Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M A / 11.2.2019. 18:48:19

Poštovani, Potreban mi je savjet za hidroizolaciju poda i kupaonice renoviranog dijela stana. Naime, stan se nalazi u prizemnju, tj. suterenu. Gornji nosivi zid je oko 80 cm ukopan u zemlju. Pod je obična betonska deka na koju namjeravam postaviti 2 cm stirodura kao termoizolaciju. Odustao sam od estriha i plivajućeg poda zbog male visine prostorije.Zanima me kako ću najbolje hidroizolirati cijeli pod i ukopani zid od probijanja vlage, te kupaonicu u kojoj je predviđena tuškanalica direktno na pločice. (bez tuš kabine). HVALA.

ODGOVOR

Hidroizolaciju ispod keramičke obloge možete izvesti HIDROPORTEKTOM DUOELASTIK uz napomenu da se ista izvodi na betonskoj podlozi ili glazuri. Nije moguća primjena na toplinsko-izolacijskim pločama.

M T / 7.2.2019. 19:10:37

Postovani.imam montaznu plocu na prvoj etazi koja propusta.posto nemogu sada radit kat moram je izolirat da necuri voda.sto mi preporucate.hvala

ODGOVOR

Za konkretniji prijedlog sanacije potrebno nam je više informacija. U pravilu hidroizolaciju betonske ploče izvedene u padu možete izvesti s BETONPROTEKTOM MONOELASTIK, koji je potrebno nanositi u dva sloja križno valjkom ili gleterom.

J M / 13.1.2019. 20:03:09

Postovani Planiram na ljeto raditi fasadu na obiteljskoj kuci u okolici Zagreba pa me interesira koji je postupak nanosenja hidrioizolacije prije postavljanja glazure i plocica na terasi na katu koja nije natkrivena(jedan sloj ili dva jer ispod te terase je terasa u prizemlju),isto tako zastita temelja i na kojoj visini sa hidroizolacijom obzirom da je planirano da staza pred kucom i oko nje bude samo samo 10 cm niza od zavrsnog nivoa poda u kuci,te koja vrsta Hidroizolacije.Takodjer me interesira dali je potrebnoGrafitni stiropor 12 cm tiplati ili je dovoljno samo ljepiti kako majstor kaze te koja vrsta zbuke je bolja:Akril ili Silikat,u cemu je razlika.Unaprijed puno hvala.

ODGOVOR

Polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROPROTEKT DUOELASTIK nanose se u dva sloja križno. Visina „holkera“ (koji kožete izvesti istim proizvodom ili klasično krutom polimer-cementnom izolacijom HIDRO PROTEKT) 15 - 30 cm iznad razine tla (zona prskanja). Toplinsko izolacijske ploče ekspandiranog polistirena na podlogama – blok opeka, beton, nije nužno potrebno dodatno mehanički pričvršćivati, ali je svakako preporučljivo sa 4-6 kom/m2.

Z F / 27.12.2018. 8:04:28

Poštovani, zanima me s cime bi bilo dobro topinski pa potom hidrozolirati Betonsku deku ispod koje se nalaze spavaće sobe, kamena, vina, stirodur, glazba, krov iznad , ili pločice, to su neke zamisli oko koje se vrtim hvala

ODGOVOR

Na postojećoj AB pločI potrebno je izvesti sve slojeve ravnog krova iznad grijanog prostora, ovisno o željenom završnoj podnoj oblozi.

L M / 13.12.2018. 13:14:27

Poštovani, izradio sam betonski spremnik za vodu kapaciteta 30m3. Zidovi su d=20cm duploarmirani i spremnik je iznad zemlje te je iznutra nanesena hidroizolacija. Kada su kiše napunile spremnik ustanovio sam da na nekoliko mjesta lagano propušta- vlaži. Zanima me dali mogu koristiti s vanjske strane Vaš proizvod hidroprotekt za zaustavljanje tog propuštanja dok nebudem u prilici sanirati spremnik iznutra.

ODGOVOR

Za privremenu sanaciju preporučamo: 1. HIDROSTOP za zatvaranje direktnog prodora ukoliko postoji stalno nadiranje vode 2. BETONPROTEKT MONOELASTIK nanijeti četkom, valjkom ili gleterom u dva sloja križno

I C / 10.12.2018. 10:07:56

Planiram u prizemlje stavit podno grijanje,pa me zanima kojom hidroizolacijom izolirat od prodora kapilarne vlage iz temeljne ploče.

ODGOVOR

HI temeljne ploče preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK ili BETONPROTEKTOM DUOELASTIK, koji treba nanositi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom križno.

g h / 27.11.2018. 18:50:27

Postovani, U podrumu obiteljske kuce se nakuplja voda koja curi iz betonskog zida. Dvije podrumske prostorije protezu se od juga prema sjeveru. Vrata su sa juzne strane i juzni zid od vrata se proteze prema istoku duz kuce. Taj isti zid je sjeverni zid kuce. Voda curi iz njega sa visine od metar, a podrum je 2m ukopan u zemlju od razine tla. Oko citave kuce je kopan otkop i stavljena je ljepljenka. Podrumski pod i okolni zidovi su suhi. Od toga zida gdje curi nakon tri dana kise, nakupi se 10cm vode u 18m2 u dva dana. Taj juzni zid podruma je i sjeverni zid same kuce i vlaga se penje u sobe doljnje i gornje etaze. Treba li kopati otkop u sobi donje etaze i staviti izolaciju ili djelovati sa unutarnje strane zida podruma? Molim za savjet.

ODGOVOR

Prema vašem opisu možemo zaključiti da je riječ o direktnom prodoru vode koji je potrebno sanirati. Prije svega potrebno je utvrditi, ukoliko je to moguće, uzrok i izvod prodora vode. Na temelju vašeg upita nije moguće dati konkretniji prijedlog sanacije!

A J / 24.11.2018. 10:24:08

Pozz, imam problem u sobi mi jedan zid tj, onaj vanjski prokišnjava, čim padne veća kiša unutra se pojavi mokra mrlja. Možete li mi reci sto poduzeti radi toga.

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi točno mjesto provlaživanja te isto sanirati.

v t / 16.11.2018. 21:27:20

Hidrostopom sam premazao vanjsku terasu. Ispod hidrostopa je napravljen cementni estrih, folije i stirodur te ispod svega sam stavio hidroizolaciju V4. Nakon 7-10 dana primjetio sam na Hidrostopu male pukotine, kratere. Bojim se da mi se ne zarobi voda ispod cementog estriga. Kako da saniram te pukotine.. Hvala

ODGOVOR

Hidrostop nije proizvod primjenjiv za izvedbu hidroizolacije terase, odnosno zaštitu cementnog estriha. Molim provjeru materijala koji ste ugradili (možda HIDROPROTEKT?) kao i dostavu fotografije na kojoj su vidljiva oštećenja kako bismo mogli dati prijedlog sanacije.

V M / 6.11.2018. 8:38:58

Poštovani, U prostoriju koja se nalazi ispod starih kamenih stepenica propušta voda. problem je vjerojatno u reškama između stepenica te spoju stepenica i potpornog zida. Što preporučate?

ODGOVOR

Na temelju raspoloživih informacija nije moguće dati prijedlog detaljnije sanacije. U pravilu bi ispod kamene obloge bilo potrebno izvesti hidroizolaciju primjenom polimer-cementnih hidroizolacija tipa HIDRPROTEKT DUOELASTIK. Ukoliko se stepenice „naslanjaju“ na potporni zid potrebno je izvesti brtvljenje spoja izvedbom holkera.