Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K B / 3.6.2019. 10:33:49

Imamo vanjsku teracoterasu . Zaprljala se i neda se oprati. Da li je moguće premazati nekom bojom ili obnoviti /osvježiti na neki drugi ( jednostavniji ) način? Hvala unaprijed na savjetu i ugodan dan.

ODGOVOR

Površine pranog kulira možete obojiti bojom za beton tipa AKROTON, ukoliko nema oštećenja koja bi zahtijevala dodatnu obradu tipa zaglađivanja REPARATURNIM MORTOM G.

M H / 1.6.2019. 10:46:03

Pozdrav, Na lođi smo uklonili stare kulir pločice te je ostao nered i rupe u glazuri jer se dio zajedno s pločicama odvojio, Ispod je beton. Kojim materijalom zaravnati pod prije stavljanja novih pločica? Da li treba predpremaz i hidorizolacijski premaz ? Hvala

ODGOVOR

Ovisno o potrebnim debljinama, krpanje podloge možete izvesti CEMENTNIM ESTRIHOM 20 ili REPARTURNIM MORTOM G. Podlogu je u pravili dovoljno temeljito očistiti oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja impregnirati SN GRUNDOM. Nakon najmanje 14 dana od krpanja izvesti polimer-cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK, na koji nakon najmanje 24 sati možete lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

S K / 29.5.2019. 19:57:40

Poštovani, Radi se o podrumu u višestambenoj poslovnoj zgradi koja je stara 11/12 godina. Po projektu su oko zgrade odrađene drenaže i hidroizolacija. Na početku dok nisu bile instalirane pumpe za oborinsku vodu, prostori su bili poplavili do metra visine. Međutim u obilnim kišnim periodima bez obzira na rad pumpi u podrumu najviše na zidu i pretežito na mjestima gdje su utičnice dolazi do prodora kapilarne vlage i na tim se mjestima pojavljuju velike mrlje. Sa vanjske strane je nemoguće odraditi hi jer su stupovi/kolone na jednom dijelu i nemoguće je kopati naokolo. Na podu se nalaze pločice a zidovi su ožbukani i obojani. Zanima me na koji način odraditi hidroizolaciju poda, da li postoji bezbojno sredstvo kojim bi se premazale pločice da se mogu zadržati postojeće pločice i ako ne postoji koji je drugi način da se odradi hidroizolacija na postojećim pločicama, da se ne mora razbijati i iznositi iz podruma, i da se po mogućnosti smanje troškovi? Da li je potrebno staviti ljepenku pa ponovo glazuru ili postoji drugi način? Također kako na najbolji mogući način nakon hi poda odraditi hi unutarnjih zidova tog istog podruma? Zahvaljujem, Lp

ODGOVOR

U koliko se iz bilo kojeg razloga mora izvoditi hidroizolacija na unutarnjim stijenkama vanjskih podrumskih AB zidova i podova , ista se izvodi direktno na AB podlozi, pa je shodno tomu potrebno ukloniti postojeće slojeve do podloge. Za izvedbu iste preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK.

I F / 28.5.2019. 15:15:39

Poštovani, želim u dnevnom boravku na jednu stranu zida staviti dekorativni kamen. Zanima me koje sve pripremne korake moramo odraditi prije lijepljenja kamena. Trebam li sa zida skinuti boju, ako da šta nakon. Trebam li impregnaciju nanijeti i koju. Na kraju koje ljepilo da koristim za stavljanje dekorativnog kamena?

ODGOVOR

Preporučamo mehaničko uklanjanje (struganjem ili brušenjem) postojećih slojeva boje i gleta , temeljito otprašivanje podloge, impregnaciju KONTAKT GRUNDOM te lijepljenje dekorativnog kamena koristeći TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS. Kod bijelog dekorativnog kamena preporučamo primjenu bijelih ljepila.

p v / 25.5.2019. 10:15:20

s kojom zbukom/gletom cu izravnati zid u kupaoni nakon skidanja starih plocica stara zbuka je dobra ima neravnina/pukotina do 5-6 mm prije postavljanja novih plocica?

ODGOVOR

Ovisno o vrsti podložne žbuke, navedene neravnine preporučamo izravnati REPARATRUNIM MORTOM G ili primjenu debeloslojnog ljepila za lijepljenje keramike TERATEKT FLEKS UNILEVEL koji možete nanositi u sloju debljine do 15 mm.

B B / 16.5.2019. 22:18:57

Kojom kombinacijom je najpovoljnije i najbolje sanirati terasu koja je stara te se beton počeo ljuštiti i voda prodirati kroz nju a nalazi se u hladu visoke zgrade pa se nakuplja mahovina i ne stiže se osušiti.

ODGOVOR

za kvalitetniji prijedlog sanacije potrebne su dodatne informacije. Načelno, ukoliko je betonska površina izvedena u padu, potrebno ju je temljito očistiti, korekcije izvesti REPARATRUNIM MORTOM ovisno o potrebnoj debljini slojeva. Na tako pripremljenoj podlozi potrebno je izvesti polimer-cementni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK, na koji se izvodi obloga keramikom ili sl.

B S / 16.5.2019. 11:23:45

Postovani. Treba mi jedna informacija. Radi se o tome da je kuca zidana betonskim blokom,i sad je treba ozbukat. Mene zanima koja vas materijal je najbolji za van i dali je potrebno izvest grundiranje blokova,ako bi trebalo sa cim mi vi preporucate to uradit?

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli tip žbuke koji bi koristili. Svakako preporučamo primjenu toplinske žbuke TERATERMO 100 STANDARD, kako bi donekle osigurali toplinsku zaštitu. U svakom slučaju prije žbukanja potrebno je podlogu obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 ili 4, ovisno o načinu nanošenja.

T S / 16.5.2019. 8:37:01

Postovani imam upit za. Unutar kuce imam 2 zida u zidana sa sitnom opekom. Iste zidove bih zastitio i premazao sa vasim proizvodom da se sjaje.dali mi mozete reci dali u svojoj prodaji imate proizvod koji daje sjaj takvoj opeci? Dali je potreban i neki temeljni premaz prije zavrsnog sjaja? Hvala vam na odgovoru

ODGOVOR

Dodatnu zaštitu vidljive opeke možete izvesti SILIKOSAM KONCENTRATOM prema tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici. Napominjemo da navedeni proizvod ne utječe na izgled opeke i ne osigurava sjaj površine.

S S / 14.5.2019. 15:57:01

Postovani/a Imamo stare betonske zidove uz stepenice (s obje strane). Htjeli bi staviti novi sloj betona , ne debeli, nego u manjem sloju nanijeti na stari i pofarbati .Recite sto bi preporucili da se nanese na stari , koji ima tu i tamo pukotine , s cime to zapuniti ? sto nanijeti nakon toga da bi se povezao stari i novi beton. Hvala unaprijed i lijepi pozdrav, Sonja Suman

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za prijedlog sanacije. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše borojeve : +385 1 3322709; 3322808.

D B / 13.5.2019. 12:44:04

Poštovani, molim vas preporuku sa čime sanirati površinska oštećenja betonske ploče (kolni ulaz u dvorište) koja su nastala otapanjem soli sa automobila. Hvala !!!

ODGOVOR

Korekcije betonskih površina možete izvesti REPARATRUNIM MORTOM G ili drugim odgovarajućim reparaturnim mortom ovisno o potrebnim debljinama sloja.