Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a m / 10.8.2017. 14:47:31

Zeljela bih da mi savjetujete koje proizvode bih trebala koristiti za sanaciju i onda zagladjivanje starog betonskog poda u kuhinji (ca. 30-40 god.). U medjuvremenu ima mjestimicna ostecenje (neke rupe dublje i od 40mm), ima i kopanja i krpanja s drugim betonom i neravnina. K tome pod nije u vagi, pa ne mogu koristiti samonivelirajuce smjese. Molila bih Vas i cijenu preporucenog proizvoda i da li isporucujete na cijelom podrucju Hrvatske. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za krpanje i izravnavanje postojeće podloge kao i izvedbu novog sloja upotrijebite CEMENTNI ESTRIH 20. Cijena CE20 je 0,82 kn/kg vreće 25kg , vreća 20,62 kn s uračunatim pdv-om. Proizvod se može naći kod svakog bolje opremljenog trgovca građevnog materijala na području RH, jer radimo s velikom većinom trgovaca. Pojedinačne dostave ne radimo.

B K / 9.8.2017. 11:01:56

Poštovani, u podrumu koji je pola u zemlji a pola vani počeo se runiti beton (pojavljuje se sitna prašina). Jedno davno sam pročitao da se mogu pojaviti nekakve gljivice koje razaraju beton. Molim Vas za pomoć kako to zaustaviti i sanirati. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na pojavu oštećenja ab konstrukcije utječu: kvaliteta materijala, projekt konstrukcije, kvaliteta materijala i izgradnje, primjena mjera zaštite konstrukcije, agresivnost okoliša konstrukcije, opterećenja kojima je konstrukcija izložena, kvaliteta održavanja. Razaranje konstrukcije može biti i biološko koje nastaje tek kada su oštećenja mehanička, kemijska i klimatska. Treba očistiti površinu te sve loše dijelove maknuti. Čistu površinu zaštititi novim slojem cementne žbuke. Po potrebi ako je vidljiva armatura zaštitit ju antikorozivnim sredstvom, te površinu ab ožbukati ili CEMENTNOM ŽBUKOM C-80 ili REPARATURNIM MORTOM R4 250.

s Š / 7.8.2017. 16:59:20

Gdje se u BiH /kanton Tuzlanski ili Srednjebosanski/može kupiti vaš proizvod FINA ŽBUKA EXTRA.Hvala.

ODGOVOR

Za isporuku na području BIH možete se obratiti firmi S PRODUKT , u Poslovnom centru 96 - zona II, Vitez. Adresa: PC 96-II, 72250 Vitez, BIH Telefon: (+387) 030 71 71 71 Fax: (+387) 030 71 71 70 e-mail: s-produkt@tel.net.ba web: www.samoborka.ba

Z / 3.8.2017. 17:43:54

Draga Samoborka, imam još jedno pitanje (jer smo jako marljivi ;) i jer Vi imate odgovor na sve). Nakon što smo ugradili nove prozore oko kojih je sada samo pur pjena, zanima me što ide direktno na tu pur pjenu. Neko ljepilo za stiropor ili ljepilo za pločice, pa žbuka? Molim Vas za odgovor. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Pur pjena oko prozora se odreže u ravnini sa stolarijom, te se ožbuka bez problema VC 40 žbukom.

Z / 1.8.2017. 16:27:11

Draga Samoborka, nakon što je vodoinstalater razbio pločice i promijenio puknutu cijev zidne slavine iznad kade, ostala je ogoljena cijev koju treba obložiti i zatim zid opet prekriti pločicama. Zanima me što se može direktno nanijeti na cijev, i oko cijevi, a da ju ne nagriza. Rekli su mi da ne smijem staviti žbuku s vapnom, jer vapno nagriza cijev. Čime ispuniti taj prostor? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Cijevi se oblože filcom (koji je trebao ugraditi vodoinstalater) i mogu se ožbukati žbukom VC 40 ili VC 60 , ovisno o dubini instalaterskih otvora.

S A / 30.7.2017. 16:30:17

Štovani Na garaži mi je popucala deka i glazura i sad mi voda curi u garažu...kako pokrpati ta puknuća,sa čim? Hvala

ODGOVOR

Sve ovisi koliko su velike pukotine i koliko se prostiru. Potrebno je premazati ili hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja ili pregletati REPARATURNIM MORT-om u debljini barem 4 mm. Napomena: hidroizolacijski premaz može biti završni sloj, najviše 1-2 godine, te je obavezna dodatna zaštita nakon tog vremena. Ako su pukotine lasaste možete ih zaliti staklenom vodom do zasićenja.

M T / 30.7.2017. 9:24:07

Postovani, prilikom adaptacije stana cijevi od grijanja (Pex) smo postavili u pod. Izvodac je prilikom zatvaranja sliceva prostor napunio sutom i na to stavio cementi estrih 20. Da li je to u redu tj da li ce estrih povezati sutu i drzati cijevi ili su slicevi trebali biti cisti za zatvaranje s estrihom? Hvala.

ODGOVOR

Izvedene radove zatvaranja šlica ne bismo uopće komentirali. Prilikom izvedbe šliceva koriste se materijali kao što je toplinska ili vapneno cementna podložna žbuka (zidovi) ili cementni estrih ( podovi).

B V / 27.7.2017. 21:40:43

Oštetio sam sivi teraplast bojom za metal koju nisam uspio skinuti-oprati. Je li moguće pregojati teraplast sa nekom bojom i kojom,ili ga treba zamijeniti novim slojem teraplasta? Je li potrebno na neki način skinuti stari sloj? unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Branimir

ODGOVOR

TERAPLAST možete prebojati akrilatnom bojom TERATON V u tonu prema našoj ton karti Pogled u boju. Ukoliko želite zadržati specifičan dekorativni „mozaik“ izgled površine preporučamo nanošenje novog sloja TERAPLAST-a uz impregnaciju podloge MINERALKJVARC GRUNDOM OBOJENIM.

D K / 24.7.2017. 16:15:58

Poštovani,po Vašoj preporuci,koju vapnenocementnu žbuku da stavim na vanjski zid kuće na moru, na koju je već bačen špric mort? Kuća je veličine 6x8metara,površina za žbukanje je oko 80m2.Koliko je potrebno vreća žbuke za tu površinu? Hvala, pozdrav!

ODGOVOR

Vanjske zidove možete ožbukati vapneno –cementnom žbukom VC 50 u sloju debljine do 2 cm Potrebna količina za 80 m2, debljine sloja do 2 cm je cca 2.000 kg. Obzirom na već nabačeni špric, ovisno o njegovoj starosti, potrebno je ispitati prionjivost !

D G / 24.7.2017. 7:42:49

Dobar dan Poštovani, ja bih trebao napraviti betonski nosivi stup pa me interesira koji od vaših navedenih materijala mi vi predlažete. hvala lp

ODGOVOR

Za izvedbu nosivog betonskog stupa potrebno je koristiti beton karateristika propisanih projektnom dokumentacijom.