Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T F / 5.4.2017. 14:21:42

Poštovani, na betonsku ploču fleksibilnim ljepilom zalijepio bi neke od vaših betonskih ploča. Nije izveden pad ploha je u vagu, budući da nebi radio glazuru zanima me dali je moguće uz pomoć vašeg reparaturnog morta izvesti nagib u tankom sloju, s jedne strane 2 cm pa prema drugoj do nule? I na to lijepiti ploče, hvala pozdrav

ODGOVOR

Ploče možete lijepiti ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL kojim možete i izravnavati do 20 mm. Nije potrebno dodatno izravnavanje REPARATURNIM MORT-om.

Ž Z / 30.3.2017. 13:35:36

kuća mi ima vašu fasadu,3mm u sivoj nijansi,najbližaje ASOM T3256..Kupio sam kod vas u Samoboru vreču isto takve i popravio neke dijelove fasade(izbila salitra) Premazao bi taj dio fasade,fasadnom farbom,pa me interesira,dali Vi imate isto farbe,i dali možete izmiješati točno po -nijansi-,jer imam uzorak org.fasade? Srd.pozdrav

ODGOVOR

Proizvodimo i prodajemo fasadne boje. Boja se bira po ton karti. Toniranje boje po uzorku žbuke je moguće, te je potrebno dostaviti uzorak iz kante. Kada se tonira po zahtjevu boja će se proizvesti u pakiranju u kantama od 5 ili 15 l.

M / 29.3.2017. 15:17:31

Poštovani, molim za savjet. U skladištu veličine 100 m2 imam betonsku podlogu grubo izvedenu , želio bi poravnati nivelir masom kako bi kasnije mogao mogao istu premazat određenim premazima za beton radi prašine . podloga bi trearbala biti tvrda radi prolaska ručnog viljuškara i sl. transportnih sredstava . Molim za savjet da kvalitetom i cijenom zadovoljim tražene zahtjeve Hvala na savjetu

ODGOVOR

Možete podlogu izravnati masom TERANEKS do 5 mm ili TERANEKS UNILEVEL do 20 mm. Nakon sušenja može se premazati bojom za beton AKROTON. TERANEKS podnosi opterećenje prelaska viličara. Očišćena podloga se impregnira UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvedbe TERANEKS-a.

i d / 29.3.2017. 9:44:52

Bok, nedavno smo nalili gornju plocu od 50 kvadrata koja je ispucala sva sta uciniti kako je sanirati???

ODGOVOR

Sve ovisi o tome kako je ispucala i koliko se prostiru pukotine, kroz cijeli presjek ili samo površinski i koja je namjena ploče, što će se naknadno na njoj raditi. Potrebno je utvrditi da li je ab ploča vezala ili se lomi tj. u kakvom stanju je čvrstoća ploče. Molimo, pojasnite nam kakve su pukotine i proslijedite nam nekoliko fotografija.

s z / 28.3.2017. 21:24:00

poštovani, planiram napraviti mali vrtni roštilj (bez krova-visine max.80-90 cm.) cca.4 sa 3 reda stare cigle. temelj metar sa metar,dubine 20 cm.( je li to dovoljno za temelj?) sa suhim betonom i žicom 6 ili 8. koja količina suhog betona mi treba za temelje i koliko dugo se suši u ovom periodu u Zagrebu?koji mort i koja količina za zidanje,i kasnije neko sredstvo za impregnaciju stare cigle?za ložište bih stavljao nadvoje,kasnije šamotnu opeku itd.itd.gdje u Zagrebu mogu pogledati vaše gore navedene proizvode? nisam te struke,pa nemam pojma o tome,ali,bar za sada, imam volje to pokušati napraviti. zahvaljujem i pozdravljam

ODGOVOR

Za roštilj vam nije potreban temelj već izbetonirajte ploču u potrebnim dimenzijama. Potrebno vam je minimalno 500 kg suhog betona MB20 za navedenu dimenziju. Sušenje nema veze s podnebljem u kojem se izvodi, već s vremenom u kojem se radovi izvode. Vezanje betona do 24 h, sušenje može biti do 10 dana a može se produžiti i do 28 dana. Za ložišta roštilja obratite se u KODRIĆ SILEX -Remetinec, Dr. Luje Naletilića 6, tel. 01/ 6595-999, fax. 01/ 6595-990 ili Hrastina –Samobor, Hrastina 74, tel. 01/ 3380-239, fax. 01/ 3380 240, koji se bave proizvodnjom i prodajom roštilja i potrebno pribora i materijala. Opeku možete zidati MORTOM ZA ZIDANJE M5 ili VAPNENOM ŽBUKOM 4.

C S / 26.3.2017. 21:27:16

Postovani. Impregnirao sam neravan zid obrađen finom maltom. Poslje toga izravnao ljepilom za keramiku i mrezicu. Sada bi trebao gletat sa teranilom ekstra. Da li treba između ljepila i teranila dat impregnaciju?

ODGOVOR

Potrebno je podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije gletanja.

A p / 22.3.2017. 20:35:17

Poštovani, zid od betonskih bloketa (ograda), sam pregletao građevinskim ljepilom i mrežicom. Molio bih prijedlog za završni sloj.

ODGOVOR

Ako je na horizontalnim površinama ugrađena klupčica, na vertikalne površine možete ugraditi TERAPLAST ili akrilnu žbuku TERAKRIL ili možete obojati bojom za beton AKROTON.

k / 18.3.2017. 22:40:56

Poštovani, radim adaptaciju stana i trebam vašu pomoć.Zgrada je stara oko 40 god.,zidar je na zidove lijepio mrežu i ljepilo i na to navukao edelpuc koji smo nakon toga lagano preši jupolom.Nakon par sati edelpuc s mrežom i ljepilom se na više mjesta odvojio od zida.Što učiniti,kako se skida edelpuc da se nanovo rade zidovi jer je očito da je prethodna priprema bila jako loša i krajnje neozbiljna od strane zidara.Hvala vam!

ODGOVOR

Ako se mineralna žbuka odvaja od površine zida potrebno ju je kompletno maknuti sa svim prethodnim slojevima mrežice i ljepila. Prema opisanom sada je teško utvrditi gdje je došlo do pogreške, izvođač koji je izvodio radove zna što je radio. Ako je ugradio ljepilo i mrežicu trebalo je prvo napraviti tj. utvrditi stanje podloge kao vizualnu provjeru u cilju utvrđivanja vrste i kvalitete podloge, vlažnosti podloge, test brisanjem dlanom ili tamnom tkaninom radi procjene ima li prašine, štetnih iscvjetavanja ili kredastih starih premaza, test grebanjem ili zarezivanjem pomoću tvrdog oštrog predmeta radi provjere čvrstoće i nosivosti, test močenjem pomoću kista ili test raspršivačem radi provjere vodoupojnosti i vlažnosti podloge, provjera ravnosti zida. Nakon utvrđivanja stanja podloge može se gletati, ali tako da mrežica bude u sredini gleta, a ne na površini zida. Po potrebi tj. procjeni podloge prije gletanja podlogu je potrebno impregnirati kontakt grundom. Za gletanje možete upotrijebiti univerzalnu mineralnu masu za sanaciju FINA ŽBUKA EKSTRA uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju fine žbuke ekstra. Nakon sušenja, bojanje se vrši unutarnjom disperzivnom bojom.

V D / 16.3.2017. 20:35:28

Postovani Imam 55m2 kuce na katu budite ljubazni zidovi su zidani ciglom zanima me koliko mi treba gotove zbuke za svih 55m2 sto preporucavate premaz mozda simpra prije zbuke?hvala unaprijed

ODGOVOR

Količina zidova i površine kuće nije ista, tako da pretpostavka da zidova imate barem cca 200m2. Potrebno vam je cca 5600 kg vapneno cementne žbuke VC 40 ili gips vapnene žbuke GV 10 4400 kg. Impregnacija se prije žbukanje ne zidovima od opeke ne upotrebljava već predšpric od istog materijala rjeđe konzistencije.

V / 16.3.2017. 14:22:52

Nedavno sam dobila stan u nasledje. Stan je star i nerenoviran, a ja u ovom trenu i nisam pri novcu renovirati ga. Problem je u tome sto je pod u kupatilu teraco. Moze li se teraco prebojiti nekom bojom i ako da, kojom. Lijep pozdrav iz Skopja

ODGOVOR

Teraco možete obojati bojom za beton AKROTON. Impregnacije nije potrebna.