Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M H / 13.10.2017. 11:48:43

Poštovani, s čime sanirati popucali zid oko kutije za struju? Naime primjetio sam da je u kutevima popucalo. Kutija s mjetilom se nalazi vani, oko kutije je stavljen stiropor, preostalo je izraditi špaletu do kraja. Hvala!

ODGOVOR

Sve ovisi o tome kakve su pukotine, koliko se prostiru i da li su pukotine na nosivom zidu (opeka, beton, žbuka). Pošto je toplinska ploča ugrađena oko kutije, istu je potrebno adekvatno obraditi i kuteve dijagonalno rabicirati te po potrebi ugraditi kutne profile.

N / 12.10.2017. 16:12:07

Postovani, Zelim zamjeniti parket zaljepljen u bitumen sa podnim plocicama. Kojim materijalom i kako napraviti podlogu za plocice da nivo plocica ostane isti kao i parket kojega cu zamjeniti? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Nakon skidanja parketa potrebno je površinu prekrivenu bitumenom očistiti što je više moguće (više od 90%) da bi novi sloj mogao prionuti za podlogu. Nakon čišćenja bitumena podlogu izravnati i oštećenja pokrpati upotrebom cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20.

S J / 12.10.2017. 7:54:46

Poštovani, trenutno sam u renovaciji kuće, kuća je izgrađena oko 1970. Nakon što smo neke zidove srušili i tokom promijene prozora primjetio sam odvajanje žbuke, pa smo odlučili promjeniti žbuku, tj staviti novu žbuku. Zidana je polovično punom ciglom i polovično normalnom ciglom. Pa me zanima kojom žbukom požbukati i koji temelj staviti ispod žbuke? (odlučili smo samo da budemo stavili cementno-vapnena žbuka)

ODGOVOR

Kod strojnog nanošenja vapneno-cementnih žbuka (VC 40, UNIVA 30, VC 50) podloge od opeke se obrađuju, prije nanošenja žbuke, predšpricom od istog materijal rjeđe konzistencije. Kod ručnog nanošenja potrebno je podlogu obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM.

r j / 11.10.2017. 11:27:58

Da li postoje armirane žbuke za podebljanje i povećanje nosivosti pregradnih zidova u objektu, zbog nadogradnje . Postojeći zidovi su od Ytonga. Hvala

ODGOVOR

Zidovi zidani određenim blokom ne mogu se obraditi da povećavaju nosivost. Svaki blok koji je namijenjen za zidanje ima određenu nosivost, zato se koriste blokovi manje ili veće debljine ovisno koji tip zida se zida. Statička ojačanja izvode se isključivo prema projektu koji izrađuje projektant statike. Zidove se estetski obrađuju žbukom, tankoslojnom žbukom ili glet masom. Blokovi se mogu obraditi tj. ožbukati podložnom žbukom GV 10 (gips vapnenom ili VC 40 (vapneno cementnom).

D B / 6.10.2017. 14:14:11

Poštovani, molim Vas preporuku za čišćenje kamena (kulir spomenik)? Unaprijed zahvaljujem! Lijep pozdrav, Darinka

ODGOVOR

Sredstva za čišćenje spomenika ne držimo niti prodajemo. Možete ih pronaći u raznim trgovačkim centrima.

d d / 6.10.2017. 8:31:53

Postovanje,imam dvije kante cc50 kg.fasade .Fasada je stara oko 5 godina stoji neotvorena.Dali je ta fasada uopce jos iskoristiva .

ODGOVOR

Ako su kante bile skladištene na sobnoj temperaturi te se nisu smrznule i nisu se otvarale, potrebno ih je otvoriti i vidjeti u kakvom su stanju, da li se mogu promiješati i da li su bez neugodnog mirisa. Ako se mogu promiješati i nemaju neugodan miris mogle bi se upotrijebiti.

M G / 3.10.2017. 22:56:58

Imamo terasu dimenzija 10x4 na koju bi željeli staviti keramiku. Trenutno je na terasi samo deka koja nije u padu. Htjeli bi napraviti pad po kraćoj strani od 1%. Znači od 4cm do 0cm. Da li imate u asortimanu sredstvo koje bi mogli koristiti za ovu namjenu? Zahvaljujem

ODGOVOR

Na postojećoj AB ploči potrebno je izvesti podlogu u padu za što preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 u debljini 3-7 cm. Nakon sušenja estriha preporučujemo izvedbu polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROELASTIK 2K ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK, te oblogu keramikom uz primjenu fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS, i fleksibilne mase za fugiranje TERAFIL FLEKS.

A / 3.10.2017. 15:56:09

Poštovani Zanima me koji Vaš proizvod bi odgovarao onom šta se na eng. zove concrete sealer? Hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima sredstvo za hidrofobiranje betonskih površina – BETOSIL, primjenom kojeg se smanjuje površinska kapilarne vodoupojnost. Karaktersitike proizvoda kao i detalje primjene možete pronaći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betosil .

B G / 3.10.2017. 2:32:10

Kupio sam dvokomp. Hidroelastik 2K. Nesretnim slučajem nestale su mi 2 kantice tekućine za mješanje! Kako i gdje mogu nabaviti samo kantice sa tekućinom! Lp!

ODGOVOR

Tekuću komponentu za HIDROELASTIK 2K može se naručiti kod nas i kupiti. Cijena tekuće komponente je 280,00 kn+pdv kantica od 6,25 l. Ako ste hidroizolacijski premaz kupili preko trgovine i tekuću komponentu možete naručiti preko njih.

A M / 1.10.2017. 21:27:44

pozdrav,zidam kuću s porotherm profi opekom pa e zanima dali je dovoljna vasa termo žbuka za toplinsku izolaciju posto ne preferiram stiropor zbog ptica,hvala Ante

ODGOVOR

Ako objekt zidate porotherm opekom odaberite toplinsku žbuku TERATEMO 100 EKSTRA ili TERATERMO 080.