Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d d / 6.10.2017. 8:31:53

Postovanje,imam dvije kante cc50 kg.fasade .Fasada je stara oko 5 godina stoji neotvorena.Dali je ta fasada uopce jos iskoristiva .

ODGOVOR

Ako su kante bile skladištene na sobnoj temperaturi te se nisu smrznule i nisu se otvarale, potrebno ih je otvoriti i vidjeti u kakvom su stanju, da li se mogu promiješati i da li su bez neugodnog mirisa. Ako se mogu promiješati i nemaju neugodan miris mogle bi se upotrijebiti.

M G / 3.10.2017. 22:56:58

Imamo terasu dimenzija 10x4 na koju bi željeli staviti keramiku. Trenutno je na terasi samo deka koja nije u padu. Htjeli bi napraviti pad po kraćoj strani od 1%. Znači od 4cm do 0cm. Da li imate u asortimanu sredstvo koje bi mogli koristiti za ovu namjenu? Zahvaljujem

ODGOVOR

Na postojećoj AB ploči potrebno je izvesti podlogu u padu za što preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 u debljini 3-7 cm. Nakon sušenja estriha preporučujemo izvedbu polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROELASTIK 2K ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK, te oblogu keramikom uz primjenu fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS, i fleksibilne mase za fugiranje TERAFIL FLEKS.

A / 3.10.2017. 15:56:09

Poštovani Zanima me koji Vaš proizvod bi odgovarao onom šta se na eng. zove concrete sealer? Hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima sredstvo za hidrofobiranje betonskih površina – BETOSIL, primjenom kojeg se smanjuje površinska kapilarne vodoupojnost. Karaktersitike proizvoda kao i detalje primjene možete pronaći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betosil .

B G / 3.10.2017. 2:32:10

Kupio sam dvokomp. Hidroelastik 2K. Nesretnim slučajem nestale su mi 2 kantice tekućine za mješanje! Kako i gdje mogu nabaviti samo kantice sa tekućinom! Lp!

ODGOVOR

Tekuću komponentu za HIDROELASTIK 2K može se naručiti kod nas i kupiti. Cijena tekuće komponente je 280,00 kn+pdv kantica od 6,25 l. Ako ste hidroizolacijski premaz kupili preko trgovine i tekuću komponentu možete naručiti preko njih.

A M / 1.10.2017. 21:27:44

pozdrav,zidam kuću s porotherm profi opekom pa e zanima dali je dovoljna vasa termo žbuka za toplinsku izolaciju posto ne preferiram stiropor zbog ptica,hvala Ante

ODGOVOR

Ako objekt zidate porotherm opekom odaberite toplinsku žbuku TERATEMO 100 EKSTRA ili TERATERMO 080.

a a / 1.10.2017. 21:19:02

postovani.. na pasicu/temelj za ogradu bi stavili teraplast.. pa me zanima da li teraplast moze ici direkt na goli beton uz prethodnu potrebnu impregnaciju.. ili treba ici (po savjetu majstora) ljepilo ..mrezica..pa tek onda teraplast?

ODGOVOR

Nije preporučeno da se TERAPLAST ugrađuje direktno na beton. Potrebno je beton prethodno obraditi TERAFAS KIT-om, REPARATURNIM MORT-om ili SAMOTERM F. Nije potrebno armiranje staklenom mrežicom. Na horizontalne dijelove ugradite obavezno okapnicu (kamen, lim ili sl.)

J J / 28.9.2017. 20:39:26

Poštovani Molim vas za savjet u svezi renoviranja stare kamene kuće, preporučeni postupak za eventualno strojno uklanjanje stare žbuke, postupke i materijale za učvršćenje (stabilizaciju) kamenih zidova, pripremu i fugiranje zidova te njihov završni tretman jer bih želoi da kamen bude maksimalno vidljiv. Hvala

ODGOVOR

Strojno uklanjanje žbuke na starim kamenim kućama nije preporučljivo jer se visokim vibracijama stroja oštećuje i trošna žbuka i kamen. Za skidanje žbuke eventualno koristiti adekvatnu udarnu bušilicu s adekvatnim dlijetom. Nakon skidanja žbuke utvrditi u kavom stanju je kamen i po potrebi ga premazati FIKSANIROM za učvršćenje i konzervaciju. Fugiranje i zidanje kamena obraditi sa MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE.

M N / 26.9.2017. 10:38:15

Molim vas da mi preporučite impregnaciju te ljepilo i fug masu za rezanu ciglu koju bi ljepio na jedan zid u dnevnom boravku. Radi se o novom stanu koji do sada nije bio useljen, a moleraj je urađen prije 4 mjseca. Takođe bih vas zamolio da mi predložite količine za 8 m2 zida i gdje da to nabavim u Zagrebu. Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za lijepljenje opeke možete upotrijebiti MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE kojim možete zidati opeku i odmah je fugirati. Mort proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom, a ostale boje isključivo po zahtjevu kupca. Impregnacija se ne upotrebljava. Ako se lijepi na zid koji je obojan potrebno je boju ostrugati žičanim četkama i dobro ga odprašiti. Potrebno vam je cca 240 kg MORTA ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Proizvod možete kupiti u našem skladištu u Zagrebu B. Adžije 12.

R M / 17.9.2017. 22:52:54

posjedujem unutrašnje zidove koji su obrađeni u završnoj obradi sa nekadašnjim Roloplastom u dekorativnoj obradi tzv. hrastova kora. Odlučio sam da više nemam takvu obradu zidova ( skupljanje prašine u porama, nemogućnost pranja zidova itd.). Molim vas za savjet kako da zapunim pore ( pore su dubine od 1mm do max. 3,5mm )na zidovima da dobijem glatku dekoraciju zida. Molim vas radni postupak i materijale koje ću aplicirati na zid.

ODGOVOR

Površinu očistiti od prašine impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije i te je pregletati u potrebnoj debljini od 1-10 mm FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Po potrebi ako se želi, u sloj FINE ŽBUKE EKSTRA može se ugraditi staklena mrežica PRIMAFAS 160. Mrežica treba biti u potpunosti prekrivne finim žbukom.

Z / 14.9.2017. 11:07:14

Molim vas recite mi koliko vreća suhog cementa od 25kg treba za 1m3 betona Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Za 1 m3 betona potrebno vam je 2200 kg SUHOG BETONA tj. 88 vreća po 25kg .