Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a / 7.12.2011 10:29

zanima me gdje na stranici mogu naci paletu boja za fugiranje i da li se ista moze kupiti u splitu. hvala

ODGOVOR

"Ton kartu Terafila možete pogledati na našoj web stranici dokumenata .
U Splitu, mase za fugiranje TERAFIL možete kupiti u slijedećim trgovina: Pevec, Brodomerkur, Kova promet."

h / 30.11.2011 15:28

Zanima me kolika treba biti vodoupojnost vodonepropusnih cementnih mortova w 24

Hvala!!!

ODGOVOR

Svojstvo vodonepropusnosti se kod mortova izražava samo ako se oni koriste u vanjskim građevnim elemenata i direktno su izloženi utjecaju atmosferilija.
Samoborka u paleti svojih proizvoda ima jedino MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M 10 s takvim svojstvima i kod njega je vrijednost vodoupojnosti < 0,2 kg/(m2min0,5).
Vrijednost w 24 se izražava samo za sanacijske žbuke tako da niti jedan mort nema izraženu tu vrijednost.

Ako želite konkretniji odgovori molimo navedite na koji točno proizvod iz naše palete se vaš upit odnosi.

M N / 30.11.2011 11:18

Poštovani molim Vas savjet, radim vanjsku termo žbuku na kući na podrčju otoka Pašmana, srednja Dalmacija, koju od vaših fasada preporučujete za to područje:akrilatna, silikatna ili silikonska žbuka

ODGOVOR

Toplinsku žbuku pregletajte TERATERMO GLETom i nanesite AKRILATNU ŽBUKU u teksturi, boji i granulaciji prema izboru iz naše ton karte.

P Š / 29.11.2011 20:15

Pozdrav
u staroj kući preuređujem zidove, odnosno sa jednog zida skinuo sam staru žbuku i želio bih ostaviti taj zid kakav je, jer rađen u kamanu po starinski. ali ne bih želio ga fugirati nego ostaviti kakav je stvarno. Naime zanima me da li postoji neka impregnacija za taj kamen i staru žbuku da mi se ne bi desilo da mi stare fuge počinju nakon nekog vremen odpadati.
Srdačan pozdrav i hvala

ODGOVOR

Nakon skidanja žbuke kamen dobro oprati vodom pod pritiskom i očistit sve slabo držeće dijelove žbuka na fugama.
Ako se fuge ne očiste od stare žbuke bez obzira na silikoniziranje žbuka će se s vremenom ljuštiti. Ne postoji impregnacija koja će učvrstiti trošnu žbuku.
Nakon sušenja kamen impregnirati silikonskom emulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT do zasićenja.

D M / 28.11.2011 11:41

Poštovani,
imam 2 pitanja.

oko kuće imam postavljene tlakavce koje su radnici zaprljali fasadnim i keramičarskim vezivima.

1. Zanima me koji je najbolji na čin odstranjivanja tih mrlja?

2. U podrumu imam završen etrih tj. fini beton koji se intezivno praši. Zanima me čim bi trebalo premazat taj estrih da se prestane oprašivat (fina bijela prašina)?

Hvala

ODGOVOR

1. Za mrlje preostale nakon izvođenja keramičarskih radova ne postoji neko sredstvo za čišćenje već ih je potrebno pažljivo, da se ne ošteti površina opločnika, ukloniti žičanim četkama.
2. Ako se estrih ljušti najvjerojatnije mu je upitna čvrstoća, te je potrebno sve slabo držeće dijelove očistiti i provjeriti čvrstoću.
Ako je čvrstoća estriha u redu, treba ga pregletati REPARATURNIM MORT-om u debljini 3-4 mm ili nanijeti samonivelirajuću masu TERANEKS u debljini od 0-5 mm.
Nakon nanošenja mase podloga se može prebojiti bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.

V M / 26.11.2011 18:10

"Poštovani,
Imam natkrivenu, ali ne i zatvorenu terasu ispred stana (Rijeka) čiji je pod obložen brušenim pločama od kamena ""kanfanar"". S vremenom je, starenjem i djelovanjem sunca/kiše površina kamena izgubila je glatkoću i postala porozna. Pitanje: kojim sredstvom impregnirati kamen radi zaštite od sunca/kiše i daljnjeg propadanja? Hvala unaprijed! "

ODGOVOR

Za sanaciju postojećeg kamena možete koristit ili SILIKOSAM KONCENTRAT ili FIKSANIR. Namjena ovih proizvoda je sanacija vertikalnih površina, ali se mogu koristiti i za horizontalne podloge.

SILIKOSAM KONCENTRAT se koristi za impregnaciju, hidrofobiranje i učvršćivanje upojnih mineralnih građevinskih materijala kao što su: opeka, beton, kamen, bijela i obojena mineralna fasadna žbuka, plinobeton, crijep i premazi na bazi silikata.
Posebno je pogodan za zaštitu od prljavštine (čađa, smog). Brzo prodire u podlogu i postiže hidrofobni efekt.
Sprječava transport soli, alkalija i vode iz unutrašnjosti na površinu, otporan je na alkalije i koroziju. SASTAV: koncentrirana silikonska mikroemulzija.

FIKSANIR se koristi za restauraciju, učvršćivanje i konzerviranje građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke,opeka, crijep.
FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli.
SASTAV: ester silicijeve kiseline.

D K / 26.11.2011 17:56

Poštovani!
Urđujem konobu da bude u starom stilu (samo kamene grote). Pošto u svim konobama rade fuge od finog pijeska i crnog cementa ,mene zanima dali mogu raditi fugu boje crvene zamlje a da pri tome imam cvrste fuge kako i kod obicnog betona?

hvala

ODGOVOR

Za fuge širine i dubine do 20 mm možete koristiti masu za fugiranje kamena i keramike TERAFIL G .
Boju birate prema našoj ton karti. Za fugiranje kamena možete koristiti i MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE a koji može biti obojeni, crveni.
Mort za zidanje fasadne opeke proizvodi se isključivo prema narudžbi.

k z / 23.11.2011 18:40

Poštovani!Pitao bi Vas što bi bilo najbolje staviti na unutarnje zidove zbog topline,tj da bi bilo toplije u kući.Grijem se na centralno grijanje.Stavio bi samo na dva vanjska zida u dnevnoj sobi.U kuhinji imam lamperiju,u hodniku lamperiju i sve je dobro,Vlage nema.Spavam u dnevnoj sobi,a krevet mi je u samom ćošku ta dva zida, i jako mi je zima, i sve je hladno oko mene.Pa sam mislio ih nečim obložiti,ili maknuti krevet iz ćoška.Mislio sam staviti impregnirani stiropol 2cm i na njega mineralni sep.Molim Vas za odgovor.Hvala.

ODGOVOR

Preporučamo vam da s vanjske strane objekat toplinski izolirate ugradnjom toplinskog sustava - pločama stiropora u debljini 8 ili 10 cm.
S unutranje strane zida i samo na dva zida ugradnjom stiropora u debljini 2 cm nećete ništa riješiti. Hladnoća će vam i dalje biti prisutna.
Ako već želite iznutra izolirati preporučamo vam da unutarnji prostor izolirate ugradnjom knauf ploča s ispunom od staklene ili kamene vune, tako ćete dobiti i toplinsku i zvučnu izolaciju.

T P / 21.11.2011 13:18

Kako se skidaju mrlje od vina i soka sa teraplasta.
Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Sredstvo za skidanje mrlja s TERAPLASTa nemamo u svom prodajnom programu.
TERAPLAST možete očistiti upotrebom meke četke i blagog deterđenta za kućanstvo koji nisu na bazi otapala ili klora.
Nakon čišćenja s deterđentom TERAPLAST dobro isperite čistom vodom.
Postupak ponovite ako se radi i velikom zaprljanju.

m e / 11.11.2011 16:18

postovani

molim vas da mi pomognete sa savjetom..
pojavile su mi se pukotine na unutarnjem zidu ( prvenstveno zbog vlage i promjene temperature ) sto mi je potrebno za popunjavanje tih pukotina i izravnavanje zida..

p.s
stavio sam knauf mrezicu i presao glet masom i nedugo medjutim ponovno su se procijepi poceli pojavljivati


da li postoji u ponudi neko gradjevisko ljepilo,da li pomaze u tom slucaju recimo lepilo za stiropor ili eki drugi materijal?! HVALA!

ODGOVOR

Ljepilom za stiropor nećete se riješiti pukotina. Najvjerojatnije je problem u debljini žbuke i kako je ona nanešena.
Vlaga i temperatura mogu biti djelomično uzrok pukotine.
Potrebno je znati kakve su pukotine, koliko se rasprostitru u dubinu i širinu, u kakvom je stanju postojeća žbuka, da li se odvaja od podloge, ljušti i slično.
Ako ste u mogućnosti poslikajte zidove te nam slike proslijedite na email da vam možemo konkretnije odgovoriti.