Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J K / 15.8.2017. 11:39:51

Poštovani, Imam podrum koji je zidan sa betonskim kvadrima i koji se jednim dijelom nalazi ispod zemlje, postavljena je el. instalacija ( izrezani kanali i postavljeni bužiri ), ali nije još ožbukan, molim vas savjet kako zaštititi zidove od vlage. Hvala.

ODGOVOR

Za zaštitu zidova od vlage upotrijebite dvokomponentni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK koji se nanosi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom. Nakon izvedene hidroizolacije ožbukajte zid žbukom VC 40.

T K / 15.8.2017. 9:02:31

Imam staru kamenu kuću u Istri (iz 19. st., bez izolacije) i u prizemlju je kapilarna vlaga. Otkop temelja nije moguć, pa vas molim savjet za sanacijsku žbuku?

ODGOVOR

Za sanaciju zidova pod kapilarnom vlagom upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H , u potrebnoj debljini. Prije žbuke površinu obradite sanacijskim špricom SANISIL ŠPRIC.

D Č / 13.8.2017. 14:32:28

Poštovanje..na podrumu sa nutarnje strane mi se žbuka osipa(zbog vlage od prije) a koja više ne prodire. Očistio sam loš porpzni dio žbuke pa me zanima čime bi valjalo premazati(impregnirati) zid da se učvrsti prije saniranja...hvala

ODGOVOR

Tamo gdje je prisutna kapilarna vlaga zidovi se ne premazuju impregnacijom. Po potrebi za zaštitu od kapilarne vlage zidovi se do visine od 40 cm premazuju mineralnim hidroizolacijskim premazom za sprječavanje širenja kapilarne vlage HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom. Nakon tog premazivanja upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H u potrebnoj debljini. Ako se opeka lista i ljušti premaz za konzervaciju i učvršćivanje je FIKSANIR.

D B / 10.8.2017. 19:14:46

Poštovani, imam problem sa poplavljivanjem konobe. Kuća se nalazi u blizini mora tako da u slučaju plime dolazi do prodora mora, a u slučaju jačih kiša dolazi do prodora oborinskih voda. S obzirom da se kuća nalazi u staroj gradskoj jezgri nailazim na problem sa konzervatorskim društvom te mi sanacija sa vanjske strane nije dopuštena pa me zanima postoji li rješenje koje bi bilo primjenjivo sa unutrašnje strane kuće (iz konobe). Unaprijed zahvaljujem, David

ODGOVOR

Ako s vanjske strane sanacija nije dozvoljena jedino što s unutarnje strane može napraviti ja da sve zidove premažete hidroizolacijskim premazom te napravite tzv. bazen. Treba premazati sve površine zidova i podova s ugradnjom brtvene trake na spoju poda i zida. Premaz je najbolje ugraditi na čiste zidove bez žbuke. Poželjno bi bilo da upotrijebite dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ali ako je objekat pod konzervatorskom zaštitom premaz koji možete upotrijebiti je cementna mineralna hidroizolacija HIDRO PROTEKT.

L G / 9.8.2017. 8:35:21

Poštovani. Dali se može postaviti hidroizolacija i kako na betonsku ploču prije niveliranja Teraneks masom. Radi se o garaži cca 35m2 gdje bih kasnije postavio epoxy premaz kao zavrsni sloj. Hvala

ODGOVOR

Ako se ugrađuje hidroizolacijski premaz treba biti polimer cementni ili cementni. Na očvrsli hidroizolacijski premaz može se ugraditi samonivelirajuća masa TERANEKS. TERANEKS preporučamo ugraditi direktno na betonsku podlogu prije ugradnje epoksi poda bez hidroizolacijskog premaza. Naš hidroizolacijski premaz ugrađuje se četkom, valjkom ili gleterom.

J M / 12.7.2017. 15:59:36

Postovani! Stara kuca iz 40tih. Vlaga svuda. Rusat ju ne zelimo jer je predivna. Zbuku s vanjskih i unutarnjih zidova smo uklonili. Promjenili krov sad imamo u planu podzidati kompletno cijelu kucu i staviti novu izolaciju. Problem je sto su temelji vlazni. Sto uciniti po tom pitanju? S cime jos dodatno zastititi zidove prije zbukanja posto tu ima i blatnecigle? Kuca se susi tako otepena vec godinu dana dali je to dovoljno? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Pošto je objekt starije gradnje i zasićen kapilarnom vlagom preporuka je da ga ožbukate sanacijskom žbukom SANISIL H ili VAPNENOM ŽBUKOM u potrebnoj debljini. Temelj treba premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom i nakon toga ožbukati SOKL ŽBUKOM.

D K / 27.6.2017. 7:53:22

Poštovanje,mene zanima da li mogu premazati hidroizolaciju direkt na fasadu sa trakom na koju će se polijepiti coket od pločica?Hvala i pozdrav.

ODGOVOR

Možete premazati hidroizolaciju, ali velika je mogućnost da će vam se pločice s vremenom odvojiti od fasadne površine. Hidroizolacija je trebala biti ugrađena prije izvedbe fasadne površine.

A / 24.6.2017. 18:19:52

Postovani..posjedujemo staru, kamenu kucu (Brač) bez izolacije. Problem je kondenzacijska vlaga i gljivice...spremamo se renovirati prostor...mozete li nam savjetovati(sto bi Vi napravili na nasem mjestu)...hvala

ODGOVOR

Ako je objekt starije gradnje i bez izvedene hidroizolacije, ako se ne koristi često, već povremeno i ako imate ugrađenu plastičnu stolarija pojava kondenzacije je moguća. Mikroorganizme ćete riješiti da površinu boje i gleta dobro ostružete, dobro odprašite od prašine i površinu operete vodom. Suhu površinu reba onda premazati biocidnim sredstvom TERACID (jedan do dva puta), po potrebi ako je zarza veća postupak ponovite te ponovo pregletati i obojati unutarnjom bojom sa dodatkom biocida.

g n / 23.5.2017. 17:50:59

poštovani pregrađivanjem prostora na više manjih jedinica dolazi do kondenzacije vlage te su zidovi flekavo-sivi. zidovi su glatki-gletani,i zatvori su od alu-stolarije da li je moguće nakon čišćenja-izbjeljivanja zida,navući nutarnji sep i da li bi se time što postiglo s obzirom da je vanjski zid cigla,nikakva izolacija,a ostali zidovi su neka loša fasada koja je samo pofarbana(stambena zgrada). napominjem da se stan nalazi u prizemlju znači može li se na gletani zid staviti sep.kao neka vrsta dodatne žbuke i bi li to pomoglo kod stvaranja vlage.napominjem da su prostorije male cca. po 8-12m2 ,i pored zračenja stvaraju se sivi zidovi hvala

ODGOVOR

Ugradnjom mineralne žbuke SEP problem nećete riješiti već se kondenzacija i dalje pojavljivati. Potrebno je utvrditi da li je uzrok pojave nedostatna hidro i/ili toplinska izolacija. Prema opisanom pretpostavka da dolazi do prevelike razlike u temperaturi unutarnjeg i vanjskog prostora ugradnjom alu stolarije, te vam preporučamo ugradnju toplinske izolacije ili s vanjske strane ili s unutarnje strane da se donekle ujednače razlike temperature površina (tzv. hladnih mostova). Obavezno treba prije ugradnje toplinske izolacije provjeriti da li s vanjske strane postoji hidroizolacija i može li se ugraditi.

E / 22.5.2017. 12:26:43

Poštovani, da li se nakon nanošenja hidroprotekta može površina može gletati i ličiti? Da li se prije gletanja mora premazati površina s nečim?

ODGOVOR

HIDROPROTEKT je hidroizolacijski mineralni premaz koji se primjenjuje na podlogu od opeke, kamena, betona, te se ne gleta već se na njega nanosi sanacijska ili podložna žbuka.