Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

L T / 18.4.2019. 8:03:56

Poštovani, imam AB zidove/stropove, te me zanima sljedeće: 1. Što je najbolje koristiti kod žbukanja zidova (gips-vapno ili vapno-cement): a) kupaonice b) stan (sve osim kupaonica) c) stubište d) podrum 2. Koji bi bio cijeli postupak žbukanja/gletanja/farbanja AB zida s gips-vapnom, a koji s vapno-cement (zamolio bih da mi navedete sav potreban materijal Samoborke za navedene radnje)? 3. Može li betonfix ići i na stropove kupaonica? Zahvaljujem se unaprijed. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Za žbukanje AB zidova u prostorijama sa većim postotkom vlage: CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA, VC 40 kao podloga za keramičarske radove Za žbukanje AB zidova podruma, stubišta CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA, VC 40, TERANIL, POLAKRIL Za žbukanje ostalih AB površina: KONTAKT GRUND, GV 10, TERANIL, TERAPOL BETONFIKS je proizvod na bazi gipsa i vapna i pogodan je za primjenu u svim prostorijama sa reguliranom vlažnosti zraka.

N I / 15.4.2019. 10:56:25

Poštovani, molim Vas pomoć oko postavljanja laminata. Naime u tom prostoru je bio postavljen parket koji je bio ljepljen katranom koji je nakon dizanja parketa djelomično ostao na podu. Na koji način savjetujete da se pod izravna odnosno kako ide proces postavljanja mase za niveliranje ? Treba li još nešto staviti prije mase zbog ostataka katrana ili nije potrebno ? Koju masu za niveliranje preporučate ? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

ODGOVOR

Za primjenu masa za izravnavanje podnih površina potrebno je u potpunosti mehanički ukloniti katran. Nakon uklanjanja ostataka katrana izravnavanje podloge možete izvesti odgovrajućim TERANEKSOM ovisno o potrebnim debljinama slojeva (TERANEKS do 5 mm, TERANEKS UNILEVEL do 20 mm, TERANEKS RAPID do 15 mm).

A K / 14.4.2019. 21:40:42

Poštovani, Ostalo mi je puno ljepila za gletanje stiropor fasade pa me zanima da li mogu iskoristiti to isto ljepilo za gletanje jedne unutarnje prostorije te bi ju kasnije jednom pregletao sa teranilom i pokrečio!? Hvala na odgovoru!!

ODGOVOR

Polimer-cementni mortovi za izvedbu armirajućeg sloja kod izvedbe toplinskih sustava u pravilu imaju visoke čvrstoće i nisu pogodni za obradu unutarnjih ožbukanih površina. Možete ih primijeniti za obradu betonskih površina ili jakih cementnih žbuka.

N S / 11.4.2019. 09:33:22

Poštovani, Pregledavajući katalog vaših proizvoda za hidroizolaciju, ne znam što odabrati. Stoga Vas molim za pomoć. Nedavno sam do garaže dogradio novu garažu. Stara garaža je pod betonskom dekom, te je i nova garaža napravljena također u nastavku sa betonskom dekom. Kad pada kiša na dodiru tih betonskim deka curi voda. Kako to spriječiti, odnosno na koji način eliminirati taj procijep koji postoji između betonskih deka. Ako mi možete dati preporuku za Vaš proizvod kojim bi se to mogao najbolje riješiti. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Spoj dviju betonskih deka potrebno je zabrtviti odgovarajućim dilatacijskim profilom koji se može postaviti u sloju polimer-cementne hidroizolacije. Ukoliko nije planirana daljnja obrada površina preporučuamo BETONPROTEKT MONOELASTIK.

A P / 8.4.2019. 17:32:59

Poštovani! Moje pitanje glasi:može li se staviti Vašu Teranit Extra masu za gletanje (budući da imam neravnina na zidovima) nakon obrađenih betonskih zidova u podrumu (cementni mort, prajmer te fleksibilni polimercementni hidroizolacijski premaz). Nakon gletanja namazao bih sa emulzijom i te bojom za beton. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odogovoru.

ODGOVOR

Korekcije ravnina na betonskoj podlozi obrađenoj polimer-cemtnim hidroizolacijskim premazom preporučujemo ili ožbukati uz obvezno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 EKSTRA ili izravnati REPARATURNIM MORTOM G.

Ž D / 8.4.2019. 11:37:38

Koja je bitna razlika između vc 40.50.60.žbuke

ODGOVOR

Navedfene žbuke razlikuju se formulacijama, namjenom i granulacijom. VC 40 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za unutarnje radove VC 50 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za vanjske i unutarnje radove VC 60 je gruba vapneno cementna žbuka granulacije 4 mm za vanjske i unutarnje radove

D C / 8.4.2019. 9:43:22

Poštovani, Našao sam vaš proizvod Terapoks pa me interesira da li ga mogu koristiti kao završni premaz betona za kanalizacijski šaht u dvorištu? Ono što želim postići je što glađu površinu tako da u šahtu ne dolazi do zastajkivanja wc papira i ostalog sadržaja. Ako ne terapoks da li imate neki drugi proizvod s kojim se može postići taj efekt glatkoće? Hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo betonske stijenke kanalizacijskog šahta zagladiti REPARATURNIM MORTOM F i premazati epoksidnom bojom tipa TERAPOKS

d đ / 3.4.2019. 10:17:31

Poštovani,imam u dvoristu običan neobrađeni betonski zid sastavljen od nekoliko betonskih blokova.Spojevi tih blokova su neravni, a i cijeli zid je pun neravnina.Zid pregrađuje moje i susjedovo dvorište.Htio bi svoju stranu zida malo urediti da ljepše izgleda a da pri tom prođem što jeftinije.Moja zamisao je zagletati neravnine keramičkim ljepilom i nakon toga obojati fasadnom bojom ili nanijeti sep.Molim vas savijet da li je to tako izvedivo i koje ljepilo i koji sep da koristim.Hvala.(P.S. pretraživao sam postojeća pitanja i odgovore, al nisam pronašao ništa što bi mi pomoglo.)

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo o kojim odstupanjima ravnina se radi. U koliko su iste do najviše 1 cm predlažemo pobršinu obraditi REPARATRUNIM MORTOM G, zafilcati i obojiti fasadnom bojom TERATON V. Kako je riječ o zidovima neizoliranim ispod razine tla moguća su oštećenja kao posljedica djelovanja kapilarne vlage nakon određenog period. U koliko je riječ o većim odstupanjima preporučamo žbukanje SOKL ŽBUKOM.

Z Š / 1.4.2019. 21:51:31

Imam betonske prozore,u koje su mi postavili plastične okvire prozora (salamander) Prozori su fiksirani pur-pjenom.Trebao bih napraviti unutarnji obrub od materijala debljine 1 do 3 cm koji se dobro veže na betonski okvir.Molim prijedlog.Hvala.

ODGOVOR

Navedene debljine možete izvesti GIPSOGLETOM uz prethodnu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM., uz uvjet potpunog mehaničkog uklanjanja postojećih slojeva boje sa betonskog okvira. Ne isključujemo mogućnost pojave pukotina na spojevima različitih materijala podloge. Alternativno preporučamo primjenu pokrivne letvice.

D K / 29.3.2019. 16:33:29

Da li se masa za izravnavanje Teraneks rapid može koristiti na betonskom esrihu s ostatcima starog ljepila za parket ili je ljepilo potrebno u potpunosti ukloniti ?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno u potpunosti očistiti od ostataka ljepila za parket, te temeljito otprašiti i impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM prije nanošenja TERANEKSA RAPID. Obvezno uz zidove postaviti rubne trake (EPS ili MW).