Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D N / 28.10.2012. 10:29:09

Poštovani,

Imam terasu koja je na nekoliko mjesta napunula, i sada kako je ispod nje podrum , prilikom kišnih dana ili prilikom otapanja snjijega imam prokišnjavanje u podrum , kako bih to mogao sanirati ,te koje izolacije mi preporučate za tu primjenu.

unaprijed hvala

ODGOVOR

Terasu premažite dvokomponentnom elastičnom fleksibilnom hidroizolacijskom masom DUOELASTIK HIDROPROTEKT te nakon izvedbe hidroizolacije zalijepite keramičke pločice ili slično prema želji.
Hidroizolaciju ne smijete ostavljati nezaštićenu bez završne obrade bilo kakvim pokrovom.
Površinu terase prije ugradnje hidroizolacije oprati vodom pod pritiskom i ostaviti da bude mat suha.
Premaz treba nanijeti u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.

I / 23.10.2012. 6:55:45

Poštovani.
Pripremam se za izgradnju cisterne za vodu koja će imati volumen cca 10m3.Ovim putem Vas molim za savjet sa kojim materijalom da uzidam cisternu dali armirano betonska konstrukcija ili se može uzidati sa betoskim blokom? Sa kojim hidroizolacijskim materijalom da zaštitim cisternu od curenja i naravno da ti materijali nisu štetni.

ODGOVOR

Cisternu za pitku vodu izvedite iz AB konstrukcije te nakon sušenja betona od minimalno 28 dana premažite HIDRO PROTEKT žbukom u dva do tri sloja.
HIDRO PROTEKT žbuka je zdravstveno ispitana, te je namijenjena zaštiti spremnika za vodu i sl.

S B / 22.10.2012. 18:56:00

Nakon tri godine na nekoliko mjesta su mi se pojavile mikropukotine na unutrašnjim zidovima koji su obojani običnim
disperzivnim bojama.Površine zidova su hrapave(nisu glatke ni gletane) pa me zanima da li ima neka boja za unutrašnje zidove u ponudi koja može povezati mikropukotine bez da se one gletavaju.

Hvala.

ODGOVOR

Pošto se radi o mikropukotinama na tržištu postoje boje koje u svom sastavu imaju mikrovlakna sa svrhom premošćivanje tih mikropukotina, no mi trenutno u svom proizvodnom programu nemamo takvu boju.
Preporučamo vam struganje postojeće boje, gletanje površine teranilom u dva sloja i bojanje unutarnjom bojom prema izboru.
Prije saniranja obavezno provjeriti stanje postojeće žbuke i pukotina kao npr. koliko se prostiru pukotine, da li žbuka tzv.“zvoni“, čvrstoću prionjivosti, da li su pukotine samo površinske ili se prostiru u dubinu žbuke i sl.

B Š / 22.10.2012. 12:08:23

stari beton, parapet od ograde, obnovio sam vašim reparaturnim mortom. da li se može sada na njega navući teraplast, s obzirom na ovo vrijeme (danju ok, noću rosa). da li će to utjecati na kvalitetu

ODGOVOR

TERAPLAST ne preporučamo da ugrađivati na ogradne zidove. Pošto ste zidove gletali REPARATURNIM MORTom koji se mora sušiti barem 15 dana, podlogu impregnirajte pa navucite TERAPLAST, ali na horizontalnoj površini obavezno ugradite okapni lim ili klupčicu.
Vrijeme sušenja TERAPLASTA je u sadašnjim vremenskim uvjetima do 5 dana zbog visokog postotka vlage u zraku.
Temperatura barem 3-4 dana ne bi smjela u noćnim satima biti niža od +8°C.

ž / 21.10.2012. 10:27:43

Moram sa sepom bijelim prekriti cca 2m2 žbukane podloge , na fasadi je već stari sep , a ovo je takozvano krpanje .
Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti SEP-om koji je na objektu, potrebno je nakon ugradnje SEP-a cijelu površinu prebojati fasadnom bojom da se razlika što manje vidi.

R / 18.10.2012 19:08

Moje pitanje se odnosi vezano za ploce tj. ARTEMIDA i PADOVA.Dali su ti proizvodi iste boje istog granulata i dali se mogu uklapati, dali postoji neka razlika.
Takodjer me zanima, kako te ploce postavljati na gotov beton koji je strar 20-ak godina, koje ljepilo upotrijebiti, te koji rizik postavljati takve ploce na pretezno vlazan teren (Zagreb).
Isto pitanje koje ivicnjake nam mozete preporuciti kako bi dobili jedan vizualan ton proizvoda.
Po kojoj cijeni mozemo dobiti ove ploce sa dostavom u Zagreb istocni dio ako platimo u gotovini kvadrature oko 40m².

ODGOVOR

Razlika između ploča ARTEMIDA i PADOVA je u dimenziji.
Ploča ARTEMIDA je dim. 60x40x3,8cm, dok je ploča PADOVA 40X40X3,8 cm. Završna obrada ploča je s istim zrnom, bijelo i crveno u granulaciji 4-9 mm.
Ploče se mogu postavljati na gotovu betonsku podlogu ako je ploča izvedena u padu, ploče treba lijepiti ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Atmosferska vlaga ne utječe na ljepilo.
Rubnjake koji se mogu ugraditi uz ploče su tzv. parkovni dim. 6/20x100 cm ili 8/20x50 cm ravni ili zaobljeni koji mogu biti sivi ili u boji (crvena,žuta,zelena).
Cijena ploča je 21,00 kn/kom PADOVA s pdv-om, ARTEMIDA 32,00 kn/kom s pdv-om.
Dostava je besplatna do Zagreba , ako se kupuje kod nas u maloprodaji u Samoboru.

J V / 18.10.2012. 14:09:43

Poštovani,
imam veliki problem kapilarne vlage u dimnjaku! Postoji li materijali kojim bi gornji dio dimnjaka (od tavana do iznad krova = 7 m) premazali i obukli kako bi barem ovu zimu mogli ložiti centralno na drva (i proteklih godina smo ložili na drva) a da iz dimnjaka ne curi tzv. smola? Molim vas savjet kako i što da učinimo a da nam to nije neki veliki trošak u ovom trenutku teške i ovako recesije?
Unaprijed hvala i lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Kod vas se javlja kondenzna vlaga u dimnjaku (hladni dimnjak).
Potrebno ga je toplonski izolirati s vanjske strane pa predlažemo:
Ljepljenje fasadnih ploča kamene vune (TERVOL) d=5-6 cm, ljepilom SAMOTERM (cca 6-7 kg /m2). Nakon ljepljenja izvesti dvostruko gletanje (SAMOTERM F 6-7 kg/m2) uz rabiciranje sa staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Završni dekorativni sloj može biti fasadna žbuka SEP (boja i granulacija po izboru iz naše palete SEP žbuka).
Sve detaljie izvedbe možete naći na našim web stranicama, a opisani su pod nazivom TERMOVOL fasadni sustav http://www.samoborka.hr/termovol .

Z O / 17.10.2012. 20:06:55

Pozdrav.

Imam montažni obijekat koji je izrađen od sendvič panela (dva lima i unutra izolacija od poliuretana ) debljine 5 cm .
Čuo sam od poznanika da imate nekakav proizvod koji se može nanijeti direktno na lim te na taj premaz direktno navići fasadu ?

ODGOVOR

Samoborka u svom proizvodnom programu nema fasadnog materijala koji bi se mogao izvesti na podlogu - lim.

Ž P / 16.10.2012. 20:18:41

Molim Vas da mi predložite kakvom bojom i postupkom mogu obnoviti svoju postoječu fasadu koja je od tarabone (takozvana šerana fasada)
Htio bi prebojati postojeću fasadu u neko od boja koja je postojana i ne izbljeđuje od atmosferilija kao što imam prilike vidjeti u svakodnevici. Interesira me koliko bi bilo potrebno boje za cca 350 m/2 i dali treba kakve predradnje prije bojanja. Kaju vrstu Vašeg prizvoda mi predlažete.
Hvala!

ODGOVOR

za osvježavanje stare TERABONE preporučamo fasadnu boju MINERALKOR.
Površinu pročelja potrebno je temeljito oprati mini-washem. Nakon sušenja od minimalno 2 dana površinu prebojati MINERALKOLOROM bijelim ili obojenim prema ton karti POGLED U BOJU, u dva naliča, četkom, valjkom ili uređajem za prskanje pod tlakom. Drugi nalič nanositi na potpuno osušeni prvi.
Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici .

Potrebna količina za 350 m2 = 135 l
Pakiranje kanta 15 l .
Cijena 20,03 kn/l + PDV (I cjenovni razred)

m g / 16.10.2012. 11:03:23

Imam puknuče na balkonu.
Kako to sanirati bez upotrebe pločica, da zatvorim pukotine, najjeftiniji , a efikasan način.
Hvala , unaprijed.

ODGOVOR

Najjeftiniji i najefikasniji način sanacije ne postoji, jer koliko ste spremni izdvojiti za sanaciju, toliko će vam ona biti dobra.
Potrebno nam je više informacija o vašoj pukotini da bi vam mogli konkretnije odgovoriti - o kakvoj se pukotini radi, da li je samo površinska, koliko je duboka, široka, dugačka, kako se prostire po površini.
Ukoliko imate fotografije molim da nam ih proslijedite.