Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T / 13.2.2017. 10:15:25

Bog, radovi su u stanu,digli smo parket i plocice,dio gdje je bio parket je relativno ok,cvrst i ravan ali dio di su bile plocice,kao kuhinja hodnik i wc je prilicno neravan,rekao bi 3,4 cm ovako laicki,volio bi poravnat ali problem je sto zelim minimalno podignuti razinu poda zbog ionako niskog plafona,(bombardellijeva zgrada),znaci 4 cm na tom ravnijem dijelu ne dolazi u obzir jer vec sad dodirujem rukom plafon,dali postoji rjesenje i ako da moze broj telefona,hvala

ODGOVOR

ukoliko su utvrđene neravnine 3-4 cm, iste nije moguće izravnati slojem debljine ispod 4 cm. Molim dostavite preciznije informacije ili nazovite naše tehnologe na broj 01/3322 709 ili 01/3322 808.

z h / 8.2.2017. 20:15:44

Poštovani, koliko mi je potrebno kg gotovog morta(u vrećama) za zidanje pregradnih zidova veličine 60m2 ,blok ciglom 50/11.5/19? I koji gotov mort mi preporučujete? hvala

ODGOVOR

Potrebno vam je 2010 kg ( 67 vreća) MORTA ZA ZIDANJE M5.

N U / 6.2.2017. 14:20:02

Poštovani, na lođi na zidovima imamo kulirplast. Htjela bih ga maknuti ili barem prebojati. Da li se može maknuti sa zida bez štemanja? Može li se uopće bojati odn. da li bi trebalo staviti nekakav premaz na drži boju i koju vrstu boje bi mogla koristiti? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Ako želite skinuti akrilatnu žbuku potrebno ju je lagano zagrijati let lampom ili fenom da se akrilna disperzija otopi, zidove postrugati špahtlom i očistiti te zidove po potrebi pregletati i obojati. Ako ne želite skidati akrilatnu žbuku već je samo prebojati, koristite fasadnu boju TERATON V u dva sloja. Impregnacija nije potrebna.

r p / 5.2.2017. 17:09:10

Postovani,zanima me dal na staru postojusu fasadu( cc30 god)mogu lijepit stiropol (toplinsku fasadu) stim da stara fasada dobro drzi za podlogu al sam je prije 5 godina gletova ( vanjskim gletom samoborka)i obojio fasadnom bojom.Znaci zanima me dal mogu ljepit direktno ili moram odstranit glet ili postoji neko drugo rijesenje.Unaprijed hvala na odgovoru

ODGOVOR

Glet i boju potrebno je ostrugati što više , površinu dobro odprašiti i oprati. Suhu površinu impregnitrati KONTAKT GRUNDOM dan ranije i lijepiti toplinski sustav.

C S / 5.2.2017. 0:23:21

Postovani. Brusio sam strojno staru disperzijsku boju sa zida koja se ljustila. Sada na ostatak zdrave boje bi trebao gletat zid sa teranilom ekstra. Koju bi impregnaciju trebao koristiti prije gletanja zida?

ODGOVOR

Ako je kompletna boja skinuta impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije gletanja, a ako ima još uvijek boje na zidovima impregnirajte dan ranije KONTAKT GRUNDOM.

R / 2.2.2017. 21:10:12

Poštovani,rekonstruiramo WC zbukali smo ga sa žbukom vc 50.debljina žbuke je od 10 do 15mm za koliko dana se mogu postavljati keramika i koje ljepilo koristiti ?, hvala.

ODGOVOR

Keramika se može postavljati na očvrslu i suhu žbuku nakon minimalno 7 dana. Lijepiti se može i unutarnjim i vanjskim ljepilom - TERATEKT.

R / 30.1.2017. 18:50:14

Poštovanje renoviran stan raden negdje prije 15 20 god u sobama i hodniku je mineralna žbuka sep granulacije 3 do 5mm i sad bi to volija staviti sve u glet teranil extra ali mislim da je prehrahavo, da koristi vc 50 pa nakon toga f 900 pa onda teranil extra i jeli prije svega moran staviti impregnaciju hvala

ODGOVOR

Preporučamo površinu temeljito otprašiti. Ukoliko je mineralna žbuka naknadno bojena preporučamo podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br 65 i obraditi (izravnati) TERATERMO GLETOM. Očvrsli TT GLET dodatno zagladIti unutarnjom glet masom TERANIL. Ukoliko mineralna žbuka nije naknadno bojena istu možete impregnirati i UNIVERZALKONCENTART GRUNDOM.

M M / 25.1.2017. 20:50:04

Postovani. Zidovi prostorija u kuci su ozbukani strojno sa cementnovapnenom zbukom,Planirana je unutarnja zbuka velicine 1,5 mm.Prilikom struganja ili cetkanja zidova isti su ostali grubi pa se bojimo da se zbuka nece moci jednoliko izvuci,sa kakvim materijalom bi se zidovi mogli izgletati da bi bili glatkiji da se zbuka moze jednoliko zaribati.Hvala.

ODGOVOR

Fino zaribavanje izvedene vapnenocementne žbuke možete izvesti FINOM ŽBUKOM F 900 ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA, kao podlogu za nanošenje sitnozrnate završno dekorativne žbuke.

r s / 23.1.2017. 18:56:13

imam kucu u kojoj mi je deka jako tanka,stavio bih dodatnu deku na nju ali neznam sa cime bih premazao postojecu deku da mi voda iz betona koju mislim staviti ne prodre u stan ispod. hvalaa

ODGOVOR

Prije izvođenja dodatne AB ploče potrebno je provjeriti nosivost postojeće. U slučaju izvedbe nove ploče nije potrebno dodatno zaštićivati, odnosno premazivati postojeću jer kod pravilne izvedbe ne postoji opasnost od prodora vode. U svakom slučaju konzistenciju betona potrebno je prilagoditi zahtijevanim svojstvima samog betona kao i uvjetima izvođenja.

r r / 20.1.2017. 9:59:32

poštovani nanio sam jučer sep br.3 bijeli, na zid od knaufa želim ga sada prefarbati fasadnom bojom pitanje da li treba na sep staviti prije neku impregnaciju ili mogu direktno sa bojom

ODGOVOR

SEP se mora sušiti minimalno 7-10 dana da bi ga mogli bojati fasadnom bojom. Impregnacija nije potrebna boja se može direktno nanositi na suhi SEP.