Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S J / 22.3.2018. 9:55:01

Poštovani, da li je TERANEKS UNILEVEL deklariran za podno grijanje?

ODGOVOR

Samonivelirajuća masa TERANEKS UNILEVEL nije deklarirana da se izvodi direktno na podno grijanje. Ako je izvedeno podno grijanje potrebno ga je zaštiti izvedbom CEMENTNE GLAZURE CE 20, a nakon toga po potrebi neravnu glazuru izravnati samonivelirajućom masom.

T K / 21.3.2018. 14:13:50

Pozdrav, u interijeru želim zidati zid od cigle koja je već bila u istom prostoru. Zid bi trebao biti dekorativan. Počeo sam zidati mortom, ali mi se ne sviđa svjetlo sivkasta boja morta u fugama kad se mort osuši. Kako postići izgled tamno sive fuge kao sto recimo ostane kad se koristi lijepilo za keramiku? Trebam li jednostavno za zidanje koristiti to ljepilo ili nesto drugo? Ili se fuge trebaju posebno kasnije tretirati? Kako, čime urediti zid koji sam zidao mortom da cigla bude čista od morta i da dobije svoju crvenu boju i da se ističe od fuge?

ODGOVOR

Za zidanje i fugiranje opeke nudimo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE koji možemo proizvesti obojen po želji. Prilikom zidanja i fugiranja zid je potrebno odmah očistiti od ostatka morta. Ako je mort ostao i vezao teško ćete površinu naknadno očistiti. Opeka se nakon zidanja i fugiranja može premazati silikonskom emulzijom SILIKOSAM da se zaštiti a da ne promjeni boju.

T B / 14.3.2018. 18:31:09

Poštovani, na otvorenoj terasi dimenzije 700 x 250 cm (kat) stavljena je prije 7 god hidro izolacija sa vlaknima ( ne znam koja). Na cca 50% terase se oštetila izolacija zbog kiše. Odvod vode sa terase kao i pad prema odvodu mi ne odgovara (odvod - rigalica je na 1/4 boka terase). Kad postavim letvu na taj V - (pad) dubina iznosi max 17 mm. U planu je napraviti novi pad sa dvije rigalice na kutovima pročelja terase. Na kraju dolazi keramika. Pitanje je, kako i sa čime sanirati pod terase? Je li bi se moglo izvesti sa slojem nove hidro izolacije i fleksibilnim ljepilom za keramiku? Unaprijed hvala. Srdačan pozdrav Tomislav Babić

ODGOVOR

Može se sanirati sa novim slojem hidroizolacije i debeloslojnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS UNILEVEL koji je namijenjen za lijepljenje i izravnavanje površine prije polaganja keramike. Savjetujemo da se prije sanacije posavjetujete sa izvođačem hidroizolacija koji će vidjeti da li je potrebno postojeću izolaciju maknuti ili se može staviti novi sloj preko postojeće.

I K / 13.3.2018. 11:10:33

Koja žbuka ide preko stare žbuke koja je oštećena skidanjem pločica? Na zidu koji je cijeli bio u pločicama sa onim starim ljepilom sada će do polovice visine ići nove pločice, a ostatak do stropa će biti goli zid. Ima li žbuka kojom se može cijeli zid izravnjati bez obzira na završnu obradu ili treba kombinirati dvije žbuke, jedna tamo gdje će ići pločice, a druga gdje će ostati zid? Treba li skidati ostatke starog lijepila ili se smije prekriti tom (ili tim dvjema) žbukama?

ODGOVOR

Prilikom krpanja koristi se jedan tip žbuke, a nije potrebno više njih. Ljepilo treba što više očistiti i skinuti sa podloge i tek onda izravnavati žbukom VC 40, VC 50 ili VC 60 u potrebnoj debljini. Prije izravnavanja podloga se navlaži vodom i nanese se rjeđa konzistencija žbuke - špric.

V K / 12.3.2018. 7:23:37

Poštovani Možete li mi odgovoriti kako da ispunim šliceve u glzauri nakon postavljanja cijevi od centralno grijanja u pod, odnosno kako što bolje povezati staru glazuru sa novom i koliko bi trebala biti minimalna debljina estriha na tim mjestima

ODGOVOR

Instalaterski otvori u podu mogu se ispuniti upotrebom CEMENTNOG ESTRIHA 20 ili TERATERMO ESTRIHA. Stara i novu glazuru možete povezati ali će se na spoju novog i starog materijala uvijek pojavljivati tanka pukotina što je ouobičajna pojava. Minimalna debljina glazure trebala bi biti 3 cm.

A J / 7.3.2018. 20:06:46

molim odgovot: je li Teraplast S toplinska žbuka??? Koliko bih trebala uzeti kg, za 300m2 površine? LP Astrid

ODGOVOR

TERAPLAST S nije toplinska već završna zaštitno-dekorativna žbuka za obradu vanjskih i unutarnjih zidova, zaglađene teksture i pogodna za završnu obradu sokla. Nije prikladan za primjenu na vodoravnim površinama . Pastozna masa pripremljena za ugradnju. Osušeni nanos žbuke daje izgled mozaika prirodnog kamena. Potrošnja TERAPLASTa S je 3,5 kg/m2, za 300 m2 potrebno je 1050 kg. Ako vam je potrebna jedna od toplinskih žbuka koje proizvodimo potrebno je 300 vreća.

E A / 7.3.2018. 10:55:57

Postovani Dali je moguce preko unutarnjeg sepa prevuci teraplast i sto je potrebno uciniti da to postane moguce Hvala i lp

ODGOVOR

SEP je potrebno pregletati upotrebom FINE ŽBUKE EKSTRA ili TERATERMO GLETA. Podlogu očistiti i impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije. Na izravnatu podlogu nanijeti impregnaciju i željeni TERAPLAST.

S S / 6.3.2018. 22:53:22

Poštovani u podnoj podlozi tj estrihu su napravljeni šlicevi za cijevi od centralnog grijanja, pokusao sam ispuniti ove sliceve estrihom i doslo je do mrvljenja estriha, vjerovatno jer su cijevi od grijanja bile tople ili sam trebao koristiti neki drugi materijal za ispunu?

ODGOVOR

Za ispunu šliceva možete upotrijebiti CEMENTNI ESTRIH 20. Prilikom izvedbe, grijanje ne bi trebalo raditi jer dolazi prenaglog gubitka vode iz glazure te pucanja i mrvljenja. Upotrijebite ili CEMENTNI ESTRIH 20 ili TOPLINSKU ŽBUKU uz dodatak malo cementa, ali grijanje isključite barem na dva dana.

M Š / 5.3.2018. 13:53:22

Poštovani, na zidovima je od prije navučen kulirplast, relativno su dobri zidovi ali bi trebalo osvježiti boju (naj običnija bijela).Vaš prijedlog za izvođenje..impregnacija pa bojanje ili nešto treće?? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Ako je izvedena akrilatna žbuka, prije bojanja nije potrebna impregnacija. Podlogu je potrebno očistiti i oprati. Akrilatnu žbuku možete obojati samo fasadnom bojom TERATON V u boji po izboru, disperzivnom bojom ne.

A S / 4.3.2018. 15:37:15

Pozdrav...imam problem sa odzacima izbijaju mi zute i crne fleke od cadji sprat je nanovo radjen pitanje sta raditi u toj situaciji dal obiti malter do cigle i postojil neko stredsvo kojim bi premazao ciglu prije malterisanja da bi sprecio ponovo pojavljivanje tih mrlja?molim za pomoc unapred zahvalan

ODGOVOR

Nije nam potpuno jasno vaše pitanje ali ćemo pokušati odgovoriti. Ako se dimnjak koristi za grijanje obavezno morate skinuti svu žbuku s dimnjaka, popraviti reške između opeke, mortom za zidanje ili vapnenom žbukom. Nakon popravka reški, treba premazati dimnjak mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom te ožbukati vapneno cementnom žbukom ili toplinskom žbukom.