Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S B / 13.8.2019. 19:44:12

Poštovani,zanima me da li u svome asortimanu imate tekuću smjesu za hidroizolaciju odnosno nesto sto se moze nanositi sa valjkom. Radi se o povrsini od cca.20 m2,pa da li nesto takvo imate i sto mi mozete preporuciti te o kojoj kolicini bi se trebalo raditi za toliku povrsinu. Unaprijed zahvaljujem. LP

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi hidroizolacijskih premaza ima disperzivni hidroizolacijski premaza HIDROPROTEKT LIQUID koji se nanosi valjkom. Također i sve naše polimer-cementne hidroizolacijske premaze, jedno ili dvo komponentne možete nanositi četkom, valjkom ili gleterom. Potrebna količina HIDROPROTEKT LIQUIDA za cca 20 m2 – 45 kg

M O / 10.8.2019. 20:41:00

Da li se smije na staru ljepenku staviti nova? Poskidali smo pod u sobi vec kada prozor ugradujemo i poskidali smo parket i ispod njega stari laminat. Sada je ljepenka ispod koja se ne da skinuti to jest tesko. Jel se smije staviti nova ljepenka unatoc par mjesta stare ljepenka?

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu za hidroizolacijske radove ima proizvode na cementnoj osnovi koji nisu pogodni za nanašanje na podloge kao što su ljepenke, recitol i sl. Za rješenje svoje nedoumice, molimo obratite se proizvođačima ljepenke.

M Z / 8.8.2019. 21:56:08

Postovanje, majstor mi kaze da ispod tus kabine visine 3,5 cm ne ide hidroizolacija. Nekako ne vjerujem u to. Molim Vas za misljenje. Hvala, lp, M.

ODGOVOR

Naša je preporuka da u prostorijama koje su izložene direktnom utjecaju konstantnog vlaženja vodom ispod keramike i ostalog bude izveden hidroizolacijski premaz.

I Č / 1.8.2019. 9:48:21

Može li se samonivelirajuća masa stavljati na hidroizolaciju, konkretno na V-5 bitumensku traku u garaži s obzirom da u uputama piše kako se može koristiti kao završni sloj u garaži, podrumu itd? LP Ivan

ODGOVOR

Samonivelirajuće mase TERANEKS i TERANEKS UNILEVEL mogu biti završni sloj, ali nisu pogodne za nanašanje na bitumen.

D D / 28.7.2019. 13:19:05

postojeće pločice na balkonu propuštaju vlagu. Postojeće pločice ne bih uklanjao, već bi preko njih ugradio druge pločice. Zanima me koji hidroizolacijski proizvod je pogodan da se ugradi na postojeće pločice, te da se na njega mogu ugraditi nove pločice. Hidroizolacija bi se izvodila na ravnu plohu postojećih pločica, kao i na vertikalnu plohu (cokl). Unaprijed zahvaljujem, LP

ODGOVOR

Na postojeće pločice možete nanjeti hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi i fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS zalijepiti nove pločice. Samo imajte na umu da time ne rješavate problem vlage koja je već prošla kroz pločice i ušla u konstrukciju.

I K / 15.7.2019. 13:18:15

Poštovani, Istruno je pod(brodski) u drvenoj kući postavljenu na betonsku deku. Nakon uklanjanja poda ipod je pronađena popucala lepenka, ostali su mjestimično djelovi koji su zaljepljeni na resitol. Beton je čvrst ali na dodir vlažan, vjerovatno od tla, deka je u visini tla, postoji li kakva hidro izolacija koja može ići preko ostataka lepenke i resitola? Poslje bi stavljao estrih i pločice.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti sve ostatke ljepenke i bitumena. Ukoliko mjestimično, ali samo mjestimično, ostane nešto ljepenke i bitumena, hidroizolaciju možete izvesti hidroizolacijskom masom HIDROPROTEKT MONOELASTIK prema tehničkoj uputi.

D / 3.7.2019. 11:05:52

Poštovani, Radimo adaptaciju vikendice u Gorskom Kotaru gdje u podrumu imamo problema sa vlagom i kondenzacijom.Podrum ima jedan manji prozor a na kraju podruma se stvara velika količina vlage i kondenzacije.Budući da nije rađena drenaža niti unutarnja niti vanjska molim Vas za mišljenje dali će sama hidroizolacija biti dovoljna za unutarnje zidove a hidroizolacija , flexiljepilo i pločice biti dovoljne za pod ( da ih nebi podigle). Na žalost nemamo mogučnost rađenja drenaže pa molimo pomoč. Hvala!

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo da li je problem uzrokovan isključivo kondenzacijskom vlagom ili i kapilarnom vlagom iz podloge. U svakom slučaju poželjno je, uz izvedbu hidroizolacije izvesti i toplinsku izolaciju kako bi se spriječila pojava kondenzata na hladnim stijenkama zida.

B H / 22.6.2019. 10:53:35

Poštovani, imam kuću staru cca 55 godina. Kuća nema horizontalnu hidroizolaciju od ljepenke ali ima okomitu koja ide samo ispod nosećih vanjskih zidova. Kako imamo užasno puno vlage i plijesni, U spavaćim sobama smo razbili podove do temelja i stavili ljepenku te ju spojili na horizontalnu ali izgleda da je horizontalna izolacija u lošem stanju i popucala jer i dalje ima previše vlage. Drenaže oko kuće vjv nema. U kući imamo plijesni na svim zidovima, od poda do plafona. Zimi je užasno zbog kondenzacije, doslovno brišemo vodu u kutovima sobe. Što mi preporučate i koliko će dugo, preporučeno rješenje trajati? Hvala

ODGOVOR

Izvedba hidroizolacije, uz preporučenu izvedbu drenaže oko objekta, samo je jedan od preduvjeta kvalitetne sanacije vašeg objekta. Svakako preporučamo izvedbu toplinske izolacije na fasadnim površinama kako bi se spriječila pojava kondenzata. Bitno je naglasiti da je količinu prekomjerne vlage u unutarnjem prostoru moguće smanjiti kontroliranim i pravilnim prozračivanjem, te prilagodbom u samom korištenju prostora.

M Z / 19.6.2019. 9:48:59

Postovani Imam problem s kapilarnom vlagom u stanu. Nema plijesni samo velike fleke od vode i na tim se mjestima ljusti krec. To je u stanu na vanjskim zidovima. Zanima me dali se to meze sanirati s hidroizolacijom? I ako se moze kako bi isao postupak s vasim proizvodima?

ODGOVOR

Sanacija kapilarne vlage je u pravilu složeni postupak i sami prijedlog zahtijeva više informacije od ovih navedenih u vašem upitu. Prije svega potrebno je ukloniti uzrok vlaženja. Primjena hidroizolacije na unutarnjoj stijenci zida u pravilu zahtijeva otucanje postojećih slojeva žbuke, nanošenje hidroizolacije BETON PROTEKT MONOELASTIK direktno na betonske podloge, odnosno zid od opeke obrađen cementnom žbukom, te nove slojeve žbuke uz prethodno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 EKSTRA. I najčešće je samo privremeno rješenje dok se vlaga kapilarno ne raširi izvan zone sanacije.

I M / 9.6.2019. 21:29:34

Izolacija ravnog krova - Poštovani, imam jednu veliku zamolbu tj. trebao bih vašu pomoć, krov u kući u kojoj živim je ravna betonska ploča (deka) koja je trenutno izolirana ljepenkom (recitol i kondor) kako je to izolacija otvorena prema atmosferskim utjecajima a i starosti, ista je počela pucati i odvajati se. Ovim putem pitam da li u vašem asortimanu proizvoda za hidroizolaciju ima izolacija koju bih mogao upotrijebiti na postojeći krov s tim da nisam siguran da li ću na ikakav način moći odstraniti recitol tj. ne znam da li će podloga za hidroizolaciju biti pogodna za postavljanje. Da li možda postoji nekakav međupremaz ili izolacija ili ću ipak morati sve mehaničkim putem odstraniti i staviti novu podlogu. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi materijala za hidroizolacijske radove nudi proizvode na cementnoj osnovi koji nisu pogodni za nanošenje na podloge kao što su ljepenke, recitol i sl.