Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V D / 25.8.2015. 7:37:14

Poštovani,imam staru kuću u Istri koja je s jedne strane ukopana duboko u zemlju,s te strane mi jako vlaži, da li postoji mogućnost hidroizolacije s nutarnje strane pomoću dodatnog zida ili na neki drugi način,molim Vas da mi date savjet kako pofugirati Vanjske zidove te iste kuće,odnosno s kojom smjesom.Unaprijed hvala

ODGOVOR

Vanjske zidove od kamena preporučamo fugirati MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Iz vašeg upita nije vidljivo da li su zidovi s unutarnje strane ožbukani ili te, o na koji se način manifestira vlaga. Kod ovakovih zidova kao najtrajnije rješenje preporučamo primjenu sanacijske visokoparopropusne žbuke SANISIL H. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici. Bilo bi poželjno da nam dostavite koju fotografiju postojećeg stanja ili ostavite kontakt kako bismo mogli doći do ostalih potrebnih informacija.

H / 24.8.2015. 11:01:43 Primljeno 17.8.15.

Poštovani,
imam bunar koji se sastoji od betonskih cijevi, fi 80cm x 1m.
Voda mi se nalazi na 3m od površine. Problem je što za velikih kiša površinske vode ulaze u bunar kroz spojeve između cijevi koji nisu ničim brtvljeni već su cijevi jedna na drugoj.
Radi se u PITKOJ vodi; imate li kakvo rješenje za zabrtviti spojeve između tih betonskih cijevi kako voda više ne bi prodirala? Nalazim se u Velikoj Gorici.
Hvala i lijep pozdrav,

ODGOVOR

Ukoliko nema stalnog prodora vode, preporučamo spojeve dviju cijevi „otvoriti“, temeljito očistitii i oprati vodom, te zapuniti sa HIDRO PROTEKTOM guste konzistencije. Nakon djelomičnog očvršćivanja (drugi dan) HIDROPROTEKT u zoni spoja nanositi zidarskom četkom u dva sloja križno. Drugi sloj nanositi 4-6 sati nakon nanošenja prvog sloja.
Ukoliko prilikom sanacije, voda stalno nadire na spojevima cijevi, iste zapuniti HIDROSTOPOM prije nanošenja HIDRPROTEKTA.

s / 21.8.2015. 20:48:00

Na staroj kući u kojoj preko zime nitko ne stanuje mi vjetar nabaca snijeg te zid upije vlagu i uslijed smrzavanja otpada žbuka. Kako ožbukati zid da da ta žbuka ne otpada?

ODGOVOR

Površinu zida do visine na kojoj se zadržava snijeg preporučamo obraditi SOKL ŽBUKOM.
Prije nanošenja žbuke na „dnu“ zida izvesti „holker“ vodonepropusnim premazom HIDROPROTEKT, kako bi se spriječilo zacurijevanje i navlaživanje od otopljenog snijega.

ž h / 18.8.2015. 7:58:57

Poštovani, imam vanjsku betonsku cisternu za vodu na otoku Susku. Čime je premazati da voda stajanjem ne poprimi neugodni miris. Hvala

ODGOVOR

Unutarnje stijenke betonske cisterne potrebno je temeljito očistiti, te premazati HIDROPROTEKTOM u dva sloja križno. Detalje primjene možete pronaći na tehničkoj uputi proizvoda. HIDRO PROTEKT je polimer-cementni hidroizolacijski premaz certificiran pri Zavodu za javno zdravstvo i ne utječe na organoleptička svojstva vode.

D M / 11.8.2015. 19:43:22

Poštovani. Imam problem sa vodom u podrumu. Voda se pojavila prije 2 godine kada je ispred kuće postavljana kanalizacija. Sada kod svake veće kiše podrum je poplavljen. U početku je voda bila crvena kao što su i cijevi za kanalizaciju a koja još nije u funkciji. Podrum se nalazi ispod trećine kuće 10 metara od cijevi, a obložen je prije 10-tak godina betonom. Šta učiniti ?

ODGOVOR

Prema opisanom postava kanalizacije nije dobro izvedena te je najbolje napraviti otkop oko dijela objekta gdje je postavljena kanalizacija i provjeriti kako su izvedeni spojevi i zašto voda prodire u prostor. Najbolje bi bilo s vanjske strane na zidovima izvesti hidroiziolaciju hidroizolacijkim premazom HIDROPRTEKT DUOELASTIK i po potrebi na hidrozioalciju ugraditi toplinsku izolaciju pločama XPS i čepaste folije te obavezno ugraditi drenažne cijevi za odvod oborinske i podzemne vode.

M K / 11.8.2015. 13:56:50

Postovani,

u suterenu stare kamene kuce (pod je cca. 70 cm ispod razine ulice) je prije godinu i pol stavljena betonska ploca. Na zemljani sloj koji je unatoc susenju bio dosta vlazan stavljena je ljepenka na koju je izlivena betonska ploca. Zbog problema s visinom prostorije i nemogucnosti dubljeg kopanja nije bilo moguce izvesti tampon sloj. Na betonsku plocu je izliven tanki sloj samonivelirajuce mase.

Posto majstori nisu dobro izveli vertikalni spoj ljepenke sa kamenim zidom dolazi do vlazenja na spoju ploca - kameni zid. Zbog vlage samonivelirajuca masa nabubri sto dovodi do stvaranja povisenja uz sam rub zida. Zanima me kako najefikasnije sanirati ovaj problem? Mislio sam otkopati uski duboki kanalic uz rub zida kako bi razdvojio plocu od zida te kanalic zatim popuniti na nacin da ploca ne dolazi u doticaj s vlagom iz zida. Prilazem i par slika na linku [1].

Hvala i lijep pozdrav,

Marko

[1] https://www.dropbox.com/sh/h2izzm0nknnxgwo/AACYWrP3b172oKGWmDiZn6X8a?dl=0

ODGOVOR

Preporučamo otvaranje spoja zid –betonska ploča u punoj visini u širini koja će omogućiti izvedbu „holkera“ flekisibnom polimer-cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK uz korištenje TRAKE ZA BRTVLJENJE.
Alternatino, ukoliko želite izbjeći potrebno „razbijanje“ i krpanje ploče, na spoju zida i ploče izvesti „šlic“ u punoj debljini ploče i zapuniti HIDROPROTEKTOM. U tom slučaju nije u potpunosti spriječeno kapilarno širenje vlage u betonsku ploču.

V G / 27.7.2015. 7:26:36

Poštovani, na katu kuće napravili smo kupatilo sa vodonepropusnim rigips pločama i tuš kadom, koja je također obzidana vodonepropusnim rigipsom. Sve smo mislili da smo sredili dok se nije na kupatilu u prizemlju, koje je ispod ovog na katu pojavila vodena mrlja. Najprije smo mislili da nije u redu sifon itd. itd. Na kraju smo ustanovili da voda procuruje kroz fugne kada se kupa, tj tušira. Molim za pomoć. Što učiniti, da li se te fuge mogu nečim premazati ili ih se mora iskopavati ili, ili....

ODGOVOR

Nakon ugradnje rigips ploča, a prije postave keramike trebalo je zidove i pod ispod tuš kabine premazati hidroizolacijskim premazom i ugraditi keramiku.
Ako kroz fuge probija voda skidanjem postojeći i ugradnjom novih problem vlaženje možda se neće riješiti.
Fuge možete premazati i premazom na bazi silana i siloksana, ali vam ne možemo sa sigurnošću tvrditi da se vlaženje neće ponoviti.

H / 19.7.2015. 18:57:06

Postovani,

Imam problema s vlazenjem zida koji je ukopan u zemlju podrum). Najbolja solucija bi bila otkopavanje i ponovno stavljanje izolacije (to nazalost nije moguce). Citao sam o Vasem proizvodu Hidrozol, koji zaustavlja prodor vlage u prostor.
Ukoliko se on i nanese, cigla/betonski blok i dalje ostaje/ju vlazai i propadaju.

Da li imate neki proizvod koji isusuje zid s izvlacenjem vlage iz njega?

ODGOVOR

Zidove zasićene kapilarnom vlagom potrebno je premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT, u dva sloja četkom.
Na HIDROPROTEKT nanijeti sanacijski špric SANISIL ŠPRIC i ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H.

j s / 16.7.2015. 16:26:47

Postavljeno mi je vodomjerno okno bez dna pa je naknadno izbetonirano dno,koje propušta vodu.Betonirano dno nije armirano,tek da se ne gacka po blatu.Ulazno izlazne rupe od cijevi zatvorio sam Hidrostopom i to je u redu.Da li da dno ponovno izglaziram i premažem Hidroprotektom i stavim trake na spojeve ili mogu samo na postojeću betonažu?

ODGOVOR

Površina poda vodomjernog okna nije nužno da bude armirana, te je možete premazati u dva ili tri sloja hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT.
Na spoju poda i zida ako se upotrebljava hidro protect izvodi se tzv.holker.

M B / 10.7.2015. 13:32:49

Poštovani,
kuća mi je izgrađena prije 15-ak godina, ali izgleda da mi je podrum dosta loše izoliran izvana. Unazad pola godine, prilikom jačih kiša zid se u podrumu počne jako vlažiti te se na podu u kutovima podruma počinje skupljati voda. Planiram otkopati izvana oko podruma (podrum nije pod cijelom kućom), skinuti staru izolaciju (koliko sam uspio primijetiti pukla je na dijelovima) te nanovo izolirati. Imate li kakav savjet kojim proizvodima i kako to najbolje učiniti?
Hvala

ODGOVOR

Nakon otkopa i skidanja postojećih slojeva površinu treba dobro očistiti i oprati.
Po potrebi ugraditi drenažne cijevi oko objekta. Premazati hidroizolacijskim premazomm HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva premaza četkom, valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm.
Na hidroizolaciju ugradite toplinsko izolacijsku ploču XPS minmialne debljine 4-5 cm te na ploče XPS ugraditi čepastu foliju i zatrpati.