Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V G / 14.7.2016. 16:41:51

Poštovani, već sam vam pisala u svezi proboja vode kroz fugne pločica unutar tuš kabine. Kako nisam još riješila problem moje pitanje je slijedeće. DA LI se fuge mogu premazati duoelastik hidroprotektom,četkom kao zaštita od proboja vode. Znači kupatilo je gotovo, fugirano, ali kod tuširanja skroz voda nakon određenog vremena probija i slijeva se niz ploče -vodonepropusne kojima je rađeno kupatilo ili imate bolji savjet.

ODGOVOR

Prema opisanom fuge ne možete premazivati hidroizolacijskim premazom jer on nije namijenjen za to. Hidroizolacijski premaz trebalo je premazati prije ugradnje keramike. Sada bez obzira koji proizvod upotrijebili vlaga će vam se i dalje pojavljivati. Ili se odlučite na kompletnu sanaciju sanitarnog prostora ili ćete svako malo premazivati fuge premazom za smanjenje vododupojnosti.

Z S / 12.7.2016. 20:33:07

Postovani,Sanacija kupaonice:sa cime je najbolje inpregnirati knauf u kupaoni prije hidroizolacije i postavljanja plocica?dali se mora ostraniti staro keramicko ljepilo sa zidova?dali se kupaonica uvijek treba izravnavati sa raparaturnim mortovima ili moze sa zbukom,ako moze sa zbukom koliko njoj treba da bude suha za polaganje keramike,maksimalne debljine 1.5 cm?hvala na Vasem cjenjenom odgovoru!

ODGOVOR

Prije postave hidroiozlacije Knauf ploče se ne impregniraju. Upotrebom polimer cementne hidroizolacije impregnacija nije potrebna. Knauf ploče se impregniraju kontakt grundom dan ranije ako se ne koristi hidroizolacija. Prije polaganja nove keramike zidovi se moraju očistiti od starog ljepila i izravnati žbukom VC 40. Reparaturni mortovi namijenjeni su sa sanaciju i krpanje betonskih i armirano betonskih konstrukcija. Žbuka se suši ovisno o vremenu u kojem se izvodi cca 7-10 dana.

ž š / 10.6.2016. 10:32:34

Poštovani,kupio bih vaše kulir ploče 40x40x3,8 i postavio ih na terasu iznad garaže.Postava bi bila na hidroizolacijsku foliju na gumene podmetače.Pitanje:da li se još mora staviti sloj geotekstila na HI foliju ?? LP Željko

ODGOVOR

Sloj geotekstila obično se primjenjuje kod izvedbe drenažnog sloja u niskogradnji kod geotehničkih i hidrotehničkih zahvata. Upotreba geotekstila kod hidroizolacijskih folija nije nam poznata. Najbolje je kontaktirati proizvođača proizvoda koji planirate koristiti i vidjeti što oni predviđaju.

L P / 25.5.2016. 13:15:35

Poštovani, molim za savjet.Živim u relativno novoj stambenoj zgradi (2008) koju čine prizemlje i dva kata.Moj stan je na drugom katu i ove zime su se pojavili veliki problemi sa vlagom i plijesni do te mjere da se izazvali alergijsku reakciju kod djece.Naime u dnevnom boravku od useljenja imamo problema sa vlagom koja dolazi sa krova uz dimnjak.Ali sada se pojavila i u spavaćim sobama uz vanjske i pregradne zidove u visini od 30cm gotovo cijelom dužinom.PVC otvori i vanjska izolacija sa fasadom.Bilo kakav savjet, ideja za rješenje ovog problema!!!!

ODGOVOR

Bez utvrđivanja gdje je prilikom izvedbe došlo do greške nećete se riješiti vlage. Najvjerojatnije zbog neadekvatno izvedenih detalja na krovu dolazi do vlaženja i problema. Ono što vam možemo sada preporučiti je trenutna sanacija do dolaska hladnog vremena. Sada u toplom periodu jedino što možete napraviti je da spriječite širenje mikroorganizama tako da površine postružete (boju i glet do žbuke) , površinu operete vodom i posušite (brisanje spužvom). Nakon sušenja, površine dobro natopiti biocidno fungicidnim premazom TERACID i osušiti, te ponovno pregletati i obojati bojom sa fungicidnim dodatkom. Za vrijeme radova preporuka da se ne boravi nekoliko dana u prostoru dok se prostor ne izrači. Ako predloženo ne da rezultat potrebno bi bilo površine tretirati biocidnim sredstvom, premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i ugraditi knauf ploče s pomakom tj. na podkonstrukcije odmaknutu od zida 3 ili 5 cm sa mogućom dodatnom toplinskom zaštitom staklenom vunom ili parnom branom.

Ž K / 16.5.2016. 13:20:54

Molim Vas pomoc. U kuci na strani koja je uvijek u hladu pri dnu poda se javlja vlaga. Dali bi bilo dovoljno na temelje premazat bitumenom i zavarit v4 foliju da se to nebi vise pojavljivalo i dali pri zavarivanju v4 folije dali je potrebno foliju malo dignuti iznad temelja po zidu. Hvala

ODGOVOR

Bitumenske proizvode nemamo u svom programu te se time ne bavimo. Najbolje je da se konzulitrate s proizvođačem ljepenke, što preporučuju, koji tip ljepenke. Samoborka u svom programu ima polimer cementne hidroizolacije koje se upotrebljavaju za zaštitu vanjskih zidova i temelja – HIDROPRTOEKT DUOELASTIK. Nanosi se u dva premaza ukupne debljine 3-4 mm.

V J / 6.5.2016. 8:12:03

Pozdrav. Prije 3 godine sam betonirao betonsku stazu širine pola metra i dubine 10ak cm oko kuće, ništa nisam stavio između staze i temelja. Za tim sam iznad staze stavio ljepilo s mrežicom na temelj do fasade. Na tom ljepilu se vide mokre fleke, vlaga. Dali je moguće da zbog te betonske stazice što je spojena sa zidom temelja vlaga odlazi u temelj. Kako to riješiti? Hvala

ODGOVOR

Prilikom izvedbe trebali ste odvojiti jedan cm ili staviti diletacionu traku između temelja i staze koja se trebala zapuniti ili hidroizolacijskim premazom ili brtvenom trakom. Sada vam se zbog neizoliranog dijela nakuplja vlaga te se širi na sokl. Pravilno bi bilo razbiti stazu i prvo napraviti hidroizolaciju i tek onda izvesti novu stazu.

z b / 4.5.2016. 5:16:51

Postovani, trenutno smo u fazi gradnje podruma cca 32m2. Podrum se nalazi na terenu jako niske nadmorske visine cca 3,5m. Prodor oborinskih podzemnih voda je konstantan tokom cijele godine a zimi je naravno pojacan. Trenutno je odradjen iskop i nalivena betonska ravna podloga. Zanima me koja je najbolja opcija kako zastititi armirano betonske zidove i pod tokom gradnje tako da u buducnosti nemamo problema sa vlagom i mogucim prodorom vode u podrum, pozdrav

ODGOVOR

Za navedeni upit najbolje bi bilo konzultirati se s inžinjerom hidrotehničkog smjera koji može dati najbolji savjet vezano za konstantni priliv oborinskih voda. Ono što vam mi možemo preporučiti je kvalitetna izvedba hidroizolacije s vanjske strane armirano betonskih zidova koji prilikom izvedbe moraju imati dodatak za vodonepropusnost i minimalno marku betona C 30/37. Za hidroizolacijski premaz upotrijebite BETONPROTEKT DUOELASTIK. Obavezno je izvesti drenažu drenažnim cijevima.

s t / 26.4.2016. 11:13:22

Poštovani, molim vas savjet kakvu hidroizolaciju da koristim pri saniranju otkrivene terase s porozivnom i starom betonskom glazurom koja propušta vodu.Hvala, pozdrav.

ODGOVOR

Sve slabo držeće dijelove maknuti te podlogu dobro očistiti i oprati vodom pod pritiskom. Popraviti oštećene dijelove REPARATRUNIM MORTOM G ako su oštećenja do 2 cm. Aako su oštećenja veća od 2 cm upotrijebite cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20. Saniranu plohu premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK , u dva premaza, debljine 3-4 mm. Nakon 24h ugradite podnu oblogu (keramika,kamen i sl.) .

N M / 14.4.2016. 9:36:01

Poštovani, Zatvorio sam vrata u zidu od cigli koji na sebi ima sloj žbuke otprilike 2cm sa probetonom. Spoj probetona i starog zida od cigle sam popunio PUR pjenom (cca. 1cm). S obzirom da mi je to prostor u kojem će biti kupatilo želio bi prije postavljanja pločica premazati HIDROPROTEKT-om pa je moje pitanje na koji način pripremiti podlogu prije hidroizolacije? Dali nakon sloja HIDROPROTEKT-a odmah mogu postavljati pločice sa običnim fleksibilnim ljepilom ili treba neki međupremaz? Unaprije zahvaljujem

ODGOVOR

Hidroizolacijski premaz se nanosi direktno na površinu bez prethodne impregnacije. Podlogu prije premazivanja hidroizolacijskim premazom navlažiti vodom. Ne postoji „obično“ fleksibilno ljepilo. Ljepilo koji se koristiti na hidroizolacijskom premazu (polimer cementnom) mora imati oznaku C2TES1 ili C2TES2.

D L / 11.4.2016. 15:28:19

Poštovani, U garaži kojoj slijedi prenamjena u stambeni prostor imam rupu koja je nekad služila za pregled vozila od ispod. Znači trenutno se ta rupa kod veće količine padalina puni vodom. Išlo bi se na zatrpavanje i izoliranje iste u razini poda prostorije. na pod bi se stavljalo naknadno keramika ili laminat. Koje materijale/opcije zatvaranja te rupe i izoliranja nudite da vode ispod razine temelja ne mogu prodrijeti kroz pod? Unaprijed zahvaljujem!!

ODGOVOR

Ako se radi o procjedu gdje vam prilikom padalina teče voda, zabrtvite ga našim HIDROSTOP proizvodom. Ako je samo površina betona propusna upotrijebite polimer cementni premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK. Nanosite ga u dva premaza ukupne debljine 3-4 mm . Nakon hidroizolacije potrebno je rupu zatvoriti betonom.