Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D K / 5.7.2017. 15:42:58

Poštovani, može li se sep staviti direktno na ciglu radi se o maloj površini od 3m2?

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP ne može se direktno ugraditi na opeku. Opeku je potrebno prethodno obraditi žbukom.

M C / 4.7.2017. 20:57:54

Pozdrav Imam betonski vrtni zdenac koji je pocrnio i pozelenio od vlage i prljavštine. Zanima me mogu li ga premazati teraplastom i kako budući da se on nanosi špahtlom, a zdenac je pun neravnina? Kako bi premaz od teraplasta podnio često močenje vodom?

ODGOVOR

Teraplast ne preporučamo ugrađivati na vrtne zdence gdje je stalno prisutna vlaga. Nakon čišćenja zdenca i skidanja prljavštine zdenac obradite REPARATURNIM MORT-om F i obojite bojom za beton AKROTON.

B / 4.7.2017. 14:22:23

Nabacio sam zbuku na zid ,i sad bih trebao finiranje ,kako napraviti glet masu od pjeska i vapna ,posto sam radim a to nikad nisam radio .unaprijed hvala

ODGOVOR

Recepturu za izradu glet masa vam ne možemo dati jer je to poslovna tajna. Proizvodimo i prodajemo gotove proizvode za gletanje koje možete kupiti kod nas kao npr. TERANIL, TERANIL EKSTRA ILI TERANIL MAX.

R P / 28.6.2017. 16:21:34

Pozdrav. Ja uređujem kupaonu i unutra ne želim keramiku na zidove već specijalnu boju koju već imam. Interesira me koja podloga pripreme kao glet ali da je otporan na vlagu i vodu. Jer će zid biti u kontaktu sa vodom.

ODGOVOR

Kako bismo mogli točno odgovoriti na vaš upit potrebne su nam informacije o karakteristikama boje koju imate (tehnička uputa proizvoda ili barem puni naziv). U ponudi imamo različite vrste masa za izravnavanje od kojih bi možda najprimjerenija bila disperzivna masu za izravnavanje TERANIL MAX.

N J / 26.6.2017. 12:02:48

Poštovani, Moje pitanje je kako sanirati zid koji je premekan i koji se mrvi na dodir. Radi se o staroj žbuci u kojoj je vjerovatno bilo vrlo malo cementa. Prilikom skidanja tapeta sa tog zida odpadaju i komadići žbuke. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Čvrstoća žbuke je upitna te ju je potrebno kompletno skinuti sa zida i ponovno ožbukati vapneno cementnom, gipsanom ili sanacijskom žbukom po izboru u potrebnoj debljini.

m V / 20.6.2017. 21:30:34

Poštovani. Koim sredstvom očistiti stari glineni crijep od algi i nečistoće atmosverske i kako ga ofarbati u prirodnu boju crijepa ? hvala .

ODGOVOR

Crijep treba očistiti pranjem vodom po tlakom (miniwash) te prilagoditi pritisak vode tijekom pranja i po potrebi četkama skinuti nečistoću. Boje za bojanje crijepa nemamo, već se može upotrijebiti boja za beton AKROTON ILI AKROTON PLUS koja se tonira prema ton karti.

M / 19.6.2017. 15:40:58

Poštovani, imam jednu nedovršenu sobu. Zidovi su od cigle, beton je na podu, a strop je također nedovršen. Mene zanima kako da izoliram sobu, pošto će to biti dječja soba? Fasada od stiropora je na kući. Hvala

ODGOVOR

Pošto je objekt toplinski izoliran s vanjske strane, unutarnji prostor (zidove i strop) ožbukajte gips vapnenom žbukom GV 10.

a a / 18.6.2017. 22:25:31

Postovani,zanima me jel se moze na zidove piturane kemopolom nanijeti sep?molio bih vas misljenje o unutarnjem sepu ?HVALA!

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je mehanički skinuti što više (više od 80%) da bi se mogao nanijeti novi sloj mineralne žbuke SEP. Mineralna žbuka SEP je prirodan materijal, visoko parapropusan koji se može ugraditi i u unutarnjim prostorima. SEP se može naknadno bojati unutarnjim bojama po želji.

A Š / 15.6.2017. 10:38:43

Poštovani, imam ogradu koja je napravljena od kvadara, da li ju je moguće obući sa recimo kulir pločama ili imate koji drugi prijedlog? Hvala

ODGOVOR

Ograda se može obući u kulir ploče samo je potrebno utvrditi zbog visine da li se mogu lijepiti direktno na betonski blok ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili će ih biti potrebno ugraditi na ankere. Preporučamo da ogradu ožbukate upotrebom CEMENTNE ŽBUKE C-80 ili SOKL ŽBUKE i završno obojite fasadnom bojom TERATON V. SOKL ŽBUKU nije potrebno dodatno bojati ako se ne želi.

B N / 9.6.2017. 13:05:33

kako se moze ukloniti fug masa sa kulirplasta,to je spoj između keremicke plocice i kulirplasta

ODGOVOR

Ako je masa za fugiranje vezala preko TERAPLASTa sada ju nije moguće očistiti. Spojevi keramičkih pločica i TERAPLASTa zapunjavaju se trajno elastičnim kitom.