Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M B / 27.10.2011 0:56

Poštovani,. Pitanje br1.. nedavno sam ožbukao i zagladio nekolicinu zidova u kući, pa sam u nedoumici koliko je potrebno da prođe vremena da bi se krečile jupolom te plohe, te dali je potrebno premazati te plohe impregnacijom prije krečenja jupolom, pošto je to prvo krečenje. Pitanje br2.. jedna od prostorija koju su ožbukao neće biti pod grijanjem (poradi stvaranaj pljesni u prostorijama koje se ne griju) dali je takvu prostoriju bolje okrečiti sa gašenim vapnom ili je mogu kao i ostale okrečiti sa jupolom. Pitanje br3.. u jednoj sobi je nanešen sep (bijele boje,prije 2god.), htjeo bih ga pokrečiti jupolom ili postoji posebna boja za sep?... te dali je potrebno premazati sep impregnacijom prije nanošenja bilo čega preko sepa?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Hvala!

ODGOVOR

Za odgovore na prva dva pitanja obratite se proizvođaču JUPOL-a, firmi JUB, te će vam njihovi tehnolozi dati savjete za bojanje.
Pitanje br.3 : SEP se bez problema može prebojati i JUPOLOM, a možete ga obojiti i našom bojom TERAPOL, u dva nalića, u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja SEP-a nije potrebna.

B B / 26.10.2011 16:04

Poštovanje
Imam dvorište površine 200 metara kvadratnih i podloga je betonska.Sada bi htio staviti vaše opločnike.Interesira me kakvu podlogu da stavim ispod njih(pijesak ili mort)i koju debljinu.

ODGOVOR

Pošto vaše dvorište ima betonsku podlogu, i ako je podloga napravljena u padu bez problema možete ugraditi opločnike debljine ili 6 ili 8 cm ljepljenjem debeloslojnim lijepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Nije potrebno stavljati pijesak jer već imate gotovu podlogu.

j m / 24.10.2011 8:38

Poštovani, molim Vas koji je postupak i koji materijal je potreban da na betonski strop nanesem sep žbuku i drugo pitanje je s čime da izravnam betonski pod dobro natkrite terase na prvoj etaži. Hvala i pozdrav iz zagorja

ODGOVOR

Betonski strop impregnirajte KONTAKT GRUND-om dan ranije i pregletajte SAMOTERM GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta, nakon sušenja od 7-10 dana, impregnirajte MINERALKVARC GRUND-om dan ranije i nanesite željeni SEP.
Stropove ne preporučamo obraditi SEP-om zbog moguće veće potrošnje materijala na vertikalnim površinama i težoj obradi.
Preporučamo vam da strop obradite TERANIL-om u debljem sloju sa reljefnom obradom.
Betonski pod izravnajte REPARATURNIm MORTom F u d=3-4 mm. Podlogu impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

D M / 23.10.2011 16:20

Poštovani na kuču koja je ožbukana toplinskom žbukom prije cca 30dana nanjeli smo vaš mineral kvarc grund u boji i nakon 24h navukli sep 03 uboji
na jednom djelu fasade sep je pobjelio tojest dobio bijele mrlje nakon 7 dana.Molim vas razlog zbok čega je došlo do toga i način sanacije.Unaprijed zahvaljujem D.Maček MP-GRADNJA 0981760107

ODGOVOR

Toplinsku žbuku potrebno je prije ugradnje SEP-a preglateti TERATERMO GLET-om.

Završno dekorativna žbuka SEP izvodi su u uvjetima bez kiše i vlage koja nepovoljno utječe na boju SEP-a.

Kod primjene SEP®. 03 za vrijeme vlažnih i hladnijih vremenskih uvjeta može doći do pojave vapnenog iscvjetavanja. Vapneno iscvjetavanje (pojava bijelih mrlja na obojenim mineralnim žbukama) ne smatra se greškom u kvaliteti materijala. Vapneno iscvjetavanje prirodna je pojava uzrokovana žbukanjem i očvršćivanjem pod hladnim, vlažnim, kišnim i maglovitim vremenskim uvjetima.

TON: Odstupanja u tonu proizvedene žbuke od ton karte moguća su zbog korištenja prirodnih sirovina. Neujednačenost tona ugrađene žbuke može biti uzrokovana nepovoljnim uvjetima ugradnje (visoka vlažnost, niska temperatura), različitom upojnosti i hrapavosti podloge. Objekat u primjerenim vremenskim uvjetima (temperatura podloge i zraka viša od 10°C) prebojite MINERALKOLOR-om u boji SEP-a u jednom ili dva nalića.
Podlogu nije potrebno impregnirati već direketno bojati na ugrađeni SEP.

N B / 19.10.2011 13:16

Poštovani,


Zanima me čime bi mogao zaštititi ukrase oko prozora od stiropora (čoškaše) od tuće i ostalih nepogodnosti.
Hvala

ODGOVOR

Ukrasne profile oko prozora potrebno je obraditi masom za obradu profila PRIM ŠTUKATUR u dva sloja špricanjem, naknadono se profili mogu obojiti fasadnom bojom ili navuči završno dekorativnu žbuku kao i na fasadnoj površini.

G V / 18.10.2011 12:59

Gradim stambeni obijekat na otoku pagu, fasada je izradjena od stiropora 8cm.
da li staviti silikatni ili akrilini premaz i koji je bolji zbog čega?
Hvala.

ODGOVOR

Za more - otok vam preporučamo da ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL u željenoj teksturi, boji i granulaciji iz naše ton karte.
Akrilatna žbuka ima visoku vodoodbojnost i čvrstoću pogodnu za ekstremne uvjete na moru.

M B / 16.10.2011 23:27

Hodnik sam nadozidao ožbukao ga, zagladio ga pjeskom... ali drugi dio zida u hodniku nije u istoj ravnini sa zidom kojeg sam nadozidao i ožbukao ...jer ga je neka konjina ožbukala žešće nakoso pa mu fali u doljnoj zoni još žbuke oko 3-4cm uglavnom... moje pitanje je dali postoji ikakva smjesa kojom se žbukaju takve već ožbukane plohe ili ga mogu ožbukati još jednom preko stare žbuke...

ODGOVOR

Na žalost na postojeću žbuku ne možete ugrađivati novi sloj žbuke u debljini 3-4 cm.
Za izvedbu novog sloja žbuke na postojeću s tehničke strane nema garancije jer postoji mogućnost da se žbuka odvoji tj. rasloji.
Ono što vam možemo predložiti kao alternativu za izvedbu, ali vam ne možemo dati garanciju, je da postojeću žbuku otvorite do dubine 1 cm, podlogu navlažite vodom i rabicirate pocinčanim punktiranim rabicom te ponovno ožbukate toplinskom žbukom u d=3-4 cm.
Nakon sušenja žbuku prefilcajte finom žbukom F-900 ili pregletajte TERATERMO GLET-om.
S tehničke strane ispravno je da postojeću žbuku skinete do podloge i ponovno požbukate u ravnini u nekoliko slojeva s rabiciranjem u sloju žbuke.

z b / 15.10.2011 21:30

Poštovani,

U fazi sam renoviranja stare kuće i problem sa vlagom u temeljima. Za prekid kapilarne vlage planiram koristiti Saniktil. Ono što me je problem je da je temelj rađen doslovno od otpada cigle i skroz je neravan. Zanima me što bih mogao koristiti za izravnavanje tog dijela temelja koji je ispod razine zemlje prije postavljana vertikalne izolacije ?

Hvala !

ODGOVOR

Na loše temelje ne preporučamo vam izvedbu injektiranja jer je zbog nepravilnih fuga otjecanje SANIKTIL-a neizbježno, a time vam poskupljuje i sama izvedba sanacije.
Obavezno podbetonirajte temelje na ispravan način, tj. konzultirajte se sa statičarem da napravi statiku temelja, pa nakon toga provedite injektiranje temelja.

p b / 15.10.2011 21:09

Pred ulazna vrata smo napravili stepenice koje smo obložili vašim betonskim kockama 40+40 koje po sebi imaju sitne kamenčiće.Ali pošto imamo malu djecu nešto im se prolilo po njima masno.Prali smo minivošom ali neide,ima fleka poveča.Da li postoji neki način to očistiti,ipak nam je to predulaz.Nečim poprskat da to popusti pa minivošom oprati.Hvala unaprijed

ODGOVOR

Na žalost mi nemamo nikakvo sredstvo kojim možete očistiti masne mrlje.
Preporučamo vam da u trgovačkim centrima kao npr. Bauhaus ili Baumax potrežite sredstva za čišćenje kamena i betona jer u svom programu imaju velik izbor.

A J / 12.10.2011 21:33

Poštovani,
Pri kraju je lijepljenje kamene vune. Molim Vas savjet, koje naknadne slojeve nanijeti da bi fasada ostala što duže čista? Silikonska žbuka+premaz ili...?
Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Bez obzira koju završno dekorativnu žbuku odaberete niti jedna žbuka se ne prlja.
Preporučamo vam pošto ugrađujete kamenu vunu da ugradite silikonsku žbuku prema izboru teksture, granulacije i boje iz naše ton karte.
Silikonska žbuka ima visoku vodoodbojnost i paropropusnost.