo obratite se izvođačima knauf sistema jer se mi izvođenjem radova i postavom istih ploča ne bavimo.

S B / 21.10.2016. 14:35:14

Koliko kosta kvadratni metar renoviranja stare kamene kuce u Dalmaciji?

ODGOVOR

Izvođenjem radove se ne bavimo, te vam cijenu za sanaciju ne možemo dati. Kod sanacije starijih objekata teško je dati cijenu izvođenja, jer je potrebno utvrditi u kakvom su stanju postojeći zidovi i koji tip sanacije je potrebno izvesti. Najbolje kontaktirati izvođače koji se bave sanacijama i koji posjeduju licencu za izvođenje radova pod zaštitom, te oni mogu lakše dati cijenu koštanja.

S P / 21.10.2016. 10:51:32

Poštovani, zanima me postoji li u vašem asortimanu proizvod kojim bih sanirao tj prekrio (tanki sloj dekorativne žbuke npr) postojeće kupaonske pločice bez skidanja istih i kako to izvesti ?

ODGOVOR

Proizvod koji se može nanijeti na keramiku, a da bude završno dekorativni nemamo niti proizvodimo.

z s / 20.10.2016. 11:58:51

Poštovani koji materijal mi preporucujete za obradu čela balkona i koliko mi je potrebno materijala za obradu balkon je preko cijele strane kuće a kuća je 10x12

ODGOVOR

Možete čela balkona pregletati RAPARATURNIM MORTOM F ugraditi okapne profila i dekorativno obraditi ugradnjom TERAPLASTA G ili S , prema izboru. Prema procijeni ako je čelo balkona visine cca 20 cm potrebno vam je REPARATURNOG MORTA F cca 75 kg, impregnacije MINERALKVARC GRUND 3 l i TERAPLAST G cca 100 kg.

B I / 14.10.2016. 11:39:07

Poštovani, molim rješenje za sanaciju, odnosno žbukanje unutarnje strane vanjskih nosivih zidova kuće. Napominjem da se radi o zidovima starim oko 80-ak godina. Izrađeni su od cementa i pijeska (riječnog) te komadima kamenja raznih veličina). Na mjestima se zid poprilično mrvi i otpada. Trenutno je skinuta stara žbuka, zid ostrugan i očišćen te pripremljen za ponovno žbukanje. S poštovanje, Boško Ivišić

ODGOVOR

Konstrukcije prije žbukanja potrebno je konsolidirati tj. po potrebi izvesti učvršćenje samih zidova jer ukoliko su zidovi loši, ugradnjom nove žbuke na nestabilnim zidovma žbuka će ispucati te će se pojaviti pukotine. Zidove možete ožbukati VAPNENOM ŽBUKOM 4 ili laganom VAPNENO CEMENTNOM ŽBUKOM VC 20 L ili toplinskom žbukom TERATERMO ŽBUKA u potrebnoj debljini. Prije ugradnje vapnene žbuke špric je od istog materijala rjeđe konzistencije, dok kod VC 20 L ili TERATERMO ŽBUKA ugrađuje se CEMENTNI ŠPRIC 2 ili 4.

P Z / 14.10.2016. 0:08:05

Planiramo uređenje podruma.Podrumski zid je 30cm armirani beton. Jedna strana je ukopana, jedna ukopana 2m izvana je sloj šljunka čepićasta folija i hidroizolacija 3mm. Jedna strana je poluukopana a južna nije ukopana. Sa vanjske strane je 2cm xps i završni sloj. Na podu prema tlu je betonska deka 15cm. Strop prema grijanom prostoru od pune deke je odozdo i odozgo izoliran sa po 5cm stiropora. Može li kakav savjet u vezi završnih građevnih radova i savjeta u vezi toplinske i hidroizolacije. Za sada nismo imali vlage, živimo na brijegu. Ako je moguće prostor bi grijali. Hvala

ODGOVOR

Prema opisanom objekt ste hidro i toplinski izolirali. Da bismo vam mogli konkretno odgovoriti potrebno je znati s koje strane ste planirali završne građevne radove i što ste pod time mislili, a poželjno bi bilo da nam proslijedite nekoliko slika predmetnog objekta .

S Č / 12.10.2016. 11:02:14

Poštovani, može li se teraplast primijeniti kao završni sloj podne obloge u interijeru na ravnoj podlozi od klinker pločica koja nema fuge. S poštovanjem, Silvana Čubrić

ODGOVOR

TERAPLAST nije namjenjen za obradu podnih ili gaznih površina već uglavnom za vertikalne površine.

M / 10.10.2016. 22:25:08

poz, htio bih obojati beton u garaži, znam da beton mora biti najmanje 4 tjedna star. Zanima me koja je boja najbolja i najotpornija, jer u garaži će biti auto i ostale stvari, pa bih da se ta boja ne ljušti nakon 2 godine. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Možete upotrijebiti akrilatnu boja za površinsku zaštitu betonskih konstrukcija AKROTON PLUS .

t b / 7.10.2016. 21:13:01

Postovani, Dali Imate u ponudi reparaturni mort G bijele boje, time bi nanio na vanjsku betonsku plocu radi estetike ,i odgovarao bi mi spomenuti mort radi teksture koji bi kasnije premazao lakom za beton i dali bi u tu svrhu ako nemate isti uzeti kulirmix pa dodati kvarcni pijesak jace granulacije I u kojem omjeru?

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G je naš proizvod i raspoloživo je na skladištu. KULIRMIX je gotov proizvod tj. obojena mješavina za izradu pranog kulira i teraca uz dodatak zrna, za vanjske i unutarnje radove. Dodatak kvarcnog pijeska nije potreban.