Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i / 1.8.2016. 10:40:22

Poštovani, lijepio bih pločice rezane od biber crijepa na ofarban dimnjak koji se uslijed loženja u kaminu izvana grije.Koji je postupak?

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je mehanički postrugati , površinu očetkati i zatim lijepite crijep univerzalnim vatrostalnim mortom.

I M / 30.7.2016. 22:48:37

Poštovani, imam 30 m2 izbetonirane djelomično natkrivene terase, slijedi mi izvedba estriha u padu, hidroizolacijskog sloja i postavljanje pločica. Koristio bih Hidroprotekt monoelastik. Koji redoslijed postavljanja preporučujete: 1. Jedan sloj Hidroprotekta - estrih u padu - drugi sloj Hidroprotekta - pločice, 2. Dva sloja Hidroprotekta - estrih u padu - pločice ili 3. Estrih u padu - dva sloja Hidroprotekta - pločice? Lijep pozdrav, Ivica

ODGOVOR

Predlažemo 3. izvedbu - estrih u padu, hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT MONOELASTIK , ljepljenje keramike fleksibilnim ljepilom.

M / 29.7.2016. 21:23:31

Postovanje. Imam pitanje sad su mi majstori strojno ozbukali kucu i dali je normalno da se mora gletat nakon njihovog posla. Hvala

ODGOVOR

Ako je ožbukano vapneno cementnom žbukom gletanje zidova i stropova je obavezno, a ako je žbukano gips vapnenom žbukom gletanje nije obavezno, već se po želji površina može dodatno pregletati ako to stranka želi.

B P / 18.7.2016. 11:41:09

Poštovani zanima me koliko mi treba vreća (25 kg) SUHI BETON 20 za 0,32 m3 betona ? (ploča 3,2x0,85x0,12) Hvala LP

ODGOVOR

Potrebno vam je 23 vreće ili 575 kg.

V J / 8.7.2016. 15:04:58

Za ulaz na gornju etažu kuće imamo metalne stepenice sa metalnim gazištem Da li bi nešto od vaše betonske galanterije mogli koristiti da prekrijemo gazišta i koje bi ljepilo mogli koristiti. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Niti jedno cementno ljepilo neće vezati za metalnu konstrukcije, potrebno je upotrijebiti ljepila na bazi reaktivnih smola ili poliuretana.

M M / 7.7.2016. 10:09:10

Poštovani, molim Vas savjet u vezi saniranja zida iznad dvorišnih vrata (slike na linkovima). Koji mort/ljepilo/žbuka kojim redoslijedom. hvala https://dl.dropboxusercontent.com/u/31313107/OC_20160417_094600.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/31313107/OC_20160417_094622.jpg

ODGOVOR

Prema poslanim slikama sanaciju koju planirate izvesti je upitna jer je cijela konstrukcija statički nestabilna, te bi bilo poželjno napraviti novu oplatu i podbetonirati nadvoj. Proizvod koji možete koristiti za sanaciju je REPARATRUNI MORT R4 250 kojeg može nanijetu u maksimalnoj debljini 5 cm. Podloga se samo navlaži vodom. Napominjemo da je predloženi proizvod armiran vlaknima i namijenjen za konstrukcijski popravak armirano betonskih konstrukcija klase R4.

Z B / 5.7.2016. 14:17:41

Pozdrav, planiram uskoro preuređivati stan u stambenoj zgradi iz 60ih. Zidovi već imaju nekoliko slojeva boje na sebi (a nekoć davno su imali tapete koje su skidane) pa me zanima je li bolje brusiti zidove kako bi se skinula boja (da se spriječi moguće ljuskanje u budućnosti) te čime premazati te betonske zidove nakon što se skine boja prije nanošenja nove čiste boje. S impregnacijom sam davno imala loše iskustvo jer je zbog nje na mjestima nanešena boja bila slabija (kao da je rjeđa). Zanima me kako postupiti da bih osigurala da mi se neće zidovi ljuskati nakon nekoliko slojeva kreča.

ODGOVOR

Betonske zidove, ako su bili bojani, potrebno je podlogu mehanički postrugati i dobro otprašiti od prašine. Poželjno je očišćenu podlogu pregletati disperzivnom masom TERANIL MAX ili polimer cementnom masom TERANIL EKSTRA u debljini 2-3 mm. Prije bojanja nije nužno impregnirati podlogu, no ako to ipak želite koristite UNIVERZALKONCENTRAT GRUND koji se nanosi razrijeđen s vodom 1:1 neposredno prije bojanja. Slabo upojne podloge kao beton impregniraju se dan ranije KONTAKT GRUNDOM.

I / 5.7.2016. 12:48:42

Molim vaš savjet oko hidroizolacije temelja obiteljske kuće. Kuća je u izgradnji, dimenzija 8x8m, katnica i ovih dana bi trebala biti dovršena temeljna ploča. Temeljna ploča se oslanja na trakaste temelje, odnosno nadtemelje i iznutra otprilike 30cm nabijenog kamenog agregata, bez podruma. Donji rub temeljne ploče (debljine 10-15cm) će biti u razini okolnog terena. Zanima me koje proizvode upotrijebiti za hidroizolaciju prije početka izgradnje zidova

ODGOVOR

Hidroizolacijski premaz koji možete upotrijebiti za zaštitu temelja je HIDROPTOTEKT DUOLESTIK. To je dvokomponentna visoko fleksibilna hidroizolacija, potrebno ju je nanijetu dva sloja ukupne debljine 3-4 mm..

M B / 4.7.2016. 20:59:04

Pozdrav! Zanima me što učiniti u slučaju da je zid pogletan, ali prije nanošenja boje nije impregniran? Treba li skidati boju dolje (dva su sloja boje), premazati impregnacijom pa bojom ili postoji impregnacija koja bi išla na sadašnju boju i onda boja za zid?

ODGOVOR

Ako je zid obojan a nije impregniran ništa se neće dogoditi, niti je potrebno skidati boju. Boja koja je na zidu može ostati dok se ponovne ne odlučite bojati. Kada će se nanositi novi sloj boje podloga se može ili ne mora impregnirati. Impregnacija je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND i nanosi se neposredno prije bojanja.

v s / 30.6.2016. 15:01:22

Poštovani vidim da proizvodite materijal u boji za izradu brušenog kulira ,Zbog toga vjerujem da imate recepturu kako zamiješati kulir,odnosno koji omjeri materijala.

ODGOVOR

Naš gotovi proizvod za izradu pranog kulira je naziva KULIRMIX i njemu se dodaje samo zrno i voda. Receptura je naša poslovna tajna. Za izvedbu pranog kulira debljine 1 cm potrebno vam je 10 kg gotove smjese KULIRMIX i jedna vreća zrna. Majstor, izvođač pranog kulira sigurno će imati neku svoju recepturu.