Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D Z / 23.11.2016. 17:53:01

Poštovani, na unutarnjem zidu, na djelu koji se nalazi u zemlji, pojavljuje mi se vlaga. Isto tako i na podu prostorije. Dijelu koji se nalazi u zemlji s vanjske strane nije moguće prići..tj nalazi se put (cesta) te bi zahvat izvana iziskivao velike troškove. Zanima me dali postoji mogućnost (tehnologija, materijali) za suzbijanjem navedene kapilarne vlage ? Napominjem da je kuća rađena 1971 g. i da se nalazi na cca 30 m od mora ( ali ne u razini nego na povišenju ) i da se trenutačno na navedenoj prostoriji radi zahvat kompletnog skidanja unutrašnje žbuke i keramike sa poda. I samo još napomena da se pojava vlage na zidovima ne veže uz bilo kakve vremenske uvjete ( kiša ili sl.).. Najljepše zahvaljujem na odgovoru..! S poštovanjem, Damir Zorko.

ODGOVOR

Nakon što skinete svu žbuka potrebno je površinu dobro očistiti i odprašiti te vam predlažemo da cijeli zid premažete mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom, kao i pod. Nakon toga ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL ŠPRIC i SANISIL H u potrebnoj debljini.

Z / 12.11.2016. 5:48:38

Poštovani, ćime bi bilo najbolje premazati betonsku deku ispod koje je postorija za stanovanje kako nebi s vremenom kroz deku procurila voda? Hvala

ODGOVOR

Ako ne planirate na AB ploču izvoditi toplinsku izolaciju i glazuru , ploču premažite fleksibilnim hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm. Premazivanjem vam ne možemo garantirati u potpunosti vodonepropusnost, jer proizvod nije namijenjen za sanaciju ravnih krovova.

a m / 10.11.2016. 19:48:19

Poštovani, Stan je u prizemlju i u stanu se pojavila vlaga i kapljice u sredini hodnika ,točno na spoju zgrade i terase stana iznad.voda dolazi vjerovatno kroz pukotine na zgradi i prolazi kroz terasu stana iznad.sanacija cjelokupne terase tuđeg stana ne dolazi u obzir.pitanje je kako da riješim vlagu i izoliram hodnik ( strop hodnika) sa unutrašnje strane. zahvaljujem.

ODGOVOR

Bez kompletne sanacije spoja ili balkona nećete u potpunosti riješiti problem vlage. Premažite visoko fleksibilnim premazom HIDROPROTEKT DUOLEASTIK u dva sloja, ali vam napominjemo da izvedba hiroizolacijskog premaze neće nužno riješiti vaš problem.

I V / 7.11.2016. 15:01:41

Poštovani, imam kosi krov prekriven salonit pločama i na njemu dva dimnjaka. Ploče su rezane pokraj dimnjaka na cca 2 cm i onda je to sve zaglađeno i povezano fleksibilnim ljepilom za keramiku, s time da je sa više strane prema dimnjaku na taj način zaglađeno cca 50 do dimnjaka. Koje sredstvo da stavim preko toga kao hidroizolaciju jer ipak kroz to prolazi malo vode. Mislio sam nešto kao katran ali možda imate i neki proizvod koji bi se nanio na spoj ploče i ljepila kao i preko ljepila pa sve do dimnjaka. Hvala na savjetu

ODGOVOR

Oko dimnjaka se ne koristi ljepila za keramiku već je potrebno pozvati limara da napravi opšav. Izvedba hidroizolacije vam neće u potpunosti riješiti problem, ali možete pokušati premazati fleksibilnom hidroizolacijom BETONPROTEKT MONOELASTIK.

N K / 6.11.2016. 15:11:06

Postovani, Nedavno smo uselili u stan u stambenoj zgradi građenoj 2005. god. u predgrađu Rijeke. Do sada nismo imali nikakvih problema zbog kise. Ovaj vikend usljed ove obilne kiše na sredini stropa pojavila se vodena fleka iz koje kapa voda. Iznad nas susjed ima prozor s mramornom plocom. Da li je moguce da je voda nasla put kroz fuge do sredine stropa a da na zidovima nema nikakvih tragova? Kako bi se to najbrze moglo zatvorit/sanirat? Lijep pozdrav

ODGOVOR

Kada je u pitanju voda ona uvijek nađe takav put da je nemoguće prema opisanom utvrditi što se desilo, ali pretpostavka da je došlo na nekom detalju do propusta prilikom ugradbe klupčice i sakupljanja vode. Sanaciju je sada teško izvesti dok se ne utvrdi gdje se voda skuplja. Možda je potrebno spojeve silikonizirati i vidjeti da li se voda zadržava. Ako voda i dalje prodire potrebno je otvoriti površinu gdje se voda skuplja i onda sanirati .

k k / 12.10.2016. 11:22:24

hvala na odgovoru( pitanje od 23.09.16 ), evo još nekih informacija o objektu. Radi se o staroj kući prizemnici prvi red do mora ( 25m ) građena prije 40. godina prošlog stoljeća nema nikakve izolacije ni izvana ni iznutra, vlaga se diže mjestimično do 1,5m visine sa unutrašnje strane nosivih zidova. Napominjem da nije moguće otkopati zidove. Da li ipak pokušati hidroizolaciju iznutra do neke visine a izvana termoizolaciju i čime? Lipi pozdrav!

ODGOVOR

S unutarnje strane poželjno je otuči postojeću žbuku i očišćenu podlogu u cijelu visini zida premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom. Nakon izvedbe hidroizolacijskog premaza , treba zid ožbukati visoko paropropusnim materijalima kao što je sanacijska žbuka SANISIL ŠPRIC i SANISIL H u potrebnoj debljini. S vanjske strane vam preporučamo također žbukanje sanacijskom žbukom SANISIL H, finu obradu FINOM ŽBUKOM F -900 ili gletanje univerzalnom mineralnom masom TOP WHITE te bojanje silikatnim ili akrilatnim premazom. Umjesto sanacijske žbuke možete upotrijebiti toplinsku žbuku TERATERMO 100 STANDARD.

S / 6.10.2016. 14:21:44

Postovani,imamo problem s vlagom u zidovima. Ugavnom,zidove smo otepli i trenutno se susi. Izolacije dolje nema. Imamo u planu podzidat sve novim ciglam i staviti izolaciju. Koju izilaciju da stavimo? I s cime bi mogli premazati zidove prije novog zbukanja? Unaprijed hvala...

ODGOVOR

Zidove premažite mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT , prije žbukanja, u dva sloja četkom.

D B / 3.10.2016. 9:08:31

Poštovani, Imam terasu cca 100m2 koja je izvedena iznad garaža i spremišta. Stavljena je puna betonska deka i okolo je izrađena zidana ograda visine cca 1,1 m. Molim savjet kojim materijalima napraviti hidroizolaciju. Ne namjeravam stavljati estrih niti pločice u skoro vrijeme. Da li ima kakav premaz ili folija bolja/trajnija od ljepenke V3. Živim u unutrašnjosti (Poznanovec (blizina Zaboka i Zlatar)) tako da su zimi niske temperature. Po terasi se hoda. Hvala Srdačan pozdrav Davor Bajza 0959015446

ODGOVOR

Površinu premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja debljine 3-4 mm. Napominjemo da naš tip hidroizolacije nije primarni već sekundarni. Bilo bi dobro da izvedete toplinsku izolaciju i glazuru pa hidroizoacijski premaz preko glazure te s vremenom ugradite keramiku.

k k / 23.9.2016. 16:15:15

stara gradnja, ukopani zidovi u zemlju, nema hidroizolacije ni izvana ni iznutra, vlaga na unutarnjim nosivim zidovima do 1,5m visine. što staviti izvana a što iznutra. pozdrav!

ODGOVOR

Preporučamo po mogućnosti izvesti otkop oko objekta, izvedbu vertikalne hidroizolacije površina zida u tlu, postavu toplinske izolacije, čepaste folije te izvedbu drenaže. Na unutarnjim površinama preporučamo otucanje postojeće žbuke te primjenu sustava visokoparopropusnih materijala (SANISIL ŠPRIC, SANISIL H, FINA ŽBUKA F 900, SILIKATKOLOR). Napominjemo da je prijedlog sanacije okviran i dan isključivo na temelju dostavljenih informacija, nedostatnih za kompletniji prijedlog.

M K / 14.9.2016. 22:06:27

Napravio sam na vanjskoj terasi strojnu glazuru. Ne želim na to ništa dalje postavljati već bi volio da to ostane konačni i završni sloj. Postoji li kakva hidroizolacija relativno vodene strukture koju bi recimo nanio valjkom a time ne bi narušio estetiku i strukturu trenutne strojne glazure?

ODGOVOR

Hidroizolacija „vodene teksture“ koliko je nama poznato ne postoji. Postojeću glazuru možete premazati vodenim staklom.