Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D / 8.1.2018. 9:29:25

Poštovani, imam šternu ( cisternu) s kišnicom. Prije dosta vremena sam našao savjet jednog inžinjera da se za cisternu od 50 kubika vode uzme 5 kg čistog vapna koje se razrijedi u 10 litara vode , promućka te ulije i dobro umiješa u cisternu s vodom radi dezinfekcije. Sada bih to opet učinio pa sam u tu svrhu kupio vaš proizvod, kanticu na kojoj piše Vapneno bjelilo, gašeno vapno, natur. Možete li me savjetovati u kojem omjeru učiniti taj postupak jer pretpostavljam da je ovo već razrijeđeno? Na kantici doduše piše da nije opasno po zdravlje, ali me zbunjuje jer također piše da se ne smije izlijevati u kanalizaciju. Zahvaljujem na odgovoru, srdačan pozdrav.

ODGOVOR

VAPNENO BJELILO nije namijenjeno za dezinfekciju bunara s pitkom vodu. VAPNENO BIJELILO nije štetno ali je razrijeđeno i namijenjeno ličenju unutarnjih zidova i stropova u stambenim prostorima, skladištima, skloništima, podrumima, stajama i sl.; te za zaštitu i dezinfekciju debla voćki. Osušeni film ima dezinfekcijsko djelovanje i nije štetan za zdravlje. Vama treba gašeno vapno, živo vapno (ako se netko još uvijek bavi time) ili vreća industrijski hidratiziranog vapna.

m p / 4.1.2018. 16:57:04

poštovani, imam pitanje u vezi zidova, majstor mi je strojno žbukao zidove, **** iz strmca, jako loši majstori i napravio mi je valovite neravne zidove ali to nisam vidio dok mi nije došao maler i to rekao. Maler je počeo gletati zidove i rekao da su zidovi neravni i da on to sa glet masom nemože izravnati da su prevelike neravnine. On je to poravnao koliko je mogao ali neravnine su i dalje vidljive pogotovo sada kad je došla boja na zid. Zanima me dali vi imate neke materijale kojima bi se zidovi mogli poravnati ? unaprijed hvala na odgovoru Lp Mario

ODGOVOR

Ukoliko je izvedeno gletanje i bojanje sada je teško izravnati zidove. Potrebno je glet i boju što više ostrugati i doći do čvrste površine žbuke. Podlogu zatim dobro otprašiti i impregnirati KONTAKT GRUND-om dan ranije. Drugi dan nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA u debljini od 1- 10 mm da bi se površina izravnala. Po potrebi FINA ŽBUKA EKSTRA može se armirati u sloju žbuke staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Ako su neravnine VEĆE od 10 mm, glet i boju treba kao i prethodno ostrugati do čvrste površine žbuke, a postojeću žbuku nahrapaviti i nanijeti novi sloj žbuke VAPNENO CEMENTNE ili GIPS VAPNENE , ali ne više od (max) 15 mm , sve ovisi s kojim tipom žbuke je žbukano.

M B / 21.12.2017. 21:43:01

Poštovani! Razmišljam o stavljanju teraplasta na stepenice u ulazu (stubište) dakle direktno izvana se koriste kada se uđe u kuću.stubište je zatvoreno i lagano se grije. Dali preporučujete?

ODGOVOR

TERAPLAST je namjenjen za obradu zidova, a ne površina po kojima se hoda. Njegova otpornost na habanje nije dostatna za obradu podnih površina

K / 19.12.2017. 16:41:17

Postovani. Spremamo se na gletanje unutatnjih zidova u ovo doba godine , prostorije nisu hladne ali posto se ne grije zidovi jesu Pitanje je,dali se smije gletat ili cekati proljece posto teranil nije otporan na smrzavanje?

ODGOVOR

Temperatura podloge i zraka pri kojoj se primjenjuje TERANIL ne smije biti niža od +5°C ni viša od +30°C.

J B / 12.12.2017. 21:32:35

Poštovani, postavljala bi klak laminat u stanu u dnevnom boravku. Naime, podloga je estrih koji je neravan i koji je takav od 60-ih godina. Na koji način da izravnam podlogu obzirom da mi je razlika nivoa poda u hodniku u kojemu su pločice i nivoa estriha u dnevnom u kojem bi postavljala laminat oko 1 cm. Željela bih da mi ta dva poda bar približno budu na istom nivou. Neravnine u estrihu variraju s oko par milimetara ( ima nešto udubina, nešto izbočenja). lp,

ODGOVOR

Podlogu izravnajte upotrebom samonivelirajuće mase TERANEKS UNILEVEL. Podlogu impregnirati neposredno prije univerzalkoncentrat grundom.

I Ž / 4.12.2017. 12:15:14

Poštovani, koja je najniža temperatura za postavljanje teraplasta i koliko je potrebno da se na toj temperaturi osuši? Hvala

ODGOVOR

Temperatura podloge i zraka: Najniža dozvoljena temperatura podloge i zraka je +5°C, a najviša +30°C .

m P / 14.11.2017. 19:00:24

zanima me koliko je teraplast otporan na temperaturu ja bi ga navukao preko dimnjaka

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za ugradnju pored stalnog izvora topline jer se može odvojiti od podloge. Za vašu informaciju, često odgovore možete naći na našim web stranicama odgovora i pitanja tako da putem tražilice u gornjem desnom uglu navedete traženi pojam (ili više njih), npr.: teraplast dimnjak .

G S / 14.11.2017. 12:33:22

Kipar mi pravi kip za na groblje i hoće da ga napravi(izlije u kalup) sa vašim materijalom bizek mortom dali to preporučujete ili imate neki drugi materijal ili savjet kip ide u Istru

ODGOVOR

Materijal koji mi proizvodimo namijenjen je za sanaciju kamena ali se može upotrebljavati i u druge svrhe. Kipar je vjerojatno stručna osoba i zna što radi pa se u upotrebu materijala za izradu kipa ne miješamo.

I G / 9.11.2017. 20:30:39

Temelj kuće se runira zbog stalnog prisustva vlage i vode.Zanima sa čime bi se mogla izvršiti sanacija?

ODGOVOR

Ako je temelj betonski možete ga popraviti ili podbetoniravanjem novim betonom ili ožbukati cementnom žbukom C80.

D / 9.11.2017. 14:14:07

Molim za savjet prije kupnje nivelirajuče mase. Nivelirao bi zatvorenu garažu kojoj je ukupna površina 25 m2. Na podu od garaže je beton star 40 g. Prije stavljanja nivelirajuče mase podlogu bi očistio i impregnirao. U garaži nije nikada temperatura ispod 0 (najniža je oko 5 stupnjeva, jer prolaze cijevi od grijanja kroz nju). Garaža se koristi za parkiranje osobnog automobila. Kada je kiša garaža će biti mokra od vode sa automobila, te kada bude zima u toj vodi i snijegu koji se otapa sa automobila biti će i soli. Molim uputu koju masu da kupim, te da li treba još kakav završni sloj. Hvala

ODGOVOR

Ovisno o potrebnoj visini za izravnavanje, do 5 mm možete koristiti TERANEKS, do 20 mm TERANEKS UNILEVEL, do 10 mm TERANEKS RAPID (brzovezna masa).