Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V S / 6.8.2018. 20:04:16

Poštovani, uređivala bi fasadu na kući, vanjski zidovi su od cigle 43cm debeli, trenutno je gore obični sep I obzirom na debljinu zidova ni ja nebi išla na stiropor fasadu već bi samo staru preuredila jer ima ostecenja, a i boja je davno izblijedila. Pretpostavljam da staru fasadu treba potpuno skinuti do cigle zbog navedenih oštećenja pa napraviti novu. Da li je u redu na takve zidove postaviti običnu sep fasadu bez stiropora? I koja bi bila cijena takve fasade po m2 da si otprilike mogu napraviti neku računica.

ODGOVOR

sve slabo držeće dijelove trebamaknuti, boju što više ostrugati i popravke napraviti s vapneno cementnom žbukom ili toplinskom žbukom, ovisno što je trenutno na objektu. Nakon sušenja popravljene žbuke pregletati površinu TERATERMO GLET-om i ugraditi mineralnu žbuku SEP u boji i granulaciji po izboru. Cijena samo materijala je cca 50kn/m2.

m b / 3.8.2018. 22:32:08

Poštovan,i prije 10-ak godina radila sam fasadu na kući vašom samoborkom 066.Došlo mi je do malog oštećenja fasade jer mi je majstor žbukom zahvatio nekih 10-12 cm suprotnog zida.Htjela bih to popraviti jer mi je kompletna fasada na kući u odličnom stanju,ali mi je rečeno da te fasade više nema pod tim brojem.Možete li mi predložiti makar približan ton fasade koja će se nekako podudarati s postojećom?

ODGOVOR

Najsličniji ton tonu 066 je sada 3302 ili 3307. Možete pogledati on-line ton kartu http://www.samoborka.hr/upload/dokumenti_i_cjenici/tonkarta_zbukepremazi_v1.1_151838.pdf no trebate uzeti u obzir da izgled boje varira od računala do računala pa bi najbolje bilo pogledati štampanu ton kartu u trgovinama koje prodaju Samoborka proizvode.

d m / 18.7.2018. 14:08:34

na novu pomoćnu zgradu građenu od betonskih blokova (rađena prije dva tjedna) htjeli bi staviti nekakvu fasadu zbog vizualnog dojma. Molim savjet naravno da nije preskupa i zahtjevna izvedba.

ODGOVOR

Betonske blokove ožbukajte produžnom žbukom VC 50 u debljini do 2 cm uz prethodnu obradu cementni špricom a završno VC 50 žbuku možete obraditi po želji, bojanje fasadnom bojom TERATON V ili dekorativnom žbukom po izboru SEPZ2, SILIKATNA,SILIKONSKA,AKRILATNA u boji, granulaciji i teksturi po izboru.

M K / 7.7.2018. 11:26:24

Poštovani, trenutno sam u fazi izrade fasade. Dio kuće se oblaže sa grafitnim stiroporom i za taj dio su u dućanu rekli da se treba koristiti drugačije lijepilo u odnosu na dio koji se izvodi s bijelim stiroporom. Kasnije sam slučajno bacio pogled na vaš letak s Etics sustavima i vidim da bi to lijepilo za grafitni trebalo biti SAMOTERM. Oni su mi dovezli SAMOTERM F. Da li da inzistiram na zamijeni ili će i SAMOTERM F biti u redu?

ODGOVOR

TERMOZOL EKSTRA je toplinski sustav s grafitnim pločama koji je certificiran sa SAMOTERM+ SAMOTERM GLET te bi bilo bolje da ste dobili to ljepilo, SAMOTERM F je također ljepilo koje se upotrebljava u toplinskim sustavima te se može upotrebljavati i za zaštitu grafitnih ploča. Razlika između proizvoda je u debljini frakcije koja je u ljepilu. Ako se sustav izvodi sa SAMOTERM F , preporuka je obratiti pažnju ne debljinu armaturnog sloja koja treba biti minimalno 4-5 mm.

M T / 17.6.2018. 8:30:09

Imam na zidu staru hirofu.sada bi stavijo neku novu akrilnu fasadu.nekih cc 40 kvadrata.kako pripremiti podlogu za novu fasadu.hvala.

ODGOVOR

Vrhove HIROF-e treba postrugati, površinu dobro oprašiti i oprati vodom pod pritiskom . Impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije i nanijeti TERATERMO GLET i izravnati površinu. Nakon sušenja podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDom i nanijeti akrilnu žbuku TERAKRIL u boji, granulaciji i teksturi po izboru.

K D / 15.6.2018. 21:09:11

Dobar dan. Zanima me kako da na katnici postavim stiropor. Dali na golu ciu stavim samo ljepilo i naljepim stiropor? Sto dalje kad to napravim? Kako da stavim fasadu? Ne mogu staviti fasadu na sami stirop, zar ne? I moram li stipor ljepiti jedan do drugoga ili ih moram vezati ili spajati kak se vec to kaze.. Molila bih odgovor sto prije. Jvala puno, lijep pozdrav

ODGOVOR

Na stranici www.hupfas.hr postoje smjernice za izvedbu toplinskog sustava, te ih možete pročitati i vidjeti na koji način možete ugraditi toplinski sustav. P.S. Niste nam ostavili svoju email adresu da vam možemo poslati odgovor tim putem.

J P / 10.6.2018. 12:22:33

Poštovani, prije 5 godina sam stavio fasadu koja ima boju breskve. Usred velikih kiša i vlage, na više mjesta, počela mi je izbijati bijela boja iz fasade, pretpostavljam da je to kreč u obliku vlage. Zanima me postoji li neko sredstvo kako to sanirati? Ako je potrebno mogu Vam poslati nekoliko slika. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Ako se radi o mineralnoj žbuci fasadnu površinu je potrebno samo prebojati fasadno bojom po izboru u tonu i boji koja vam odgovara. Preporuka je TERATON V. Bojati u dva premaza. Površinu prije bojanja oprati vodom pod pritiskom, ako je prisutna zaraza mikroorganizmima površinu tretirati biocidnim pripravkom TERACID.

B M / 10.6.2018. 2:05:45

Postovani Molim Vas za savjet , kuca je stara 28god sada bi radio teraplast na betonski cokl , pa me interesuje kako to najbolje i dugotrajnije napraviti. Betonski cokl je u redu(suh i nema vlage), tako ito bi i na garazama radio gdje je navucena bavarska Fasada kkako to najbolje izravnati ne garazama gdje ce doci teraplast ima na par mijesta malo Vlage. Unaprijad Vam se zahvaljujem. Branko Miljak

ODGOVOR

Betonski cokl pregletajte REPARATURNIM MORT/om F ili sa SAMOTERM F pa navucite TERAPLAST. Zidove garaže pregletati sa SAMOTERM F. Prije gletanja sanirati vlagu popravkom postojeće podloge podložnom žbukom.

A R / 7.6.2018. 21:50:14

Postovanje, Zelio bi postojecu cementnu fasadu koja je u dobrom stanju armirati staklenom mrezicom i to zavrsiti sa Sep. Ako bi mi mogli preporuciti koje ljepilo koristiti za armiranje,a koji Sep i impregnaciju koristiti. Lp

ODGOVOR

Pregletajte fasadu upotrebom TERATERMO GLETA uz rabiciranje staklenom mrežicom. Završno koristite SEP po izboru bijeli ili obojeni, teksture po izboru Z2, Z3. Impregnacija je mineralkvarc grund dan ranije.

T Š / 6.6.2018. 12:24:27

Poštovani, imam pitanje za dovršenje stare fasade. Radi se 1-katnici sa nedovršenim krovištem koja je napravljena pred 14 godina. Fasada je obložena samo grubom žbukom. Ove godine planiran je završetak krovišta i cijele fasade. Molim vas da mi preporučite sistem oblaganja postojeće i nove fasade. Treba uzeti u obzir da zidovi dosta vlaže obzirom da nije bilo krova, a također zastupljena jaka posolica (otok Rab). Unaprijed zahvaljujem! Tonči Španjol

ODGOVOR

Nakon izvedbe krova preporuka je da sa sanacijom idete tek za godinu dana kako bi se zidovi što više osušili. Poželjno bi bilo da nam proslijedite nekoliko slika da bi vam mogli preporučiti što ugraditi.