Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d v / 19.9.2006 20:39

-s kakvim sredstvom se mogu premazati i zaštiti podovi od stare cigle i crepa da nisu klizavi a ipak vodootporni. npr. kupaonice, kuhinje, hodnici...itd.

ODGOVOR

"Za hidrofobiranje površina izvedenih od opekarskih proizvoda preporučamo silikonsku koncentriranu emulziju SILIKOSAM KONCENTRAT.
Na temeljito očišćenu i suhu podlogu nanositi vodom razrijeđeni SILIKOSAM KONCENTRAT (1 volumni dio SIKOSAM KON. : 9 volumnih dijelova vode) četkom, valjkom ili uređajem za prskanje pod tlakom do zasićenja, u dva sloja mokro na mokro.
Između faza nanošenja ne smije proći puno vremena.
Detaljne upute o primjeni možete pronaći na našoj web stranici.
Napominjem da SILIKOSAM penetrira u podlogu i ne stvara film koji bi mogao uzrokovati klizanje. Ukoliko se želite dodatno zaštititi od klizanja površinu poda možete lagano naštokati prije nanošenja SILIKOSAMA."

b d / 18.9.2006 10:45

postovani,namjeravam urediti staru drvenu kucu u lici.temelji su betonski,zidovi od bruvna deb.7cm.izvana prekriveni limenim plocama.postoji i kroviste ciji vanjski dio bi bilo potrebno adaptirati.najvise me muci vanjska izolacija drvenih zidova,kako je izvesti i s cime,naravno sto povoljnije.unaprijed hvala.

ODGOVOR

Za izolaciju drvenih kuća obratite se firmi TERMIKA dd Novi Marof .

J M / 15.9.2006 13:58

Zanima me koju žbuku je najbolje postaviti na kuću sazidanu od betonskih blokova na kojou su nabačena tri sloja, i to cementni špric, cementni namaz i ponovno cementni špric. Bilo bi dobro da bude deblja kako bi se ispravile blage neravnine na zidovima.
Što da odaberem, sa sepom ili bez?
Bi li bilo dobro raditi fasadu sa stiroporom za bolju termo zaštitu zbog velike izloženosti suncu.

ODGOVOR

"Za punu toplinsku izolaciju i zimi i ljeti na betonske blokove potrebno je izvesti TERMOZOL fasadni sustav sa polistiren (stiropor) pločama.
Detalje možete pogledati na našim web stranicama .
Kao završna obrada može biti SEP fasadna žbuka bijele boje."

F L / 15.9.2006 9:57

Molim Vas da mi predložite način saniranja fasade prizemne kuće zidane punom opekom deb.25cm,ožbukane produžnim vapneno-cem. mortom sa završnom obradom TERAKRIL-
VA.Na tri strane fasade nakon 25 godina pojavile su se mrežaste pukotine jedva vidljive,a na jednoj strani koja je naknadno rađena,zbog loše kvalitete izvedbe (terakril je nanešen na grubu žbuku)vidljive su udubine jer gruba žbuka nije zaribana.Kako riješiti otkrhnute dijelove fasade-rub iznad sokla te krpanja oko naknadno ugrađivanih prozora.
Pozdrav !

ODGOVOR

Na vašu kuću bila bi hitno potrebna kvalitetna toplinska izolacija - TERMOZOL fasadni sustav.
Krpanja na fasadnim plohama, o kojima govorite, nemoguće je riješiti nanosom fasadne žbuke.
Ako ikako riješite izjednačavanje fasadnih ploha po strukturi, tada možete nijansu boje izjednačiti bojanjem sa TERATONOM V (u željenoj nijansi). Bojanjem čete uglavnom riješiti i mikropukotine na fasadnoj žbuci.

B / 21.9.2006 12:52

Postovani, zelimo u potkrovlju roditeljske kuce (novije) napraviti stambeni prostor, problem je u tome sto duz cijele kuce tj. poda u potkrovlju s lijeve i desne stranestrse dvije debele betonske gredice visine cc 25cm. kako taj pod izravnati, kojim materijalom da opterecenje ne bude preveliko i da ujedno napravimo i zvucnu izolaciju i da li je to uopce moguce? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Bez konzultacija sa statičarom koji bi odredio nosivost konstrukcije, nismo u mogućnosti dati tehnološko rješenje podizanja poda za 25 cm. Iako u upitu niste naveli koja je širina grede i njihova lokacija, ukoliko je riječ o obodnim gredama, možda bi rješenje trebalo potražiti u zatvaranju grede u vertikali zida (obloga gips-celuloznim ili gips-kartonskim pločama). U tom slučaju zvučnu izolaciju podova rješili biste izvedbom plivajućeg estriha.

M B / 14.9.2006 9:23

Molim Vas rješenje kod obrade zidova oko PVC stolarije.Na nekim djelovima imam šupljine od par milimetara ali isto tako na nekim i do par centimetara tako da bi trebao materijal koji se može nanosti u slojevima različite debljine a da mi ne popuca ako bude pretanak (kao klasična žbuka)

ODGOVOR

"Ove šupljne možete obraditi unutarnjom glet masom BETONFIKS.
Više informacija možete naći na
našoj web stranici i cijenu u našem cjeniku."

R S / 7.9.2006 10:57

"Da li organizirate i prijevoz kod Vas kupljenog materijala do gradilista. U koliko da, kako se formira cijena prijevoza. Da li se u u tom slucaju roba otprema s gradilištu najblizeg prodajnog mjesta ili s onoga gdje je kupac pronasao robu. U koliko krene i kupnja Vasih proizvoda putem interneta (glavnina osobina i cjenik raspolozivih roba je vec u programu) od koje tocke ce se racunati prijevoz.
P.S. Neprofesionalni graditelji suoceni su i s problemom dopreme roba na mjesto gradnje, a vecena Vasih proizvoda spada u ""tezi"" transport.
Unaprijed hvala na odgovoru.
S postovanjem,
Roman Safner "

ODGOVOR

S obzirom da je dosta teško precizno odgovoriti na vaša pitanja jer ima i dosta nepoznanica u upitu, a pošto niste ostavili svoj broj telefona, molimo vas da se obratite našem kolegi, Danijel Blazonija (01 3322 828, 091 3322 883) koji organizira transport u Samoborki i može vam najpreciznije odgovoriti na vaše upite.

M G / 6.9.2006 16:26

"1. Vanjski zid kuće visine 4m x 6m izgrađen od nosive cigle, širine 25 cm,do sada obrađen samo cementnim špricom. Molim vas da me savjetujete čime ga ožbukati kako ne bi primao vlagu te kako ga dodatno zvučno izolirati. Za završni sloj bismo voljeli imati sep.
2. Na kući imamo ""samoborkin bijeli sep"" nanesen na perlitnu žbuku prije 20 g., horizontalno obrađen. Sve je još u dobrom stanju, ali je je zbog djelovanja atmosveralija ili nečistoća u zrakujoš prilično izgubio svježinu (zikrost bijele boje boje) pa bismo ga htjeli osvježiti premazom. Kojim i kako se nanosi?
Unaprijed vam se lijepo zahvaljujemo na odgovoru.
Primite pozdrav iz Crikvenice!"

ODGOVOR

1. Potrebno je provjeriti vodoupojnost postojećeg cementnog šprica.
Ako nije vodoupojan onda nabacati novi cem. špric.
Nabaciti min. 4 cm TERATERMO 100 standard(1 vreća/m2).
Izvesti TERATERMO GLET (4 kg/m2).
Na MINERALKVARC GRUND izvesti SEP-Z 200 (4 kg/m2).
2. Za sanaciju postojećeg SEP-a preporučamo:
a/ Pranje zidova vodom pod pritiskom.
b/ Bojanje SILIKATKOLOROM u nijansi po vašem izboru uz prethodnu impregnaciju SILIKATGRUNDOM.

š b / 6.9.2006 13:08

Na montažnoj kući, zidovi su obloženi regips pločama. U zimskom razdoblju na vanjskim zidovima spavaće sobe kod poda zbog kondenzacije bila se pojavila vlaga. Mislimo da je to bilo zbog toga što smo zatvarali radijator. Kad smo grijali stalno kondenzacije je nestalo. Vlaga je nestala, ali je ostao miris vlage u regips pločama. Da li se je moguće riješiti tog mirisa vlage. Unaprijed se zahvaljujem uz srdačan pozdrav.

ODGOVOR

"Ukoliko u prostoru koji ste opisali i dalje osjećate ""miris"" vlage, vlaga nije nestala. Kako rigips ploču čini jezgra od gipsa obložena kartonom (gips.kartonske ploče) vjerojatno je gips upio vlagu pa je ona samo manje vidljiva. Problem je još veći ukoliko se ispod gips-kartonskih ploča nalazi toplinsko izolacijski sloj kamene vune, koja je također mogla upiti nastalu vlagu.
Preporučamo obratiti se potencijalnom izvođaču sanacije koji će uvidnom utvrditi stvarno stanje."

m t / 4.9.2006 22:05

na betonsku fasadu cca 60m2 tj.12x5 dužnih,da li je potrebno na stiropol koji se lijepi na ljepilo ubušivat obavezno i plastične tiple i može li ikako bez njih

ODGOVOR

Za izvedbu termozol sustava toplinske zaštite pločama stiropora dodatno pričvršćavanje pričvrsnicama za betonsku podlogu nije potrebno do visine od 8 m. Za visine veće od 8m (kao i za podloge koje su prethodno već obrađivane, žbukane, pod starom fasadom, itd.) preporuka je da se ploče dodatno učvrste pričvrsnicama.
Glatki beton impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan prije ljepljenja ploča samotermom.
PS. Ostavili ste nepotpunu email adresu pa vam na upit nismo mogli odgovoriti tim putem.