Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V F / 12.9.2018. 7:33:19

Poštovani, imam betonsku ploču na koju planiram stavljati parket, ali bi prije niveliranja i postave parketa htjela staviti neki premaz za hidroizolaciju, pa Vas molim da mi preporučite dakle neki Vaš premaz na koji onda može ići nivelir masa. Hvala

ODGOVOR

Mase za niveliranje podova nanose se isključivo na betonsku podlogu ili glazuru. Ne preporučamo nanošenje nivelirajuće mase na hidroizolacijske premaze.

I S / 28.8.2018. 11:19:59

Postovani,imam u kuci zid od stare cigle koji bi htjela zadrzati.Neznam scime da ocistim zbuku sa cigle i ocistim fuge,te scime da napravim nove fuge i premazem ciglu za zastitu a da bude mat.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Postojeću žbuku potrebno je mehanički odstraniti sa zida, te temeljito očistiti fuge u dubinu 1,5 do 2 cm. Površinu temeljito otprašiti (prepopručamo upotrebu četke i vode ili industrijskiusisavač). Fuge između opeke zapuniti MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M 10. Nakon najmanje 10 – 14 dana cijelu površinu impregnirati vodom razrijeđenim SANIKTIL KONCENTRATOM.

m / 24.8.2018. 15:41:17

Poštovani, koja bi trebala biti debljina borera za ubrizgavanje Saniktil tekućine u zid od pune cigle debljine 70-ak cm, re koliki bi trebao biti razmak između rupa?

ODGOVOR

Preporučeni promjer rupa u zidu za izvedbu horizontalnog prekida kapilarne vlage injektiranjem SANITKIL KONCENTRATOM je 20-30 mm. Rube se buše iznad visine temelja (vani) ili poda (unutra) pod kutom 30 – 45°, u dva reda Razmak između rupa u jednom redu treba biti 10 – 12 cm, a izme􀃿u redova 8 – 10cm. Dubina rupa treba biti 5 cm manja od debljine zida. Kod zida debljine 70 cm preporučamo bušenje zida s obje strane!!

I I / 15.8.2018. 21:34:58

Poštovani, trebam izabrati boju za fasadu, odlučila sam se za 3072 kao osnovnu boju i 3070 kojim bi istakla neke detalje na kući. Iz vaše ton karte ne mogu odabrati boju teraplasta, dvoumim se između G40 i G41, ali nisam sigurna odgovaraju li navedenom. Krov je tamno smeđe boje (lim), a stolarija tamni mahagonij koji vuče na smeđe zbog nekoliko slojeva boje.Svaka sugestija je dobro došla, jer već sam luda od razmišljanja. Želim da kuća u konačnici izgleda nenametljivo i elegantno pa bih voljela čuti vaše mišljenje i sugestiju.

ODGOVOR

U odabir boje se ne upuštamo, možemo vam samo prema odabiru tona predložiti na koji tip TERAPLASTa da obratite pažnju. U uži izbor prema odabranim tonovima bolji je TERAPLAST G40 ili G44.

M B / 15.8.2018. 13:30:30

Kako impregnirati porozan crijep. Sredstvo ,potrosnja po metru ,cijena. Hvala

ODGOVOR

Vaš upit proslijedite proizvođaču crijepa koji će vas najbolje savjetovati o istom. Ono što vam iz svog programa možemo preporučiti je FIKSANIR sredstvo za učvršćivanje građevnih materijala. Fiksanir se upotrebljava za restauracija, učvršćivanje i konzerviranje upojnih građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke, opeka, crijep. FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli. Potrošnja može biti od 0,5 – 1,5 l/m² ovisno o upojnosti podloge.

k m / 14.8.2018. 20:13:26

dali se unutarnje podne ploćice mogu prefarbati bojom za beton.ploćice su bijele boje pa bi premazali sa nekon pastelnom.

ODGOVOR

Keramičke pločice nije preporučljivo premazivati bojom za beton, jedino betonske ploče mogu se premazati bojom za beton. Za premazivanje keramičkih pločica dostupne su i boje za premazivanje.

p k / 13.8.2018. 13:00:10

Radio bi sanaciju sa reperaturnim mortom g a kasnije bi finiširao sa reperaturnim mortom f da li je to uredu i između ova dva sloja koliko treba vremena za nanos rep.morta f Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G mora se osušiti barem 3-5 dana prije fine obrade REPARATURNIM MORTOM F.

Ž S / 8.8.2018. 17:32:02

Poštovani, Prilokom skidanja starih plocica u kupaoni zid i pod su ostali neravni pa bi Vas molio savjet na koji nacin i sa kojim vasim proizvodima mogu rjesiti taj problem. Debljina nigdje nebi smjela biti deblja od 20mm. Unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Krpanje izvodite podložnom vapneno cementnom žbukom VC 40.

M T / 3.8.2018. 7:21:40

Poštovanje, postavljao sam nove betonske plocice na vanjske stepenice i kako jeu meduvremenu kisa pala, curilo je cemento mlijeko po teraplastu i sada je sve zaprljano. cime da ocistim taj zaprljani dio teraplasta?

ODGOVOR

Ako niste nakon kiše odmah očistili nego ste ostavili da se osuši tada nažalost s ničim to ne možete očistiti. Ako ima prostora, možete jedino navući novi sloj TERAPLASTa preko postojećeg. Podlogu treba Impregnirati MINERALKVARC GRUNDom dan ranije.

W G / 28.7.2018. 11:49:22

Poštovani, 2014 godine sam od samoborke kupovao proizvod imenom Beton impregnator u kanti od 15 litara. Međutim sad vidim da taj proizvod više ne postoji u vašoj ponudi. Naravno ima nekih novih proizvoda slični (možda i isti) njemu, ali za razliku od Beton impregnatora koji je transparantan (proziran) ovi noviji proizvodi koje imate u ponudi su bijele boje. Staze ispred i oko kuće ( oko 80 m2 površine) su sivkaste boje (original boja betona) i htio bi da tako ostanu. Koji mi proizvod preporučujete kao zamjenu starom Beton impregnatoru? Hvala. Pozdrav.

ODGOVOR

BETON IMPREGNATOR više ne nudimo te kao zamjenu prodajemo proizvod BETOSIL - smjesa silana i siloksana za zaštitu i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt. Smanjuje transport vodotopivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost.