Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N H / 24.7.2017. 7:13:47

Postovani, u spavacoj sobi preko zida imam navucen edelputz, no kako mi se vise ne svida gruba struktura koja se s njime dobila, htio bi da zid bude glatki. Na koji nacin mi je to najlakse i najjeftinije postici?

ODGOVOR

Preporučamo površine na kojima je izvedena strukturna završna žbuka temeljito otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM 65 i zagladiti TERANILOM ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA, koje treba nanositi u dva do tri sloja ovisno o potrebnim debljinama.

s š / 22.7.2017. 12:25:02

Poštovani,mam balkonsku ogradu vani koja je zidana glinenim blokom , na vrhu izlivena betonska kapa.Sve to obrađeno cementnom žbukom i fasadnom bojom.No nakon 25 godina javile su se sitnije pukotine u zidu ispod1 mm, ne duboke.Urađen sloj rofiksa 55 sa mrežicom.Smije li se to završno ogletovati teranilom extra i obojati fasadnom bojom.Dali je prije nanošenja teranila potrebno nanijeti impregnaciju.Hvala

ODGOVOR

Preporučamo izvedene površine impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM te završno obraditi strukturnom žbukom tipa TERAKRIL Z 1,5 mm ili zagladiti FINOM ŽBUKOM EKSTRA i obojati TERATONOM V.

v v / 22.7.2017. 7:24:38

Poštovani, molim za još jedan odgovor. Kako sanirati fuge na vanjskom zidu od kamena. Fuge su širine od cca 5 cm, djelomično su popucale i mrve se, a na mjestima su obložene mahovinom. Hvala

ODGOVOR

Postojeći mort unutar fuga kamenog zida potrebno je odstraniti u dubinu 1-2 cm, površinu temeljito otprašiti ili oprati vodom pod tlakom. Fugiranje izvesti MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE ili mineralnom obojenom žbukom TERAMINERAL 2.

v v / 22.7.2017. 7:16:29

Ispred kuće imamo tri betonska stupa ožbukana vapneno-cementnom žbukom koja je zbog nezaštićenosti djelomično otpala. otukli smo oštećene dijelove, koja je vaša preporuka kako da dožbukamo stupove i čime možemo napraviti završnu obradu (željeli bi stupove u tamno sivoj boji). Drugo pitanje odnosi se na betonske zidove uz stepenice. zidovi imaju neravnne od šalunga i na nekim mjestima gnijezda od rupičasto oštećenog betona. Koji postupak sanacije preporučate, također bi željeli završnu obradu u tamnosivoj boji. Napominjem da je kuća u zoni velikih hladnoća do -25 stupnjeva C. Hvala

ODGOVOR

Krpanje postojeće vapneno-cementne žbuke preporučamo izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 50 , uz odgovarajuću pripremu podloge. Betonske zidove stepeništa potrebno je obraditi REPARATURNIM MORTOM G. Obzirom na željeni ton završnu obradu izvesti akrilatnom završno dekorativnom žbukom TERAKRIL Z 1,5 mm (ton karta POGLED U BOJU) uz impregnaciju podloge odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

b k / 21.7.2017. 13:18:59

Ninelirajuće smjese tipa Teraneks, npr za podrum, mogu li ostati samostalno ili uvijek zahtjevaju još jednu podlogu na to? Hvala

ODGOVOR

TERANEKS možete koristiti kao završni sloj na manje opterećenim podnim površinama ili ga eventualno obojiti bojom za beton AKROTON.

D S / 20.7.2017. 14:51:31

Poštovani, interesira me kako posve ukloniti Teranil extra sa žbuke kako bi se na isto mjesto mogle ljepiti pločice, po mogucnosti bez puno prašine. Hvala

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA možete s postojeće podloge ukloniti isključivo mehanički – brušenjem.

B T / 20.7.2017. 13:29:21

Poštovani, zanima me čime iznivelirati bočnu stranu betonskog stubišta: s vc40 ili betonfix-om (kojeg baš u Splitu i okolici ne mogu pronaći)? S čim impregnirati površinu prije niveliranja.

ODGOVOR

U koliko je riječ o prostoru sa uobičajenom vlažnosti zraka preporučamo betonsku podlogu impregnirati KONTAKT GRUND-om i izravnati BETONFIKS-om ili gips-vapnenom žbukom GV 10.

M C / 18.7.2017. 11:00:14

Poštovani ! U vinogradarskoj klijeti imam betonski pod koji bi želio bojati sa bojom za beton pa me zanima dali prije bojanja mogu upotrijebiti masu za samoniveliranje Teraneks

ODGOVOR

Betonski pod možete direktno bojati bojom za beton AKROTON. Ako želite, prije bojanja pod možete izravnati samonivelirajućeom masom TERANEKS. Na osušeni TERANEKS može ići boja za beton.

s p / 17.7.2017. 10:48:05

Poštovani, Na moru sam napravio konstrukciju kuhinje od porobetona (zidovi, šank, sudoper…). Odustao sam od stavljanja pločica već bi je htio zaštititi premazima, žbukama, bojama. Zanima me koje bi materijale bilo najbolje koristiti, a pogotovo koje materijale koristiti za radnu površinu i za sam sudoper. Drugo pitanje mi je vezano uz „teraneks unilevel“. U uputama piše da se može koristiti kao završni sloj, pa me zanima da li se preporuča za niveliranje poda gdje se nalazi ta kuhinja. Betonska ploča je stara cca 4 godine i postoje neravnine koje bi htio poravnati. Isto ne bi htio postavljati pločice na tu površinu. Hvala! poz

ODGOVOR

TERANEKS UNILEVEL se može koristiti za niveliranje ab ploče do debljine 20 mm i može biti završni sloj. Podlogu dobro odprašiti i očistiti, impregnirati neposredno prije UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1. Blokove od poro betona samo s vanjske strane potrebno je obraditi ili tankoslojnom žbukom ili vapneno cementnom žbukom VC 40 , te po izboru ili fino obraditi i obojati ili nanijeti neku od završno dekorativnih žbuka po izboru (akrilatna, silikonska). Za unutrašnjost tj. radnu plohu i sudoper ne možemo vam ponuditi niti jedan proizvod.

V / 16.7.2017. 18:41:56

Postovani!Lijepio bih Fermacell ploce na estrih(VIEGA FRONTERA RENO SISTEM),dali je to moguce sa TERATEK FLEKS ljepilom,ako ne koje biste mi preporucili?Hvala!

ODGOVOR

Za lijepljenje ploča koristite TERATEKT FLEKS UNILEVEL ljepilo.