Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B V / 27.7.2017. 21:40:43

Oštetio sam sivi teraplast bojom za metal koju nisam uspio skinuti-oprati. Je li moguće pregojati teraplast sa nekom bojom i kojom,ili ga treba zamijeniti novim slojem teraplasta? Je li potrebno na neki način skinuti stari sloj? unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Branimir

ODGOVOR

TERAPLAST možete prebojati akrilatnom bojom TERATON V u tonu prema našoj ton karti Pogled u boju. Ukoliko želite zadržati specifičan dekorativni „mozaik“ izgled površine preporučamo nanošenje novog sloja TERAPLAST-a uz impregnaciju podloge MINERALKJVARC GRUNDOM OBOJENIM.

D K / 24.7.2017. 16:15:58

Poštovani,po Vašoj preporuci,koju vapnenocementnu žbuku da stavim na vanjski zid kuće na moru, na koju je već bačen špric mort? Kuća je veličine 6x8metara,površina za žbukanje je oko 80m2.Koliko je potrebno vreća žbuke za tu površinu? Hvala, pozdrav!

ODGOVOR

Vanjske zidove možete ožbukati vapneno –cementnom žbukom VC 50 u sloju debljine do 2 cm Potrebna količina za 80 m2, debljine sloja do 2 cm je cca 2.000 kg. Obzirom na već nabačeni špric, ovisno o njegovoj starosti, potrebno je ispitati prionjivost !

D G / 24.7.2017. 7:42:49

Dobar dan Poštovani, ja bih trebao napraviti betonski nosivi stup pa me interesira koji od vaših navedenih materijala mi vi predlažete. hvala lp

ODGOVOR

Za izvedbu nosivog betonskog stupa potrebno je koristiti beton karateristika propisanih projektnom dokumentacijom.

N H / 24.7.2017. 7:13:47

Postovani, u spavacoj sobi preko zida imam navucen edelputz, no kako mi se vise ne svida gruba struktura koja se s njime dobila, htio bi da zid bude glatki. Na koji nacin mi je to najlakse i najjeftinije postici?

ODGOVOR

Preporučamo površine na kojima je izvedena strukturna završna žbuka temeljito otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM 65 i zagladiti TERANILOM ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA, koje treba nanositi u dva do tri sloja ovisno o potrebnim debljinama.

s š / 22.7.2017. 12:25:02

Poštovani,mam balkonsku ogradu vani koja je zidana glinenim blokom , na vrhu izlivena betonska kapa.Sve to obrađeno cementnom žbukom i fasadnom bojom.No nakon 25 godina javile su se sitnije pukotine u zidu ispod1 mm, ne duboke.Urađen sloj rofiksa 55 sa mrežicom.Smije li se to završno ogletovati teranilom extra i obojati fasadnom bojom.Dali je prije nanošenja teranila potrebno nanijeti impregnaciju.Hvala

ODGOVOR

Preporučamo izvedene površine impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM te završno obraditi strukturnom žbukom tipa TERAKRIL Z 1,5 mm ili zagladiti FINOM ŽBUKOM EKSTRA i obojati TERATONOM V.

v v / 22.7.2017. 7:24:38

Poštovani, molim za još jedan odgovor. Kako sanirati fuge na vanjskom zidu od kamena. Fuge su širine od cca 5 cm, djelomično su popucale i mrve se, a na mjestima su obložene mahovinom. Hvala

ODGOVOR

Postojeći mort unutar fuga kamenog zida potrebno je odstraniti u dubinu 1-2 cm, površinu temeljito otprašiti ili oprati vodom pod tlakom. Fugiranje izvesti MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE ili mineralnom obojenom žbukom TERAMINERAL 2.

v v / 22.7.2017. 7:16:29

Ispred kuće imamo tri betonska stupa ožbukana vapneno-cementnom žbukom koja je zbog nezaštićenosti djelomično otpala. otukli smo oštećene dijelove, koja je vaša preporuka kako da dožbukamo stupove i čime možemo napraviti završnu obradu (željeli bi stupove u tamno sivoj boji). Drugo pitanje odnosi se na betonske zidove uz stepenice. zidovi imaju neravnne od šalunga i na nekim mjestima gnijezda od rupičasto oštećenog betona. Koji postupak sanacije preporučate, također bi željeli završnu obradu u tamnosivoj boji. Napominjem da je kuća u zoni velikih hladnoća do -25 stupnjeva C. Hvala

ODGOVOR

Krpanje postojeće vapneno-cementne žbuke preporučamo izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 50 , uz odgovarajuću pripremu podloge. Betonske zidove stepeništa potrebno je obraditi REPARATURNIM MORTOM G. Obzirom na željeni ton završnu obradu izvesti akrilatnom završno dekorativnom žbukom TERAKRIL Z 1,5 mm (ton karta POGLED U BOJU) uz impregnaciju podloge odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

b k / 21.7.2017. 13:18:59

Ninelirajuće smjese tipa Teraneks, npr za podrum, mogu li ostati samostalno ili uvijek zahtjevaju još jednu podlogu na to? Hvala

ODGOVOR

TERANEKS možete koristiti kao završni sloj na manje opterećenim podnim površinama ili ga eventualno obojiti bojom za beton AKROTON.

D S / 20.7.2017. 14:51:31

Poštovani, interesira me kako posve ukloniti Teranil extra sa žbuke kako bi se na isto mjesto mogle ljepiti pločice, po mogucnosti bez puno prašine. Hvala

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA možete s postojeće podloge ukloniti isključivo mehanički – brušenjem.

B T / 20.7.2017. 13:29:21

Poštovani, zanima me čime iznivelirati bočnu stranu betonskog stubišta: s vc40 ili betonfix-om (kojeg baš u Splitu i okolici ne mogu pronaći)? S čim impregnirati površinu prije niveliranja.

ODGOVOR

U koliko je riječ o prostoru sa uobičajenom vlažnosti zraka preporučamo betonsku podlogu impregnirati KONTAKT GRUND-om i izravnati BETONFIKS-om ili gips-vapnenom žbukom GV 10.