Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A R / 24.2.2017. 2:01:12

Postovani. Nakon stemanja kamenog uzbukanog zida za elektricarske radove trebao bi to sanirati. Nisu neke velike povrsine oko 40x40cm. Na kamen sam nabacao cementni spric te sad bi trebao zbuku. Imam VC 50 pa me zanima dali ga mogu nanjeti u vise slojeva jer je deblina stare zbuke bila oko 3 do 5 cm?

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti sa žbukom VC 60 ili toplinskom žbukom. VC 50 je jednoslojna žbuka maksimalne debljine do 2 cm te se ne može nanositi u više slojeva.

J J / 23.2.2017. 17:29:02

Poštovani Imam pitanje o teraplast proizvodu. Koliko je proizvod otporan na vremenske uvjete i na vlagu u horizontalnom postavljanju to jest jeli otporan na ljuštenje i poskakanje

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za nanošanje na horizontalne površine.

A U / 22.2.2017. 10:36:10

Fasadni zid iz betonskih bloketa debljine 20 cm, kuće na moru obložen je s vanjske strane okiporom debljine cm, završno obrađen SEPom. Koji su najbolji slojevi za unutrašnju obradu zida (žbuka, glet masa, boja) a da ne dože do brzog ljuštenja boje, jer se u kući ne živi stalno. Lp

ODGOVOR

Ožbukajete vapneno cementnom žbukom VC 40 u debljini do 2 cm, pregletajte TERANILOM i obojite unutarnjom disperzijskom bojom TERAPOL.

A M / 20.2.2017. 10:14:41

Poštovani, Radi se o staroj kući u Primorju, zidana je kamenom cca. 1920ih. Nalazi se u blizini mora ali na 20ak metara nadmorske visine i sjedi na kamenu. Svake godine se na pojedinim zidovima, na spoju zida i poda, žbuka napuše i počne otpadati. Pretpostavka je da se vlaga diže kapilarno i izbija samo na mjestu gdje je žbuka (na podu su pločice kao i na suprotnoj strani zida koji vlaži). Zanima me koji je način da se izvede hidroizolacija s unutarnje strane kako bi se izbjegla vlaga u prostorijama? Hvala!

ODGOVOR

Vlage se bez obzira na hidroizolaciju nećete riješiti već samo možete djelomično spriječiti širenje. Potrebno je postojeću žbuku skinuti do podloge, očistiti fuge i čistu podlogu premazati hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom. Nakon toga ponovno ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini.

O M / 15.2.2017. 22:39:18

Poštovani dali postoji kakva gotova smjesa za prekrivanje betonske staze,uljepšavanje kao naprimjer teraca što se prije radila. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira ili teraca možete koristiti LOMLJENO ili RIJEČNO ZRNO različitih granulacija i KULIRMIX. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

K P / 14.2.2017. 21:29:19

Postovani! Da li tekucina Teracid za gljivice skida boju sa zida ,jer mi nije zid u bijeloj boji. Da li je dovoljno samo koristit tu tekicinu ili poslije nje treba jos sta koristit ? Lp

ODGOVOR

Poštovani, TERACID je biocidno sredstvo za sanaciju površina zareženih mikroorganizmima. Njegova namjena je uništavanje spora prisutnih u podlozi s ciljem spriječavanja ponovnog razvoj istih. Teracid ne uklanja vildjiva obojenja, te je nakon njegove primjene potrebno površine prebojati odgovarajućom bojom. Za unutarnje površine preporučamo TERAPOL s dodatkom KOLORPROTEKTA.

i / 14.2.2017. 13:56:07

Poštovani, majstori su mi popucali dimnjak pokrpali mrežicom i samotermom F, dali sada može tako ostati ili ga je potrebno obojati?Hvala

ODGOVOR

Preporučamo na površine obrađenim Samotermom F izvesti završno dekorativnu žbuku kao npr TERAKRIL Z 1,5 mm, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Samoterm F nije namijenjen za završnu obradu površina.

T / 13.2.2017. 10:15:25

Bog, radovi su u stanu,digli smo parket i plocice,dio gdje je bio parket je relativno ok,cvrst i ravan ali dio di su bile plocice,kao kuhinja hodnik i wc je prilicno neravan,rekao bi 3,4 cm ovako laicki,volio bi poravnat ali problem je sto zelim minimalno podignuti razinu poda zbog ionako niskog plafona,(bombardellijeva zgrada),znaci 4 cm na tom ravnijem dijelu ne dolazi u obzir jer vec sad dodirujem rukom plafon,dali postoji rjesenje i ako da moze broj telefona,hvala

ODGOVOR

ukoliko su utvrđene neravnine 3-4 cm, iste nije moguće izravnati slojem debljine ispod 4 cm. Molim dostavite preciznije informacije ili nazovite naše tehnologe na broj 01/3322 709 ili 01/3322 808.

z h / 8.2.2017. 20:15:44

Poštovani, koliko mi je potrebno kg gotovog morta(u vrećama) za zidanje pregradnih zidova veličine 60m2 ,blok ciglom 50/11.5/19? I koji gotov mort mi preporučujete? hvala

ODGOVOR

Potrebno vam je 2010 kg ( 67 vreća) MORTA ZA ZIDANJE M5.

N U / 6.2.2017. 14:20:02

Poštovani, na lođi na zidovima imamo kulirplast. Htjela bih ga maknuti ili barem prebojati. Da li se može maknuti sa zida bez štemanja? Može li se uopće bojati odn. da li bi trebalo staviti nekakav premaz na drži boju i koju vrstu boje bi mogla koristiti? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Ako želite skinuti akrilatnu žbuku potrebno ju je lagano zagrijati let lampom ili fenom da se akrilna disperzija otopi, zidove postrugati špahtlom i očistiti te zidove po potrebi pregletati i obojati. Ako ne želite skidati akrilatnu žbuku već je samo prebojati, koristite fasadnu boju TERATON V u dva sloja. Impregnacija nije potrebna.