Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T K / 12.3.2019. 13:55:32

Pozdrav, Zanima me razlika završnog akrila tera uni z i z LP

ODGOVOR

TERAKRIL UNI Z je akrilatna završna žbuka koja se proizvodi isključivo u zaribanoj teksturi granulacije 1,5 mm i, u pravilu svijetlim tonovima, te je komponenta certificiranog sustava UNITERM. TERAKRIL je akrilatna završno-dekorativna žbuka višeg razreda kvalitete i proizvodi se u svim teksturama: Z granulacije 1,5;2 i 3 mm, R granulacije 2 ; 3 mm VA i Š. Osim toga dostupna je u svih 360 tonova važeće ton karte POGLED U BOJU i primjenjuje se za završnu obradu u svim Samoborkinim certificiranim sustavima.

M K / 12.3.2019. 12:05:29

Poštovani, Treba mi pojašnjenje za cementni estrih 20: potrošnja 22 kg/m2/cm? Da li to znači da je 5 cm estriha 20 teško 110 kg/m2?

ODGOVOR

Da, za 5 cm debljine potrebno je 110 kg CEMENTNOG ESTRIHA 20.

D Š / 11.3.2019. 10:29:16

Molim Vas ako mi možete pomoći savjetom. Odlučio sam popraviti uličnu ogradu. Donji dio je izrađen od betona, a cijeli donji dio prevučen je u kulir. Naime, ograda je već vremešna, djelomično je popucala. Namjeravam maknuti dio kulira koji je puknuo i koji se odignuo. Molim Vas ako mi možete savjetovati kojom smjesom popraviti udubine koje će nastati kada maknem popucane dijelove kulira? Nakon poravnavanja namjeravam prevući cijeli betonski dio uzorkom koji imitira kulir. Također ne znam kako se zove smjesa koja imitira uzorak kulira i može li se sve potrebno nabaviti u Zagrebu ili je bolje doći u Samoborku? Unaprijed hvala na odgovoru,

ODGOVOR

Potrebno je temeljito ispitati cijelu ogradu te otući sve slabo držeće dijelove pranog kulira (uključujući i mjesta gdje nema vidljivog oštećenja ali zvoni!!) do podloge. Sve temeljito otprašiti i/ ili oprati vodom. Potrebna krpanja izvesti cementnom žbukom C 80 uz prethodno naneseni CEMETNI ŠPRIC. Ostale površine pranog kulira dobro navlažiti vodom i zagladiti REPARATRUNIM MORTOM G. Na tako pripremljenu podlogu nakon najmanje 14 dana možete nanositi TERAPLAST, uz obveznu, dan ranije, impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br.65. Ponudu TERAPLASTa možete vidjeti u Samoborki u Zagrebu, Adžijina 12 ili u Samoboru, Zagrebačka 32a.

Z L / 6.3.2019. 15:32:25

Poštovani, da li se na žbuku VC 60 može nanositi Teranil (uz prethodnu impregnaciju), ili treba ići fina žbuka? Također, da li je nakon nanošenja fine žbuke F-900 potrebno i dodatno gletanje? Riječ je o krpanju šliceva od instalacija struje u kuhinji. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Kako je riječ o krpanju, odnosno zatvaranju instalaterskih šliceva koje planirate zatvoriti grubom žbukom VC 60, ukoliko se ista površinski „zagladi“ može biti podlogom za gletanje TERANILOM. Ukoliko se traži fino zaglađena površina i FiNU ŽBUKU F 900 će biti potrebno dodatno obraditi TERANILOM jer se ista u pravilu fino zaribava.

V S / 2.3.2019. 1:33:17

zanima me da li se teraplast može nanositi preko već postojeće dotrajale kulir podloge? Trenutno je u podnožju kuće na jednom dijelu kulir koji je dotrajao, izblijedio od sunca na dijelovima, i na jednom dijelu čak ima jedan dio bez kulira, samo je pogletano jer je tu zatvaran jedan mali otvor. Majstor je rekao da ne može samo na taj komadić dodat kulir jer nema šanse da pogodi tu istu boju kakvu mi imamo, jer je jako izblijedila godinama, logično, i da s tim kulirom zapravo ne može ništa. Pao mi je sada na pamet Teraplast pa me eto zanima da li je moguće preko tog starog kulira navući sloj teraplasta? Čisto da se osvježi malo boja i da se prekrije taj otvor što smo zatvarali.

ODGOVOR

Postojeći prani kulir potrebno je temeljito oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja zagladiti REPARATRUNIM MORTOM G. Na tako pripremljenu podlogu nakon najmanje 10-14 dana možete nanositi TERAPLAST uz prehodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM BR. 65.

J N / 27.2.2019. 8:34:21

Poštovani, gradim garažu od 130m2. Ideja mi je pofarbati pod protukliznom dekorativnim bojom, a koje bi ujedno služilo kao i zaštita betona od habanja i soli. Što biste mi Vi preporučili iz svog asortimana?

ODGOVOR

Samoboka d.d. u mogućnosti je ponuditi boje za površinsku zaštitu betona – akrilatnu boju AKROTON i epoksdinu boju TERAPOKS. Protukliznost površina ovisi o podlozi i nije je moguće osigurati samim premazima. Za razliku od boja, industrijski epoksidni podovi, koje nemamo u svom program, uključuju premaze na bazi epoksidnih smola i kvarcnog agregata, te mogu biti protuklizni.

M V / 26.2.2019. 8:20:43

Lijep pozdrav, molio bih Vas savjet za premaz za betonski kalup koji smo radili za uljevanje POLIURETANA u njega. Naime, nakon što smo dobili betonske polovice, potrebno nam je da sitne poroznosti u betonu zagladimo ručno i naknadno da premažemo površine nekim premazom npr. u boji kako bi te površine bile što glađe da kada vadimo model (glava od poliuretana) što lakše se izvadi iz kalupa. Stoga, bih vas molio da nam predložite neki Vaš proizvod, ako ste u mogućnosti, koji bi nam bio adekvatan prema svemu navedenom. Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

ODGOVOR

U proizvodnom programu nemamo premaze tražene namjene. Eventualno bi preporučili BETOSIL uz obveznu izvedbu proba.

C O / 20.2.2019. 13:48:06

Postovani, zanima me da li se moze i ako moze kako prefarbati(obojiti) sep na unutarnjim zidovima...kako i s cime je najbolje.. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Mineralnu dekorativnu žbuku SEP u unutarnjim prostorima možete obojiti klasičnom unutarnjom bojom TERAPOL ili nekom od drugih unutarnjih boja iz naše ponude.

Z S / 19.2.2019. 11:01:11

Poštovani, može li se, i kojim vašim proizvodom, nivelirati vanjska betonska površina preko koje će ići automobil? Hvala pozz

ODGOVOR

Ovisno o potrebnim debljinama sloja možete koristiti naše proizvode tipa REPARATRUNI MORT G, REPARATURNI MORT R4 250.

A B / 18.2.2019. 12:15:27

Dobar dan, Treban nakon 8 godina ponovno ofarbati izoliranu prizemnicu dimenzija 18x7m.Koji matrijal mi je potreban.Vikendica je u Dalmaciji

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V.