Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M H / 5.11.2018. 11:00:09

Kuća s temečjima od cigle zidano sve blatom. Lokacija na uz Savu. Zidovi upijaju vlagu iz zemje kroz temelje od cigle. Pokušali smo hifroizolciju injekcijama, bušenjem rupa te naljevanjem sredstva za hidroizolaciju. Zbog veziva od blata tekućina je odlazila nekontrolirano u nekoliko minuta. Postoji li način kako riješiti problem izolacije pomoću vaših sredstava. Hvala

ODGOVOR

Obzirom na opisano stanje ziđa mišljenja smo da nije moguće kvalitetno izvesti horizontalni prekid kapilarne vlage bez eventualne konsolidacije ziđa.

V Š / 30.10.2018. 13:34:40

Poštovani! Kupili smo apartman na moru i sad kad pada kiša na jednom dijelu probija vlaga i zid je mokar. Što bi nam mogli preporučiti za sanaciju iz stana jer za vanjsko saniranje ćemo se teško ili nikako dogovoriti sa ostalim suvlasnicima. Znači, vlaži samo kad pada kiša na jednom dijelu zida. Hvala na odgovoru i LP.

ODGOVOR

Sanaciju je potrebno izvesti na način da se ukloni izvor provlaživanja, u protivnom svaka sanacija samo sa unutarnje strane biti će samo kratkotrajno rješenje. Potrebno je utvrditi mjesto prodora vode i isto odgovarajuće sanirati! Za prijedlog sanacije potrebne su dodatne informacije pa molim dostavite svoj broj telefona.

d / 19.10.2018. 16:23:18

poštovanje,propušta mi šterna na grlu piše 1901 prosle god sam je oprao wošem i očistio sta mi preporučate da nije previše skupo a da zaustavi propuštanje.unaprijed hvala.

ODGOVOR

U koliko je podloga, zdrava i bez vidljivih oštećenja, te temeljito očišćena preporučamo nanijeti polimer-cementni hidroizolacijski premaz HIDRO PROTEKT zidarskom četkom u tri sloja, križno!.

g m / 5.10.2018. 12:28:35

poštovan ,ja kao i svi drugi imam problem s vlagom.Pola moje kuće,koja je stara 150 godina je ukopana u brdo,naravno bez izolacije,Prostoriju koja je uz brdo,moj prijatelj je premazao HIDROSTOPom,i smanjila se vlaga,međutim sad je voda prodrla u slijedeću prostoriju koja je moj dnevni boravak i to je počelo odozdo,pa sve skoro do samog vrha zida/i zahvaćen je cijeli zid, a počinje i na susjednom.Ja sam starija,živim sama,i molila bi savjet za sanaciju toga koji nije najskuplja opcija. Zid je skroz uništen,napuhao se ,plijesan nastala.ja sam to strugala ali stalno se napuhavaju novi slojevi. molim vas nekakav savjet jer je tu postalo nemoguće živjeti,a svi kažu da je to nemoguće riješiti.Možda ipak.... puno pozdrava Goranka

ODGOVOR

Premazivanjem površina hidroizolacijskim premazom spriječen je prodor vlage na tretiranim površinama ali i „usmjeren“ na okolne površine koje nisu izolirane. Nažalost jedino trajno rješenje bilo bi izvedba izolacije s vanjske strane objekta što je očito nemoguće izvesti. Eventualna izvedba hidroizolacije s unutrašnje strane je moguća ali za konkretniji prijedlog sanacije potrebne su nam dodatne informacije.

N Š / 4.10.2018. 9:11:25

Poštovani, možete li mi preporučiti vaše hidroizolacijsko impregnacijsko sredstvo za unutarnju primjenu koje bi mogla upotrijebiti budući da mi na stropu kupaonice izbija vlaga uzrokovana oštećenjem vanjske fasade. Budući da se radi o stanu u zgradi i vanjska fasada se neće tako brzo sanirati, a kupaonica je novouređena, trebala bi sredstvo kojem bi impregnirala dio stropa koji nastrada svaki put kad pada kiša. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Kako bi trajno riješili problem provlaživanja potrebno je ukloniti uzrok, odnosno sanirati vanjska oštećenja na kojima dolazi do prodora vode. Kao privremeno rješenje možete primijeniti polimer-cementni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT koji je potrebno nanijeti direktno na AB podgled stropa (prethodno je potrebno odstraniti postojeće slojeve žbuke, gleta i boje), te dalje obraditi ovisno u postojećoj obradi stropa. HIDROPROTEK će sprijeciti direktan prodor na mjestu na kojem je primijenjen, ali će se vlaga, ukoliko se ne ukloni uzroka, kapilarbno širiti izvan zone zahvata sanacije.

D 2 / 3.10.2018. 14:11:58

Poštovani, vanjsku betonsku teracu površine cca 16 m2 bih zaštitio od atmosferskih utjecaja, da se ne stvara mahovina i da je lako očistiti (pomesti). Ploča ne pusta vodu. U budućnosti možda bude neka nadogradnja. Da li da samo obojam ili da stavim neki hidroizolacijski namaz kao završni sloj? Hvala i lijep pozdrav!

ODGOVOR

Površinu terase možete premazati BETOSILOM kako biste smanjili vodoupojnost betona i time ga dodatno zaštitili. Ukoliko je vaša terasa AB ploča iznad korisnog prostora istu je potrebno hidroizlirati napr. primjenom BETONPROTEKTA MONOELASTIK.

R V / 13.9.2018. 22:53:48

Poštovani!Molim Vas dali imate u ponudi kakvu hidroizolacijsku smjesu za betonski pod u podrumu protiv negativnog pritiska jer mi voda izbija kroz donju betonsku deku i kolika je cijena?Hvala!

ODGOVOR

Hidroizolaciju poda podruma preporučamo izvesti s BETONPRORTEKTOM MONOELASTIK uz obveznu postavu odgovarajućih traka za brtvljenje na spoju pod-zid. Potrošnja cca 3,6 kg/m2 Cijena : 22,50 kn/kg

Z B / 29.8.2018. 13:23:29

Poštovani, Molim vas prijedlog izvođenja hidroizolacije podruma/suterena te okviran trošak materijala ako je moguće. Vlasnik sam obiteljske kuće iz 1960 (lokacija Vrapče) i u tijeku je adaptacija. Postojeći podrum je zbog male visine dodatno iskopan za cca 50cm te je na glinicu izlivena betonsko armirana ploča 10 cm debljine. Na taj način sam prekinuo staru hidroizolaciju koja je bila dobra – podrum je bio suh. Tlocrtno se radi o 50 m2 površine. U prilogu je skica podruma. Vanjski zidovi nisu dirani tako da ne znam da li postoji neka izolacija i s vanjske strane. Prva ideja je bila postavljanje V4 ljepenke horizontalno i vertikalno do ruba gdje bi se pokušalo spojiti sa starom ljepenkom/katranom na spoju temelj-zid. Nisam siguran da je ovo najbolje rješenje koja će onemogućiti prodor vlage i vode, a nadam se da mi vi možete pomoći u odluci. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U mogućnosti smo vam ponuditi polimer cementne hidroizolacijske premaze, sa svim pratećim materijalima. Kako nismo zaprilimili skicu (nije predviđeno slanje dokumenta putem rubrike Pitanja) , molim da istu proslijedite na mail samoborka@samoborka.hr.

M M / 27.8.2018. 7:37:25

Postovani kako da zastitim plocu betonsku zbog vlage i kise koja je ravna a na nju ce doc brvnara.po ploci ce da se gazi,a ispod su stambeni prostori.

ODGOVOR

Preporučamo betonsku ploču zaštititi polimer-cementnim hidroizolacijskim premazom za površinsku zaštitu betona, BETONPROTEKT DUOELASTIK ili BETONPROTEKT MONOELASTIK.

v j / 9.8.2018. 9:41:54

Kuća pravljena 70-ih .Uradjene vanjske stepenice ali na ćošku na dnu kod većih kiša prolazi voda u spavaću sobu tako da u tom ćošku sobe je vlaga. Da li je to moguće trajno riješiti i kako..

ODGOVOR

Prilikom izvedbe stepenica trebalo je odmah obratiti pažnju na detalje spojeva jer je sada teško bilo što savjetovati da napravite. Molimo proslijedite nam nekoliko fotografija kako bismo vam mogli konkretnije odgovoriti.