Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P P / 21.6.2018. 7:45:55

Poštovani, tijekom renovacije unutarnjih kamenih zidova trebao sam skinuti dio sto godina stare žbuke. Čime ožbukati ogoljeli kamen kako bih tu novu žbuku povezao (izravnao) s postojećom? Potrebno mi je nešto što se sutra može lako skinuti s kamena. Ne bih želio stavljati cementni špruc jer se zalijepi za kamenu površinu te ga je potrebno štokavati. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Za bilo koji tip podložne žbuke potreban je špric, bilo cementni ili vapneni. Površinu ožbukajte upotrebom VAPNENE ŽBUKE 4.

M P / 19.6.2018. 19:50:09

Postovani, na unutrasnjem zidu imam zalepljen stiropor debljine 1cm, koji nije gletovan, bez mrezice ke, samo je okrecen. Da li preko njega mogu da lepim dipsane ploce? Hvala.

ODGOVOR

Upit trebate proslijedite KNAUFU proizvođaču gips ploča. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala ali ne i gips ploča.

M S / 16.6.2018. 10:25:45

Postovani...na zidovima u hodniku je navucen teraplast...molim vas savjet sto i kako je moguce naprsvit da zidove obnovimo da ih mozemo bojati?

ODGOVOR

TERAPLAST je potrebno očistiti tj. oprati vodom po mogućnosti te suhu podlogu impregnirajte KONTAKT GRUNDom dan ranije a drugi dan pregletajte FINOM ŽBUKOM EKSTRA koju možete nanijeti u debljini 1-10 mm, tj. izravnati površinu. Finu žbuku ekstra možete armirati u sloju staklenom mrežicom. Osušenu finu žbuku ekstra obojati unutarnjom bojom po izboru TERAPOL, POLAKRIL.

i / 14.6.2018. 22:02:13

Postovani, postavio sam na zidu stiropor 8 cm na ljepilu, lijepljen je po propisima,, medjutim losi vremenski uslovi onemogucavaju da preko stiropora postavim ljepilo i mrezicu. zadnjih 4 dana otkada sam postavio stiropor svakodnevno pada kisa, koja kvasi stiropor. interesuje me koliki je uticaj vode na stiropor i da li ce se isusiti, kao i da li ce imati nekih dugotrajnijih posledica. Hvala unapred i pozdrav

ODGOVOR

pitanje o upojnosti ploča EPS na vremenske uvjete tj. kišu uputite proizvođaču toplinskih ploča. Proizvođač ploča zna na koji način su ploče proizvedene i koliko upijaju vlagu.

K P / 9.6.2018. 11:36:39

Pozdrav, imam garažu zidanu od betonskih blokova i na nekoliko mjesta s unutarnje strane garaže bih trebao dopuniti žbuku između betonskih blokova, molim preporuku sredstva s kojime to odraditi, hvala unaprijed.

ODGOVOR

Možete ožbukati žbukom VC 50 ili VC 60 , ovisno o debljini postojeće žbuke.

A D / 4.6.2018. 8:40:23

Poštovani! Roditelji su 1971. stavili fasadu Samoborka - teraplast - plastična žbuka - 1970/1,, EŠ - 28. EŠ - 31, EŠ - 48. Fasada je u dobrom stanju osim balkona koji je zapadna strana i žbuka otpada. Molim Vas upute koje Vaše materijale staviti te koji je postupak. Fasada s balkona se mora potpuno skinuti te Vas molim kako dalje? Srdačan pozdrav! Hvala!

ODGOVOR

Prema opisanom ako je ugrađen TERAPLAST potrebno ge je tamo gdje se ljušti zagrijati let lampom ili fenom i postrugati do podloge. Podlogu zatim pregledati i provjeriti čvrstoću da li je žbuka zdrava i u redu. Ako je podlog au redu, nakon njena čišćenja treba je impregnirati dan ranije MINERALKVARC GRUNDom i nanijeti novi sloj TERAPLASTa prema novoj ton karti . Potrebno je odabrati željenu kombinaciju zrna, jer od 1971. god. do danas ton karta je nekoliko puta mijenjana.

l ć / 3.6.2018. 18:01:59

Ljudi, živili, lip pozdrav iz Solina...i nadam se i vjerujem da pomoći će te mi...Naime na staroj prizemnici je ravni krov- terasa(taraca), liti je nesnona vrućina, zimi sibirski hladno, a u kući žive 90 godišnjakinja i 65 godišnjak...Tako u razmišljanju kako i šta napraviti za imati humanije uvjete dođoh do majstora svaštara, popričasmo, ponudi mi rad koji nije preskup, a izgledalo je skroz super obećavajuće...I tako počesmo-- premaza on betonsku ploču bitumenom, posloži stiropor, ( petica, 5cm),pokri ga folijom građevinskom i onda dva dana estriha...Jedan dan gvide, sutradan popuni polja između...odmah sam vidio da puca beton, a posebno mi se nije svidilo kako se novi , friški beton baš i ne veže sa jučerašnjim već presuhim gvidama...Polivali smo vodom, i sljedeći dan, i noć, i dan...i sad me najviše plaši činjenica da, mislim, previše vode ulaz kroz estrih...U razmišljanu sam da to nekako popravim...Dosta je hrapav, neravan, ispucao, strah me te vode, jer nema načina da izađe, strah me vlage stropa u kući...i eto me sad kod vas...Nadam se da ste me razumjeli, e da i još da kažem taraca je 8 puta 7 metara...i molim vas za savjet šta napraviti i koliko bi me to koštalo...Hvala vam od sveg srca, zdravi i veseli bili.

ODGOVOR

Prema opisanom izvedeno je u redu do glazure, samo izvedba glazure u dva dana je totalna pogreška. Glazura je trebala biti izvedena u jednom sloju u jednom danu, a ne prema opisanom. Ako je d=5 cm toplinske ploče, debljina glazure treba biti 5 ili 6 cm koja se može izvesti od jednom samo je potrebno napraviti dilataciju na pola. Prilikom izvedbe trebalo je pripaziti na temperaturu zraka i glazuru i odmah vlažiti da ne ispuca. Sada prema izvedenom pustiti da se glazura dobro osuši i ako je čvrstoća dobra tj. da se glazura ne trusi i ne odvaja, pregletajte REPARATURNIM MORTom G Prema opisanom mislim da ćete morati izvoditi novu glazuru jer vam čvrstoća za ugradnju REPARATURNOG MORTa nije zadovoljavajuća.

P / 2.6.2018. 0:00:34

Poštovani, trebao bi na nekim mjestima ožbukati dimnjak.Da li to mogu sa Teranil Extra?Ili imate neku bolju opciju koja je otpornija na dim i toplinu? Hvala unaprijed. Pozdrav!

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA nije žbuka već glet masa za gletanje ožbukanih površina. Za žbukanje upotrijebite vapneno cementnu žbuku VC 50 ili VC 60 ili toplinsku žbuku. Za žbukanje dimnjaka ne postoje bolje ili lošije opcije već treba upotrijebiti proizvod namjenjen za određene vrste radova. Prije žbukanje dimnjak po potrebi (ako je zidan opekom) možete premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT, u dva sloja četkom i nakon toga ožbukati. Hidroizolacijski premaz spriječiti će izlazak čađe iz sljubnica opeke.

S H / 1.6.2018. 10:20:07

Ozbukali smo zidove. Na starinski nacin. Prije se to krecilo,gasenim vapnom. Cime bi sad to trebali kreciti? Neko spominje emulzije neke,neko odmah bojom. Napominjem sve bih u bijelo.

ODGOVOR

Žbuku možete obojati našim proizvodom VAPNENA BOJA U ili V ovisno da li se radi o vanjskim ili unutarnjim površinama. Vapnena boja proizvodi se bijela , a obojena prema zahtjevu kupca.

L K / 31.5.2018. 14:30:38

Pola sata nakon nanošenja kulira, naravno kada su majstori već otišli, moj pas se naslonio na zid i, osim što je on sav ulepljen i pun kamenčića, taj deo je sad nekako zgužvan i upada mi u oči. Postoji li rešenje za ovo? Radi se otprilike o površini promera 10 sa 10cm.

ODGOVOR

Ukoliko vam je ostalo istog proizvoda preko postojećeg sloja može se nanijeti novi i dobro zaribati.