Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M B / 8.5.2017. 20:03:25

Postovani, planiram armirano betonsku terasu površine cca 60 m2 (jedan dio je iznad garaže, a jedan dio služi kao nadstrešnica), spojenu s 3 strane s kućom, obložiti keramikom, međutim, zbog neizvedenih padova vode moram prije keramike postaviti estrih. Majstor koji ce izraditi estrih mi savjetuje da prije estriha obavezno postavim hidroizolaciju terase pa me zanima je li hidroizolacija neophodna, a ako jest, kojim je materijalom/ima izvesti i na koji način? Takodjer me zanima je li i nakon postavljanja estriha potrebno hidroizolirati njegovu gornju plohu u spoju s vertikalnim zidovima kuće prije postavljanja keramike na terasu i kamene vune na fasadu kuće? Unaprijed hvala! Lp

ODGOVOR

Ako planirate izvesti glazuru i keramiku, hidroizolaciju ugradite na izvedenu glazuru, a prije postave keramike. Hidroizolacijski premazi koje imamo spadaju u sekundarne izolacije i ugrađuju se na površine prije postave završene obloge (glazure). Ako ćete izvoditi primarn hidroizolaciju potrebno ju je prvo ugraditi i izvesti beton ili glazuru u padu. Za dugotrajnost, zaštitu od vlage svakako izvedite hidroizolaciju. Upotrijebite naš proizvod dvokomponentnu fleksibilnu hidroizolaciju HIDROPRTOEKT DUOELSATIK. Površina se premazuje četkom, valjkom ili gleterom. Obavezno prije postave keramike treba hidroizolirati sve spojeve i ugraditi brtvene trake na spoju poda i zida, a pogotovo na spoju s fasadnom površinom.

S / 8.5.2017. 10:18:44

Poštovani, imam dva pitanja. Živim u kući novije gradnje. Na kući je postavljena fasada, samo su temelji ostali neobrađeni. Prvo me zanima kako dobro izolirati temelje kuće? Drgo me zanima kako se riješiti vlage u kuhinji? Naime u jednom kutu se s unutrašnje strane skida žbuka. Primjetila sam da kad kiša pada na vanjskom dijelu gdje je betonirana staza oko kuće stoji voda. Prije toga nije bilo problema s zidom.

ODGOVOR

Temelj izolirajte ugradnjom XPS ploča uz prethodno premazivanje fleksibilnim hidroizolacijskim premazom HIDROPEROTEKT DUOELASTIK. Žbuka se najvjerojatnije ljušti bog neadekvatno riješenih detalja ili neizvedene horizontalne tj. vertikalne hidroizolacije. Kada se utvrdi uzrok i mogućnost sanacije, sanirati ili upotrebom hidroizolacijskog premaza ili sanacijske žbuke.

E k / 7.5.2017. 12:57:11

Postovanje,molim savjet moram steduti kuhinju prvo ostrugati sta je ispucalo i zanima me koji glet da stavim prije pituravanja.I sta je najbolje protiv gljivica na zidu posto nemam mapu za paru.Hvala cekam odgovor.

ODGOVOR

Gljivice nisu uzrokovane nedostatkom nape već kapilarnom vlagom i/ ili kondenznom tj. možda neadekvatno izvedenim detaljima ili nedostatnom toplinskom izolacije. Mikroorganizme riješite tretiranjem oprane i očišćene podloga s TERACID-om. Kada se ERACID posuši podlogu treba impregnirati UNIVERZALKONCNETRAT GRUND-om neposredno prije gletanja i pregletati gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX.

s p / 29.4.2017. 11:52:14

poštovani, imam garažu veličine 60 m2 i htio bi obojiti pod koji je betonski, dobre nosivosti ali sa manjim neravninama( cca 2-4 mm). zanima me dali imate nešto čime bi mogao izravnati podlogu a da ista bude dovoljno čvsta i otporna na parkiranje automobila.

ODGOVOR

Površinu možete izravnati ili samonivelirajućom masom TERANEKS u debljini do 5 mm ili površinu pregletati REPARATURNIM MORTOM F u potrebnoj debljini.

I / 28.4.2017. 10:33:55

Poštovani nakon izmjene prozora u stanu iz 1959 godine dio stropa je ostao neobrađen odnosno na stropu je trstika koja je ožbukana. Kojim redoslijedom i materijalom je najbolje sanirati, ožbukati taj neobrađeni dio stropa

ODGOVOR

Strop je najbolje obraditi vapnenom žbukom FINA ŽBUKA MAX koja se upotrebljava za sanacije od 3-30 mm ili za debljine 1-10 mm FINA ŽBUKA EKSTRA. Podloga se dobro otpraši od prašine i navlaži vodom te u potrebnoj debljini ožbuka.

M S / 23.4.2017. 17:16:45

Pozdrav, Imam jedan potpornji betonski zid star godinu dana koji bih obojao bojom za betom. Sa jedne je strane zid u zemlji a na vanjsku bih nanio premaz. Na vanjsku površinu jako izbija salitra te beton je dosta loš (na nekim djelovima se mrvi). Dali je dovoljno impregnirati Betosilom prije nanosenja boje ili treba cijeli zid mortom popraviti?

ODGOVOR

BETOSIL-om ne možete impregnirati betonsku površinu ako se ljušti i odvaja. Za oštećenja do 2 cm, potrebno je obaviti krpanje REPARATURNIM MORT-om tako da sve loše dijelove očistite i odstranite. Ako su oštećanja veća potrebno je podbetonirati novi sloj. Kada se novi sloj očvrsne možete premazati bojom za beton AKROTON.

S S / 21.4.2017. 18:22:39

Poštovani....imam teraplast na kući od Webera...tamno sivi skoro crni....htio bih drugi malo svijetliji...da li mogu nanjeti drugi na postojeći ili moram skinuti stari...hvala

ODGOVOR

Na vaš upit najbolje je kontaktirati distributera WEBER proizvoda i oni će vam moći dati najbolji odgovor. U principu, ako je teraplast na akrilnoj bazi ne bi smjelo biti većih problema oko ugradnja novog sloja.

D S / 21.4.2017. 13:06:02

Postovani, Kako sanirati ispucale unutarnje zidove kao paukova mreza ( pukotine širine vlasi kose do 0,5 mm) ? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Sanacija ovisi o tome koliko se pukotine prostiru i u kojem sloju se nalaze da li na podložnoj žbuci, finoj žbuci, glet masi ili boji. Ako su pukotine površinske treba ih postrugati tj. otvoriti žičanim četkama , površinu dobro otprašiti od prašine impregnirati i preglatati glet masom (TERANIL, TERANIL MAKS).

P J / 20.4.2017. 23:17:17

Poštovani! Na betonsku ploču koja nije izrađena u padu postavio bi vaše betonske ploče 40x40. Zanima me dali je moguće postaviti ih na pijesak bez pada ili bi bilo bolje napraviti glazuru sa padom i na nju lijepiti fleksibilnim ljepilom, dali je potrebna hidroizolacija glazure. Dali postoji neko bolje rješenje? Lijep pozdrav!

ODGOVOR

Pad se ne može regulirati dodavanjem pijeska, već bi trebalo izvesti ploče u padu, pa se ploče mogu po želji postaviti u pijesak ili u mort za opločenja ili u TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Hidroizolacisjki premaz HIDROELASTIK 2K bi bio poželjan na izvedenoj glazuri prije ugradnje ploča u mort ili ljepilo.

V / 18.4.2017. 20:56:48

Srdačan pozdrav. Već ste mi jednom pomogli oko staze uz temelje. Opet trebam vašu pomoć. Bivši stanari kuće u koju sam uselio su stavili flexibilno ljepilo na betononske temelje iznad zemlje, niže od fasade gdje bih ja sad stavio kulir teraplast. Dali moram ukloniti to flexibilno ljepilo s temelja prije stavljanja kulira teraplasta? Hvala lijepo i pozdrav

ODGOVOR

Ako se ugrađeno ljepilo dobro drži za podlogu i nigdje se ne odvaja i ako je izvedeno u debljini od cca 5 mm, može se ugraditi TERAPLAST. Podlogu treba očistiti i dan ranije impregnirati MINERALKVARC GRUND-om.