Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J J / 15.2.2018. 12:12:31

Postovanje .Jedno pitanje .Dali se moze navuci vc40 ili vc 50 na zid unutrasnji u kuci posto je na njemu vec fina zbuka ofarbana ... Znaci jeli pozeljno ako je dali treba neki premaz prije ili tako nesto .. Tija bi da mi taj unutrasnji zid bude hrapav posto je dosta neravan ...Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo nanošenje vapneno-cementnih žbuka na fino zaribane i oličene površine. Ukoliko postoji potreba za izravnavanjem površina preporučamo isto izvesti BETONFIKOSom uz prethodno odstranjivanje boje (brušenjem). Manje neravnine možete “prikriti” završnim strukturnim žbukama. Preporučamo podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i obraditi mineralnom žbukom SEP Z 2 ili sl.

I / 13.2.2018. 22:33:12

Poštovani, izvodimo unutarnje radove na novogradnji. Zidovi su zidani blok opekom debljine 25 cm.Trenutno smo u fazi strojnog žbukanja vašom žbukom VC 40. Prije samog žbukanja nije stavljen cementni špric. Treba li inzistirati na cementnom špricu prije žbukanja obzirom da izvođač radova to negira i što napraviti s dijelom ožbukanog zida kod kojeg prije nije bačen špric?

ODGOVOR

Ako se žbukanje izvodi strojno žbukom VC 40 nije potreban cementni špric vec se on izvodi od istog materijala rijeđe konzistencije 1-2 sata ranije , a nakon toga ide žbuka standardne konzistencije i u potrebnoj debljini.

S V / 9.2.2018. 18:13:28

Postovani. Izgradio sam Bazen od vodonepropusnog betona pa sam htjeo da iznutra polijepim mozaik plocice,prije lijepljena bih vas zamolio koje vase materijale bih trebao stavit prije plocica. unaprijed hvala.Stipe.Novigrad

ODGOVOR

Stijenke bazena po potrebi izravnati i popraviti REPARATURNIM MORTom. Zatim hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK premazati u 2 sloja. Keramiku ili mozaik ljepite ljepilom TERATEKT FLEKS.

I B / 8.2.2018. 11:23:18

Poštovani, Izrađujem dekorativne betonske predmete za uređenje interijera (vaze, svijećnjake i sl.). Zanima me da li imate proizvod kojim bi se gotovi betonski proizvod premazao kako bi se spriječilo trušenje betona, a da to nije boja? Odnosno neki bezbojni premaz poput bezbojnog laka za drvo? I još jedno pitanje vezano za bojanje betona. Da li u ponudi imate pigmente za beton koji se dodaju u mort prilikom pripreme mase? Da li bi se za to mogli koristiti pigmenti za krečenje?

ODGOVOR

Odlijevke možete zaštititi premazom BETOSIL ili FIKSANIR. Premazi su transparentni i štite beton. Oksidne pigmente ne prodajemo, možete ih kuputi u Zagrebu Turbo Zg , u Vukovarskoj ulici. Pigmente koji se koriste za boje nije preporucljivo koristiti za beton.

T R / 6.2.2018. 13:06:18

Postovani. Trenutno smo u fazi renoviranja stana.Postojeci zidovi su obojani,odrađena je instalacija vode i struje,sljedeci radnja je zapunjavanje svih kanala(šliceva) pa me zanima sljedece.S kojim materijalom iz vase ponude popunit kanale,te nakon toga s kojom impregnacijom premazati komplet zidove s obzirom da su bojani,te nakon susenja dali preporucate navlacenje prve ruke ljepilom i mrezicom pa onda gletanje ili neka druga metoda.

ODGOVOR

Krpanje šliceva, ovisno o potrebnim debljinama sloja, preporučamo izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 50 (do 2 cm) ili toplinskim žbukama (TERATERMO 100 STANDARD ili sl.) kod potrebnih većih debljina. Nakon izvedenog zapunjavanja šliceva cijelu površinu preporučamo impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJNIM BR 65 i pregletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA ili TERANILOM, u minimalmo dva sloja, uz obvezno armiranje (minimalno zone šliceva ili punoplošno) staklenom mrežicom 70 IN.

I / 6.2.2018. 11:13:10

Poštovani, Zidovi u novogradnji žbukani su cementno-vapnenom žbukom i finom maltom. Nakon toga zidovi nisu gletani, već samo ofarbani disprezivnom bojom. Radi dodatnih električnih radova potrebno je sanirati ,,šliceve''. Možete mi molim VAs preporučiti kako je to najbolje napraviti, budući da zid nije gletan, pa se ne može gletati samo dio ,,šlica''? Zahvajujem na odgovoru, lp IM

ODGOVOR

Samo krpanjem šliceva nije mogući postići ujednačenu teksturu površine zidova. Mjesta spoja staro-novo ostat će vidljiva i nakon bojenja, te preporučamo nakon zapunjavanja šliceva ujednačavanje površina FINOM ŽBUKOM EKSTRA , FINOM ŽBUKOM F 900 ili TERANIlOM, ovisno o željenoj teksturi.

M T / 5.2.2018. 12:02:36

Poštovani, želim sanirati žbuku u staroj kući. Žbuka nije preloša, mjestimično je popucana. Planiram ju sanirati na način da ju pregletam sa građevinskim ljepilom i armaturnom mrežicom za fasade. Možete li mi preporučiti koje ljepilo da koristim, te da li trebam skidati boju sa zida (koja se drži solidno) ili je dovoljno prije gledanja premazati sa impregnacijom (kojom?). Hvala!

ODGOVOR

Opisani način sanacije unutarnjih površina ne predlažemo, ali znamo da se na taj način radi. Preporuka je da žbuku koja je popucala skinete do podloge i ponovno je žbukate novim slojem žbuke. Boju obavezno postrugati što više (više od 80% površine) i doći do zdrave podloge. Ako ostali dio podloge ima zadovoljavajući čvrstoću, čistu i otprašenu podlogu impregnitati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije gletanja, zatim gletati TERANIL-om u čijem se u sloju utiskuje staklena mrežica IN 70.

B B / 5.2.2018. 8:38:33

Pozdrav, trebam preporuku za materijal koji se moze staviti na unutarnji zid iza peći i da je periv. Znaci izlozen je toplini, a da nisu plocice. Razmislajmo o teraplastu, ali neznam kako podnosi toplinu? Hvala

ODGOVOR

Traženi proizvod koji je otporan na toplinu i na pranje nemamo. Proizvodimo unutarnju boju koja je otporna na mokro trljanje POLAKRIL. Teraplast nije namijenjen za oblaganje oko izvora topline.

Z / 4.2.2018. 22:09:41

Postovanje!Postavio bih vase betonske ploce 40x40 na stepenice vanjske i podest .Posto su lose izbetonirane nisu u vagu,.tj pad je prema kuci.Dali da izravnam prije ljepljenja sa samonivelirajucom masom ili mogu s ljepilom dobit zeljeni pad.Od pola do jednog cm je na 1.5 m sirine razlika u ravnini.I koje ljepilo se koristi .Hvals

ODGOVOR

Ploče možete lijepiti i izravnavati do 15 mm s ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

D V / 31.1.2018. 21:14:53

Poštovanje. Potrebno je renovacija zidova stare kamene kuće na otoku Krku. Kuća je obnovljena prije cca 30 godina na način da su ugrađene betonske ploče te određeni unutarnji zidovi od pregradne cigle. Tada su zidovi ožbukani vapneno-cementnom žbukom. Uslijed prodora vode, koja je sada sanirana, došlo je do pojave plijesni na zidovima. Molim Vas savjet. Da li bi bilo bolje otući navedeno žbuku do kamena/cigle te sve nanovo ožbukati sa recimo vašom vapnenom žbukom 4 ili sličnim proizvodom ili postoji način sanacije postojećeg stanja. Napominjem da se postojeća žbuka kvalitetno drži te da proboja vode nije bilo značajnije pojave vlage i plijesni. Također sam pristupio kompetnoj renovaciji kupaonica. Znači, sve je otučeno do kamena/cigle. Koji sistem žbuke preporučujete u ovom slučaju. Hvala na pomoći.

ODGOVOR

Za sanitarni prostor upotrijebite vapneno cementnu žbuku VC 40. Ako je žbuka na zidovima koji se planiraju sanirati čvrsta, dobra te se ne trusi , potrebno je zidove samo oprati slatkom vodom i ostaviti da se osuše. Suhe zidove premazati biocidno fungicidnim sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama – TERACID. Ako je zaraza velika postupak se može ponoviti. Nakon toga zidove pregletati TERANIL-om ilI TERANIL-om EKSTRA i obojati bojom sa fungicidnim dodatkom kao TERAPOL FRESH ili TERMOPOL.