Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B D / 11.10.2018. 14:36:24

lijepo molim sa kojim materijalom ožbukati dimnjak na tavanu, dimnjak je od cigle /stara gradnja/

ODGOVOR

Za žbukanje dimnjaka preporučamo vapneno-cementnu žbuku VC 50, uz prethodno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA!

N M / 9.10.2018. 11:37:55

Pozdrav, mozete mi preporuciti neko sredstvo,premaz s kojim bih mogao zastititi staru ciglu na pecenjari? hvala lp

ODGOVOR

Staru ciglu možete zaštititi SILIKOSAM KONCENTRATOM.

D B / 7.10.2018. 18:28:31

Poštovani, prije 8-9 godina mi je rađena fasada na kući. Kulir je teraplast G5. Primjetio sam da se južna strana okrenuta suncu počela mrviti (ljuštiti). Ostale strane su OK. Molim vas što bi trebalo napraviti, a da se zaustavi ljuštenje kulira?

ODGOVOR

Površinu obrađenu TERAPLASTOM koji se trusi potrebno je prestrugati kako bi se uklonili svi slabodržeći dijelovi, otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM 65 te navući nosivi sloj TERAPLASTA. Alternatino možete površinu nakon čišćenja prebojati AKROTONOM.

M K / 7.10.2018. 12:59:01

Poštovani, molim Vas informaciju može li se boja nanositi izravno na goli beton? Pitam za dvorišne parapetne zidiće i kućicu za kante - je li nužno prvo nanijeti žbuku (i ostalo) ili se bojati može direktno beton? Lijepi pozdrav, Maja

ODGOVOR

Ukoliko vam odgovara površinska tekstura betonske podloge istu možete samo prebojati AKROTONOM – bojom za beton.

V v / 2.10.2018. 16:11:33

Poštovani, nakon završene fasade i krova trebao bih strojno ožbukati zidove i stropove na debljinu žbuke 1,5 cm. Molim vas preporuku da li raditi sa Samoborka vapneno-gipsanom ili cementno-vapnenom da bi se izbjeglo eventualno pucanje unutarnje žbuke? Da li postoji cementna ujedno i podloga i fina završna? Unaprijed zahvalan,

ODGOVOR

Za obradu unutarnjih zidova i stropova u traženim debljinama mogu se primjenjivati i vapneno-cementna žbuka VC 40 i gips-vapnena žbuka GV 10 bez opasnosti od pucanja žbuke, ukoliko se iste primjenjuju na zdravim i nosivim podlogama, te izvode prema uputama proizvođača. Prednost pojedinih materijala može biti uvjetovana vrstom podloge, zahtjevom završne obrade i sl. Gips-vapnen žbuke u pravilu se izvode zaglađene, dok se vapneno-cementne žbuke, kao podloga za soboslikarske radove, filcaju ili dodatno obrađuju finom žbukom.

M V / 29.9.2018. 17:39:53

Poštovani,s kojim proizvodom mogu zakupiti rupe u betonskom zidu,budući da mi je električar razvlačio kablove od struje po cijelome stanu i ukopavali ih u zid?Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Šliceve u betonskom zidu možete zakrpati GISPOGLETOM ili REPARATURNIM MORTOM R4 250 ovisno o predviđenoj daljnoj obradi betona!

D Č / 24.9.2018. 16:23:18

Postovani, Molim vas za savjet ako moze. Radi se spoju dvije ploce. Jedna napravljena prije 4 godine druga prije nepune godine. Ispod je poslovni prostor u komadu. Na spoju te dvije ploce uslijed i ne prevelike kise naravno curi.. Moj otac je vec pokusavao sanirati no bezuspjesno. Najprije nekom hidroizolacijom (nezavrsni sloj) pa dvokomponentnim epoksidom, pa jos nekim ljepilom za stiropor no naravno nista nije zacepilo. Prva dva sloja su popucala u sredini i napravio se otvor a sa zadnjim slojem je napravljen brijeg kao lezeci policajac.. no voda i dalje curi. Mozete li mi dati neki savjet sta da napravim? Cime to sanirati? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Na postojećoj „ploči“ potrebno je punoplošno izvesti hidroizolaciju uz primjenu elastičnih brtvenih traka na spojevima ploče, kao i sve ostale slojeve ravnog krova!

v m / 24.9.2018. 12:21:33

Na vanjskom zidu konobe popucao mi je kulir na par mjesta. -Lijepo molim savijet za sanaciju i odgovor, na pitanje : moze li se kulir farbati??,Zahvaljujem na odgovoru uz lijepi pozdrav

ODGOVOR

Pukotine na površinama obrađenim pranim kulirom nastaju najčešće kao posljedica djelovanja kapilarne vlage u podlozi. Ovisno o stupnju oštećenja sanaciju možete izvesti krpanjem )spojevi staro-novo ostahi najčešće vidljivi) ili izvedbnom novog pranog kulira, uz prethodno uklanjanje postojećeg. Prani kulir možete obojii fasadnom bojom TERATON V.

D K / 19.9.2018. 11:56:47

Poštovani, Molio bih vas malu pomoć oko izvedbe poda u garaži. Napravljena je betonska deka i ne bih (zbog visine) želio ići sa klasičnim min. 3cm visokim estrihom, pa me konkretno zanima, koji redoslijed bi bio ispravan (: a) Betonska deka – hidroizolacija betonprotekt – masa za niveliranje teraneks – boja za beton akroton, ili b) Betonska deka – masa za niveliranje teraneks – hidroizolacija betonprotekt – boja za beton akroton Da li bi takva podloga (a ili b), bila dovoljno otporna na habanje za garažu? Eventualno je mogućnost da bi završni sloj, umjesto boje za beton, bile keramičke pločice, ali mislim da to ne mijenja redoslijed koji me muči (hidro i nivelir)? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.

ODGOVOR

Za obradu poda garaže preporučamo – hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK, i lijepljenje pločica TERATEKTOM FLEKS. Ukoliko je potrebno dodatno izravnavanje betonske podloge preporučamo isti izvesti REPARATRUNIM MORTOM prije izvedbe hidroizolacije.

I T / 15.9.2018. 9:11:22

Poštovani, preuređujem stan i skinuo sam pločice zidne i podne. Zidovi su obloženi gips pločama debljine 6,5 cm. U kuhinji želim samo izravnati zid koji je neravan, ispucao i ostaci ljepila od pločica. Na podu je ostao stari estrih kojeg treba izravnati za nove pločice. Kupaonicu isto izravnati prije keramike. Koje materijale koristiti, a radi se o stanu u neboderu? Lijep pozdrav!

ODGOVOR

Za izravnavanje neravnina u debljini do 15 mm na GK pločama (upitne debljine navedene u vašem upitu) preporučamo BETOFIKS uz obveznu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM. Izravnavanje estriha ovisi o potrebnim debljinama sloja i stanju podloge. Ukoliko neravnine ne prelaze 10 mm preporučamo primjenu „debeloslojnog „ ljepila TERATEKT FLEKS UNILEVEL za lijepljenje novih pločica. Obzirom na različite vrte podloga kao i dodatno potrebne informacije za kvaliteniji prijedlog sanacije molimo vaš telefonski kontakt.