Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M B / 18.5.2018. 11:33:45

Poštovani, planiram obojati betonske posude za cvijeće koje će se nalaziti na otvorenom prostoru pa mi je potreban savjet čime i na koji način to napraviti te gdje na području Splita nabaviti materijal iz vašeg ssortimana. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Posude obojati bojom za beton AKROTON. Boju možete naručiti i kupiti preko bilo koje trgovine građevnim materijalom u Splitu jer su sve naši partneri. Ako je površina betona loša prije bojanja preporuke pregletati REPARATURNIM MORTOM F.

g / 16.5.2018. 22:25:27

poštovani jel se mogu vase ploce slagat u suhi estrih na postojeci asfalt koji je vec 35 god odstajao?

ODGOVOR

Ploče se mogu ugrađivati u glazuru ali ne suhu nego zemljovlaznu konzistenciju . Glazura će se s vremenom odvojiti od asfalta jer niti jedan proizvod na bazi cementa ne veže s proizvodom na bazi katrana.

s / 14.5.2018. 11:44:13

Poštovani, Na otvorenoj prohodnoj terasi bila je postavljena betonska žardinjera, koja je zatvorena i ispunjena betonom. Tako se dobila jedna stepenica visine 35x35 cm i duzine 7 metara. Na nju su postavljene keramičke pločice koje sr zbog lošeg ljepila i majstora počele otpadati. Skinuo bi u potpunosti pločice i ne bi ih želio ponovo postavljati. Moje je pitanje kako zaštiti beton i čime ga premazati da bude se na kraju dobije glatka površina, otporna na atmosferske utjecaje i po mogućnosti u bijeloj boji. Ta površina nje prohodna, služila bi samo kao klupica. Poz

ODGOVOR

Površinu pregletajte REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm. Prije ugradnje REPARATURNOG MORTA sve loše dijelove treba maknuti i očistiti. REPARATURNI MORT se proizvodi samo u sivoj boji. Nakon ugradnje REPARATRUNOG MORTA površinu premažite bojom za beton AKROTON BIJELI.

M / 14.5.2018. 9:51:50

Postovani, potrebno je da podignem nivo balkona povrsine 20m^2 pa sam planirao da to uradim sa styrodur-om debljine 100mm (ne sa betonom zbog statike). Da li neki od vasih proizvoda za hidroizolaciju mogu direktno da postavim na styrodur da bih kasnije mogao da postavim keramiku? Unpared hvala na Vasemodgovoru, Miodrag Duras

ODGOVOR

Hidroizolacijski premaz se ne upotrebljava na XPS pločama. Na XPS ploče ugrađuje se cementna glazura CEMENTNI ESTRIH 20 u minimalnoj debljini od 4 cm, te glazuru možete premazati hidroizolacijskim premazom i onda ugraditi keramiku.

D L / 2.5.2018. 10:39:25

Poštovani, Imam betonsku ogradu (stupovi i parapet) koje namjeravam obraditi i bojati. Preporučate li Teranil ili Reparaturni Mort F? Također, je li potrebno stavljati kutne profile i rabic mrežicu? Također koju boju preporučate. Hvala

ODGOVOR

Betonske površine ograde preporučamo obraditi REPARATRUNIM MORTOM F (ili G, ovisno o potrebnim debljinama). Ukoliko su površine izvedene sa pravilnim i „oštrim“ rubovima nije potrebna ugradnja kutnih profila. Za završnu obradu preporučamo boje za površinsku zaštitu betona tipa AKROTON ili AKROTON PLUS.

M M / 1.5.2018. 7:38:45

Poštovani! Radi se o podrumu kuće koja je građena 70-ih godina. Na podu se pojavljuju vlažne mrlje osobito ljeti, mislio sam napraviti sanaciju na slijedeći način, cijeli pod premazati tekućim katranom, zatim izliti novu podlogu sa vodonepropusnim betonom u debljini cca 6cm, ali odvojeno od zidova, tkz. plivajući pod. Da li bi trebalo trenutni pod tretirati sa nečim prije ciljanog postupka? Unaprijed hvala

ODGOVOR

U koliko je riječ o betonskoj podlozi i prodoru vlage iz tla, preporučamo izvesti hidroizolaciju primjenom polimer-cementnog hidroizolacijskog premaza BETONPROTEKT DUOELASTIK ili BETONSPROTEKT MONOELASTIK, uz obaveznu primjenu TRAKA ZA BRTVLJENJE na svim spojevima pod-zid. Na tako pripremljenoj podlozi možete fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS zalijepiti keramičke pločice.

M H / 27.4.2018. 18:06:28

Poštovani Nakon izrade fasade za hladna vremena , u jesen ili prolječe. Na fasadi se ocrtavaju tiple i spojevi stiropora. Koji nakon dizanje temperature zraka polako nestaju. U čemu je problem i kako ga ublažiti. Hvala Lp

ODGOVOR

Iz navedenog se može zaključiti da je problem nedovoljna debljina armirajućeg sloja, što se može potvrditi izuzimanjem uzoraka izvedenog sustava. Preporučamo izvedbu dodatnog armirajućeg sloja FINOM ŽBUKOM EKSTRA, te nanošenje završne žbuke.

V S / 27.4.2018. 13:38:19

Trebala bih znati ,čime se može premazati betonska terasa,da ima određenu nijansu boje i da lijepo izgleda.Nebih ljepila pločice na postojeću betonsku podlogu. Drugo pitanje bi bilo,čime mogu premazati ožbukani vanjski zid šupe ? Unaprijed hvala ! Pozdrav !

ODGOVOR

Betonsku terasu možete prebojati bojom za beton AKROTON. Napominjemo da trajnost boje ovisi o kvaliteti podloge kao i izloženosti habanju. Ožbukane fasadne površine možete obojiti fasadnom akrilatnom bojom TERATON V. Oba premaz dostupna su u više od 300 tonova prema ton karti POGLED U BOJU.

S D / 24.4.2018. 7:58:59

Poštovani Imam ogradu kojoj je parapet i stupovi betonirani, a polja između stupova su zidana sa betonskim blokovima, a dio sa šupljom ciglom. Kompletna ograda je ožbukana sa cementnim špricom i vapneno cementnom žbukom. Završni sloj je sep. Na ogradu je stavljena betonska kapa. Na sepu su se pojavili razni flekovi a ima i pukotina. Nisam zadovoljan sa izgledom ograde, pa bi pregletao cijelu ogradu i postavio završni sloj (možda silikonsku žbuku). Koje mi materijale preporučate za sanaciju i da li je potrebno staviti kakvu hidroizolaciju. Na temelju nema hidroizolacije, a ograda je vidljiva sa obje strane.

ODGOVOR

Preporučamo uklanjanje postojećih slojeva te obradu betonske ograde SOKL ŽBUKOM. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

z p / 23.4.2018. 15:34:35

Molim Vas da mi kažete dal postoji brzosušeći estrih , na koji bi stavljao parkete , a da se ne suši duže od desetak dana? ../Osnovna ploča betonska je stara 30 godina,odnosno kuća 30 godina/ hvala

ODGOVOR

Preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA RAPID. Period sušenja ovisi o debljini sloja. Kod debljine od 3 cm moguće je polaganje parketa (uz optimalne uvjete termerature i vlažnosti zraka, ovisno o vrsti parketa) već nakon 6-9 dana.