Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z B / 8.2.2018. 11:12:49

Poštovani, Namjeravamo potpuno renovirati kupaonu. Želja nam je napraviti tuš kabinu bez kade tj na podu bi bile keramičke pločice sa padom prema sifonu. Obzirom da živimo u zgradi bojimo se prodora vode susjedima u donji stan. Koji način izrade i koje materijale nam preporučate za sigurnu izolaciju. Hvala

ODGOVOR

Ako je pod pokrpan glazuroma prije keramike hidroizolirajte prostor upotrebom HIDROPTEKT DUOELASTIK u 2 sloja debljine 3-4mm uz obavezno brtvljenje spoja poda i zida trakom za brtvljenje. Također oko prodora vode upotrijebite manžete. Keramiku ljepite ljepilom TERATEKT FLEKS.

T M / 2.2.2018. 12:25:19

Postovani,u djecju sobu nam probija voda za vecih kisa.Taj zid je vanjski zid kuce I na njemu je kamen kao ukras u donjem dijelu zida.Voda ulazi tocno izmedu kamena I zida.Postoji li neko rjesenje?

ODGOVOR

Ukoliko vam prema opisanom prolazi voda na spoju kamena i zida sada ćete to vrlo teško sanirati i spriječiti da vam voda i dalje prolazi. Potrebno je vidjeti da li se može taj spoje riješiti premazivanje hidroizolacijskim premazom ili ugradnjom okapnog lima na spoju.

D P / 25.1.2018. 12:57:39

Poštovani. Dobio sam preporuku da se Vama obratim za pomoć u rješavanju problema s vlagom. Naime u prizemlju imam problem ( vjerojatno) s kapilarnom vlagom. Naj izraženija je na zidu između kupaone i kuhinje, no nema puštanja cijevi... Problem je vidljiv u otpadanju glet sloja zajedno sa farbom. Valja napomenuti da izgleda da nema izolacije između zida i temelja. Dobio sam preporuku da očistim zid od glet sloja, premažem impregnacijom i onda nekim hidroizolacijskim slojem. Pa nakon toga glet masa ali nešto više od ruba poda kako ne bi vukla vlagu. No isto tako rekli su mi da Vi znate puno više o tom. Zahvaljujem i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Ukoliko nema izvedene horizontalne hidroizolacije vlage ćete se teško riješiti, ali se donekle vlaga može eliminirati . Potrebno je skinuti žbuku, očistiti podlogu i premazati u dva sloja mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Nakon toga treba površinu ožbukati vapneno cementnom žbukom VC 40 ili sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini te nakon sušenja žbuke pregletati glet masom TERANIL i obojati bojom TERMOPOL.

M V / 22.1.2018. 22:30:41

Poštovani, imam preporuke za vašu hidroizolaciju pa me zanimaju i ostali proizvodi koje mogu kombinirati s istom. Naime, jedan dio kuće je stari kameni zid koji je bio bojan vapnom, a sada bih ga ja zaštitio hidroizolacijom iznutra, jer postoje tragovi vlage, i nakon toga obojao. Pa me zanima, moram li prije hidroizolacije pripremiti zid? Mislio sam ga samo miniwashom oprati. Kao i sto koristiti nakon hidroizolacije s obzirom da bi zid bio crn a ja ga želim staviti u svjetlije boje? Hvala

ODGOVOR

Nakon pranja i čišćenja zidova od zaraze mikroorganizama (koristite TERACID), zidove treba premazati mineralnim hidroizoalcijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom ( do visine cca 50 cm), a nakon toga prostor ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H uz prethodnu upotrebu SANISIL ŠPRIC-a.

I Š / 28.12.2017. 16:35:19

Dobar dan, trebam u tus kabini napraviti nagib estriha prije postavljanja keramike. Tus kabina je 1 x 1.2m napravljen je estrih prije pr godina i sada mi treba da napravim nagib podlige.Recite mi kako to napraviti da buge dobro. Jos nesto dali vasa hidroizolacija moze za tus kabinu Hvala puno i lijep pozdrav

ODGOVOR

Glazura se postavlja u minimalnoj debljini od 3 cm pa do cca 8 cm. Izvedbu glazure treba napraviti da si odredite visinu (ocrtati olovkom) koju je potrebno izravnati i pad orijentirati prema jednoj točki ili sifonu. Nakon sušenja glazure, a prije postave keramike premažite glazuru polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm. Na spoju poda i zida u prvi sloj hidroizolacije ugradite traku za brtvljenje.

s p / 23.12.2017. 11:58:30

Poštovani Imam zid(kamen-stara žbuka) u konobi koji vlaži i želim ga ožbukati s klasičnom žbukom cementa ,pijeska i vapna, a prije toga želim staviti nekakvu hidroizolaciju na to. Interesira me kojim redosljedom da to odradim te dali će se dobro vezati klasična žbuka na termoizolacijski premaz s obzirom da su to dva različita materija pa me strah da ne bi došlo do odvajanja i opadanja. Zahvaljujem

ODGOVOR

Premažite mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja , a ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini.

B L / 21.12.2017. 6:59:21

Lijep pozdrav,adaptiram stariju kucu te imam nedoumice u vezi kupaonice naime skinuo sam staru keramiku sa poda i zidova te su majstori zidove ponovo armirali i ozbukali ali problem je pod koji je ostao neravan na mjestima je ostalo starog ljepila od pločica te majstor koji mi u drugim djelovima kuce postavlja estrih kaze da su to neravnine do Maximum 3cm te da nemoze tu staviti estrih nego da nezna sa čime i kako taj pod izravnati da bude spreman za hidroizolaciju te novu keramiku! Dali mi možete dati savijet sta da stavim na taj pod te kolika je cijena toga proizvoda sta mi preporučite Unaprijed hvala

ODGOVOR

Sve neravnine možete izravnati upotrebom CEMENTNOG ESTRIHA 20 u potrebnoj debljini. Na osušeni estrih premažite prije keramike hidroizolacijski premaz HIDOPROTEKT DUOELASTIK u dva premaza debljine 3-4 mm.

d ž / 15.12.2017. 16:40:14

U donjem kutu sobe koja ima izlaz na terasu ( pvc balkonska vrata ) zid vlaži i ljušti se boja. Prije dvije godine digli smo sve pločice na terasi, napravljena je hidroizolacija terase, nakon sušenja postavljene su nove pločice, napravljena je i nadstrešnica kako kiša ne bi zalijevala balkonska vrata, ali vlaženje i ljuštenje zida se ponavlja. Majstori od krova provjerili krov i otklonili mogućnost curenja sa krova. Napominjem da je kuća sagrađena prije 5 godina, stan je na drugom katu, poduzete su sve radnje koje su predložene da bi se problem vlage riješio, a ona je tu. Molimo vaš savjet za rješenje ovog problema. Unaprijed zahvaljujemo !

ODGOVOR

Ako su napravljene sve opisane radnje, nažalost sada vam mi nismo u mogućnosti pomoći dok se ne utvrdi od kuda dolazi vlaženje i skupljanje vlage. Prema opisanom bez obzira na sve izvedene radnje, možda bi uzrok mogao biti detalj spoja između terase i vrata.

Z Z / 12.12.2017. 19:28:16

imam zaljepljen stiropor na plafonu u kupaoni vec desetak godina dali je moguce da se nakon toliko vremena pocela stvarati kondenzacija kako kazu moji susjedi jer mi curi iz njihovog stana hvala

ODGOVOR

Kondenzacija ako se stvara, stvara se stalno, a ne nakon toliko godina i nije moguće da kondenzacija curi. Najvjerojatnije je vašem susjedu pukla cijev ili nešto drugo.

T D / 9.12.2017. 9:27:30

Bog, na vanjskim zidovima(betonski) koji odjeluju zemljište od okoline (s druge strane zida je zemlja, imam propuštanje vode na pojedinim mjestima, dali je dovoljno očistiti mjesta i staviti HIDROSTOP ili treba još što uraditi, trebao bi pripremiti zidove za žbukanje hvala

ODGOVOR

Samo prodor vode kroz betonski zid možete zatvoriti primjenom HIDROSTOP-a. Za daljnju punoplošnu obradu preporučamo primjenu paropropusne SOKL ŽBUKE.