Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N S / 27.7.2012 11:33

Poštovani,
imam na raspolaganju prostor od 2,2 m2 za kupaonicu. Djelomično postoji stari zid (pregradna cigla) a djelomično ga moram dograditi. Koji materijal da koristim za dogradnju, i kako da ga nakon toga sigurno izoliram (stanujem na 4.katu).Želim tuš ili masažni stup direktno iz zida. Koje pločice?. Hvala

ODGOVOR

Za dogradnju zida koristite najsličniju opeku dimenzijom s kakvom je i postojeći zid izveden.
Za zidanje koristite gotovi mort M5, gotovu tvornički zamiješanu mješavinu kojem dodajete samo vodu.
Zid nakon gradnje možete izolirati upotrebom dvokomponentne mase DUOELASTIK HIDROPROTEKT.
Za izvedbu tuša iz zida obratite se izvođačima vodoinstalacija tj.vodinstalterima.
Keramika izaberite u specijaliziranim salonima keramike, imate veliki izbor te vas oni mogu savjetovati što kupiti.
Mi vam možemo preporučiti da keramiku lijepite našim ljepilom TERATEKT FLEKS.

a / 25.7.2012 7:49

Poštovani

Imam novosagrađenu kuću od ytonga. Sad na nju treba staviti fasadu. Čini mi se da, zbog relativne mekoće materijala, ne bi bilo loše prethodno oblijepiti vanjske zidove građevinskim ljepilom ljepilo s fasadnom mrežicom, jer mi se čini da bi to učvrstilo zidove prije postave stiropora.. Zanima me vaš komentar na to, jer par majstora s kojima sam razgovarao smatra da je to nepotrebno.

ODGOVOR

Pošto je objekta izveden s Ytong blokovima najbolje je za savjet kontaktirati tehničku službu Ytonga, da vas savjetuju što je najbolje i kako se površina priprema za izvedbu povezanog toplinskog sustava.

Z / 27.7.2012 0:44

Postovani,

Interesira me hidro izolacija ravnog PROHODNOG krova.
Na Vasim stranicama nasao sam premaze DUOELASTIK BETONPROTEKT i DUOELASTIK HIDROPROTEKT koji od navedenih je bolji za prohodni ravni krov!?
Je li moguce na betonprotekt naknadno stavit keramiku i postoji li neko vremensko ogranicenje do kad se ta keramika mora staviti u slucaju da se odlucimo za hidroprotekt premaz!

Hvala

ODGOVOR

Za izolaciju ravnog prohodnog krova upotrijebite DUOELASTIK BETONPROTEKT koji može biti završni sloj i na koji možete odmah ili nakon nekog vremena ugraditi keramiku.
Keramiku obavezno ljepite TERATEKT FLEKS ljepilom za keramiku.

M S / 24.7.2012 22:36

Poštovani!
Planiram na kuću izgrađenu sa porothermom 38 staviti fasadu.Zbog paropropusnosti razmišljam staviti termožbuku debljine cca 4 cm. Majstor me upozorava da termožbuka voli pucati i kaže da ju je obavezno potrebno armirati mrežicom. Molim vas koju termožbuku iz vašeg asortimana predlažete i koji je postupak izrade. kuća je u Varaždinu, AB serklaži su izolirani sa stiroporom.

ODGOVOR

Kod izvedbe podložne žbuke prirodno je da žbuka ispuca površinski i takve pukotine nisu opasne.
Pukotine koje ispucaju kroz cijeli presjek žbuke su opasne i upućuju na više problema tijekom izvedbe.
Za toplinsku žbuku kojom ćete ožbukati vaš objekta upotrijebite TERATERMO 100 EKSTRA u debljini 4 cm , pregletajte TERATERMO GLETOM kojeg možete u sloju gleta armirati staklenom mrežicom i završno obradite prema izboru –. mineralna, silikatna, akrilatna ili silikonska žbuka.

D K / 19.7.2012 15:50

Poštovani,
Trebam 4 tone cementa, a majstori koji će mješati na mješalici mi nisu rekli kojeg cementa, a na Vašoj stranici nisam siguran što točno trebam gledati.
Cement je potreban za mješanje sa šljunkom kako bi se radili temelji (u koje ide još i armatura), te za potporne zidove. Molim Vas naziv Cementa, veličinu pakiranja i cijenu po vreći.

Najljepša hvala,
DKapusta

ODGOVOR

Cement koji vam je potreban ima oznaku CEMII/A-M (S-V) 42,5N SPEC. 25 KG.

Cement je nama sirovina za proizvodnju gotovih materijala, te ga ne prodajemo.
Mi vam možemo ponuditi gotovi svježi beton C25/30 u mikseru, te tako izvedete temelje s gotovim pripremljenim materijalom.

B / 18.7.2012 11:46

Postovani,
molim Vas savjet. Djelomicno sam pokrpao zid u sobi s VC-50 i htio bih ga rabicirati s plasticnom mrezicom. Mogu li u tu svrhu upotrijebiti TERATEKT G? Hvala.


ODGOVOR

TERATEKT G je proizvod, ljepilo kojim se lijepi keramika, te se njime ne može gletati.
Žbuku VC 50 pregletajte TERANIL-om u koji u sloj gleta možete ugraditi staklenu mrežicu za unutarnje radove.

I B / 17.7.2012 21:17

poštovani,
kupio sam kuhinju kojoj su gornji elementi sivi( po broju kataloga otprilike br. 3335) a donji elementi su boja wenge ( br. 3069 otprilike)..Boja pločica zidnih i podnih je špricana boja bile kave i čisto bijele..Zanima me, koja bi boja zidova najbolje pristajala i upotpunila cijeli ambijent?
hvala unaprijed na pomoći

ODGOVOR

Najbolje je da se obratite dizajneru interijera koji će vam prema odabiru boje vaših elemenata ponuditi najbolje rješenje.
Mi se ne bavimo dizajnom interijera no na internetu možete pronaći stranice na kojima se nudi takva usluga.

G P / 16.7.2012 13:00

"Poštovani,

da li moguće naručiti montažni DTK zdenac MZ D0 sa uvodnim pločama sa uvodnicama (donji dio elementa) prema na primjer sljedećim kombinacijama uvodnih ploča sa uvodnicama:
- sve četri uvodne ploče sa uvodnicama, ili
- tri uvodne ploče sa uvodnicama te jedna ""puna"" uvodna ploča.
Nadalje, da li se uvodnice na uvodnim pločama za zdenac MZ D0 izrađuju u kombinaciji 4× Ø. 50 i 2× Ø. 75, ili u kombinaciji 4× Ø. 50 i 2× Ø. 110, odnosno ako se izrađuju jedna i druga kombinacija da li je moguće naručiti prema potrebi jednu od dvije navedene kombinacije prilikom naručivanja zdenca.

Unaprijed hvala
"

ODGOVOR

Sve što ste pitali moguće je napraviti i cijena je ista.
Potrebna nam je samo točna specifikacija toga što vam treba.

J I / 16.7.2012 10:07

Poštovani.,gradim ogradu,stupovi armirani betonski,a između parapet od betonskih blokova.Zanima me Vaša preporuka za dalnju obradu/impregnacija,gletanje,premaz/,a molim i odgovor o bojanju vaših ogradnih betonskih elemenata-hvala-pozdrav

ODGOVOR

Nakon izvedbe ab stupove pregletajte RAPARATURNIM MORTom, zidove obradite cementnim špricom, žbukom VC 50 u d~2 cm te nakon sušenja, zajedno sa stupovima, možete pregletati REPARATURNIM MORTom F u d~2-3mm i zatim sve zajedno obojiti bojom za beton AKROTON , u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija nije potrebna.

t b / 15.7.2012 13:33

Postovani
Molim Vas sa kojim je ljepilom najbolje gletat zid a da s poslije na njega moze navuci zbuka(fasada).
To je je zid na koji nebi ljepio stiropor nego samo pogletao i da moze izdrzati bez zbuke godinu dvije.
hvala

ODGOVOR

Postojeće zidove trebate obraditi podložnom ili toplinskom žbukom, pregletati TERATERMO GLETom i ugraditi završnu žbuku prema izboru.
Glet masa nije predviđena za gletanje neobrađenih zidova, već se samo armirano betonski zidovi mogu gletati bez prethodne obrade žbukom.

Naše proizvode možete u Zagrebu kupiti na našem prodajnom skladištu na Trešnjevci, u ulici Božidara Adžije 12 ili u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom.