Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B P / 29.5.2018. 14:29:29

Poštovani, radimo prednju betonsku ogradu. Nakon betoniranja planirao sam staviti stiropor debljine 1 ili 2cm, pa navući na njega teraplast, klupčice i kape na stupove se podrazumjevaju. Da li je to trajno rješenje te ako nije što bi po Vašemu trebalo još učiniti. Ne bi htio svakih par god navlačiti teraplasta?

ODGOVOR

Ne preporučamo vam ugradnju sustava u debljini 1 ili 2 cm već obradu betonske ograde odradite REPARATURNIM MORT-om F ili G u d = 4 - 5 mm te na obrađenu podlogu ugradite TERAPLAST.

D / 24.5.2018. 8:57:11

Poštovani, molio bih vas za vaše stručno mišljenje. Naime, preuredio bih jednu staru pušnicu. Zidana je od cigle i na ciglu je samo nanesen špric-mort koji je naravno čađav. Zidove bih poravnao. Pitanje je je li moguće takve zidove tretirati nekim premazom i poravnati npr. reparaturnim mortom ili nekim drugim vašim proizvodom ili treba otkloniti čađu sa zidova. Unaprijed hvala na odgovoru. Davor

ODGOVOR

Potrebno je postojeći sloj kompletno skinuti sa zida i površinu dobro očetkati od čađe. Ukoliko čađa ostane s vremenom će se preslikati na novi sloj žbuke. Impregnacija ili REPARATURNI MORT vam neće pomoći. Nakon skidanja čistu površinu po potrebi premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u jedan do dva sloja četkom da se sto više eliminira čađa i nakon toga ožbukati vapneno cementnom žbukom VC 50 uz prethodnu obradu cementnim špricom.

M / 21.5.2018. 14:28:25

Obradio sam betonsku ogradu sa flexi ljepilom i u dilemi sam što staviti kao završni sloj: teraplast, akroton boju ili nešto drugo što bi bilo trajnije obzirom da je ograda odmah do ceste?

ODGOVOR

Ogradni zidovi se ne obrađuju fleksibilnim ljepilo već se za tu namjenu upotrebljavaju REPARATURNI MORT G ILI F ili SAMOTERM F. Možete prebojati bojom za beton, samo ćete nakon nekog vremena postupak ponoviti upotrebom drugog materijala i boje, jer ljepilo ima drugačiju namjenu i tehničke karakteristike.

S B / 21.5.2018. 11:31:49

Poštovanje,dali je potrebno stavljat GRUND prije navlačenja Teraplasta na temelje? na dosta kuća sam vidio svijetle fleke na teraplastu( kao da blijedi),hvala ,lp

ODGOVOR

Impregnacijski premaz prije ugradnje TERAPLASTA je obavezan i nanosi se jedan dan ranije. Pojave bijelih fleka nemaju veze s impregnacijom već s podlogom, načinom i vremenom ugradnje i zaribavanjem TERAPLASTa.

Z C / 19.5.2018. 12:22:13

Poštovani! Molim vas za savjet kako riješiti problem koji imam na novogradnji, naime rolet kutija od stolarije ( drvena) je iznutra u istoj ravni sa zidom od phoroterm cigle, Kako nije bilo drugog rješenja zbog dimenzija rolo kutija (jer bi onda vanjski dio kutije preveć bio istaknut sa vanjske strane zida) ugrađeno je u ravnini sa zidovima. Postoji li neki premaz za drvo koji može prihvatiti žbuku, ne bih želio postavljati xps od 10mm ili knauf ploču jer bi onda rolo kutija bila izbočena, Debljina žbuke je cca 15mm, znači trebalo bi pronaći rješenje na bazi nekog plastificiranog premaza. nadam se vasšoj pomoći u rješenju problema.

ODGOVOR

Premaze za drvo ne proizvodimo niti imamo u svom prodajnom programu. Nema drugog rješenja za zatvoriti kutiju bez ugradnje knauf ploča ili XPS. Kutiju ako je s ugrađena unutarnje strane nije ju potrebno zatvarati jer danas ima kutija koje su zatvorene te se ne vide razlike.

M B / 18.5.2018. 11:33:45

Poštovani, planiram obojati betonske posude za cvijeće koje će se nalaziti na otvorenom prostoru pa mi je potreban savjet čime i na koji način to napraviti te gdje na području Splita nabaviti materijal iz vašeg ssortimana. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Posude obojati bojom za beton AKROTON. Boju možete naručiti i kupiti preko bilo koje trgovine građevnim materijalom u Splitu jer su sve naši partneri. Ako je površina betona loša prije bojanja preporuke pregletati REPARATURNIM MORTOM F.

g / 16.5.2018. 22:25:27

poštovani jel se mogu vase ploce slagat u suhi estrih na postojeci asfalt koji je vec 35 god odstajao?

ODGOVOR

Ploče se mogu ugrađivati u glazuru ali ne suhu nego zemljovlaznu konzistenciju . Glazura će se s vremenom odvojiti od asfalta jer niti jedan proizvod na bazi cementa ne veže s proizvodom na bazi katrana.

s / 14.5.2018. 11:44:13

Poštovani, Na otvorenoj prohodnoj terasi bila je postavljena betonska žardinjera, koja je zatvorena i ispunjena betonom. Tako se dobila jedna stepenica visine 35x35 cm i duzine 7 metara. Na nju su postavljene keramičke pločice koje sr zbog lošeg ljepila i majstora počele otpadati. Skinuo bi u potpunosti pločice i ne bi ih želio ponovo postavljati. Moje je pitanje kako zaštiti beton i čime ga premazati da bude se na kraju dobije glatka površina, otporna na atmosferske utjecaje i po mogućnosti u bijeloj boji. Ta površina nje prohodna, služila bi samo kao klupica. Poz

ODGOVOR

Površinu pregletajte REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm. Prije ugradnje REPARATURNOG MORTA sve loše dijelove treba maknuti i očistiti. REPARATURNI MORT se proizvodi samo u sivoj boji. Nakon ugradnje REPARATRUNOG MORTA površinu premažite bojom za beton AKROTON BIJELI.

M / 14.5.2018. 9:51:50

Postovani, potrebno je da podignem nivo balkona povrsine 20m^2 pa sam planirao da to uradim sa styrodur-om debljine 100mm (ne sa betonom zbog statike). Da li neki od vasih proizvoda za hidroizolaciju mogu direktno da postavim na styrodur da bih kasnije mogao da postavim keramiku? Unpared hvala na Vasemodgovoru, Miodrag Duras

ODGOVOR

Hidroizolacijski premaz se ne upotrebljava na XPS pločama. Na XPS ploče ugrađuje se cementna glazura CEMENTNI ESTRIH 20 u minimalnoj debljini od 4 cm, te glazuru možete premazati hidroizolacijskim premazom i onda ugraditi keramiku.

D L / 2.5.2018. 10:39:25

Poštovani, Imam betonsku ogradu (stupovi i parapet) koje namjeravam obraditi i bojati. Preporučate li Teranil ili Reparaturni Mort F? Također, je li potrebno stavljati kutne profile i rabic mrežicu? Također koju boju preporučate. Hvala

ODGOVOR

Betonske površine ograde preporučamo obraditi REPARATRUNIM MORTOM F (ili G, ovisno o potrebnim debljinama). Ukoliko su površine izvedene sa pravilnim i „oštrim“ rubovima nije potrebna ugradnja kutnih profila. Za završnu obradu preporučamo boje za površinsku zaštitu betona tipa AKROTON ili AKROTON PLUS.