Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 27.2.2017. 13:39:09

Poštovani, silikatni premaz mi se ljušti sa 60¸% površine fasade. Da li postoji nešto za skidanje silikatnog premaza sa zida? Pošto ovih 40% se neda skinut, već skida ljepilo do mrežice.

ODGOVOR

Ne postoji sredstvo kojim se može skinuti fasadna boja već nego jedino mehaničkim putem, žičanim četkama ili brušenjem.

D C / 23.2.2017. 12:57:11

Pozdrav! Kratko pitanje, smije li hirofa na stirpor fasadu? Hvala? KO Dinko

ODGOVOR

Hirofa se ne može nanašati na toplinske sustava sa toplinsko izolcaijskim pločama. Za tu primjenu imamo silikatnu,akrilatnu ili silikonsku žbuku špricane teksture Š koja se nanosi fasaderskim pištoljem.

B K / 22.2.2017. 13:54:10

molim savjet kojim završnim materijalima se preporuča obraditi sokl dvorišne ograde. Sačinjen je od betonskog bloka na koji je nanesena neka podložna žbuka. Također, jedan vanjski ogradni zid koji je zasad obrađen na isti način željela bih samo obojati i što mi se u tom slučaju preporuča? Zahvaljujem se i srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ako je postojeća žbuka čvrsta i dobro se drži za podlogu možete je obraditi sokl žbukom i obojati fasadnom bojom, TERATON V.

F M / 19.2.2017. 18:28:31

Poštovani Postojeća fasada 5 cm stiropor stara 10 g. Već je ispucala po sastavima ne jako, vidljive su gljivice na sjevernoj strani. E sad prvi kat blok beton drugi cigla Zanima me dali mogu postaviti na staru stiropor fasadu još 10 cm stiropor fasade te na što obratiti pažnju ili je dovoljno postaviti samo novi završni sloj . Što bi bilo pametno napraviti. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Mikroorganizmi se sprječavaju upotrebom fungicidnog sredstva (TERACID) i bojanjem fasadnom bojom s dodatkom fungicida (TERATON V). Na postojeći sustav se može ugraditi novi sustav, ali samo u istoj debljini od 5 cm.

b p / 14.2.2017. 22:19:09

Poštovani, Želio bi pofarbati vanjske ozbukane zidove gospodarske zgrade cca 250m2.. Molim Vas što mi preporučate (tehnologija) a boja bi morala biti otporna na UV zračenje. Koji je vijek trajanja nijansa boja. Zahvaljujem, bperković

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V. Za toniranje fasadnih boja koriste se isključivo svjetlo stabilni pigmenti. Trajnost boje ovisi o više faktora – vrsti pigmenta, orijentaciji površine i dr.

f / 29.1.2017. 12:16:36

Kuća je ožbukana prije 10 god.Sada bih je ponovo pofarbao.Za 250 m2 koliko trebam materijala i koji nazivi i koji postupak

ODGOVOR

Ukoliko vam nije poznato kojom vrstom fasadne boje je fasada prethodno obojena preporučamo akrilatnu boju TERATON V koja je prikladna za nanošenje na prethodne silikatne ili akrilatne premaze. Fasadu je potrebno temeljiti oprašiti i/ili oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja podloge nanijeti TERATON V u dva naliča četkom, valjkom ili uređajem za špricanje.

I C / 16.1.2017. 20:50:10

Postovanje ima bi pitanje u vezi zbuke, imam kucu koja je kompletno ozbukana sada treba jos samo zavrsni sloj st bi bilo najbolje samo normalno obojati sa Akrilnom ili silikonskom bojom ili da uzmem Akrilatnu završnu dekorativnu žbuka valjane teksture .hvala na odgovoru

ODGOVOR

Preporučamo završnu obradu ožbukanih fasadnih površina obraditi jednom od tankoslojnih sitnozrnatih završnih žbuka kao napr. akrilatna žbuka TERAKRILZ 1,5 mm. Želite li valjanju teksturu napominjemo da se ista izvodi akrilatnom žbukom TERAKRIL VA. Žbuka se nanosi metalnim gleterom i završno obrađuje valjkom. Ujednačenost teksture ovisi o debljini sloja, valjku kao i „ruci“ majstora.

S K / 16.1.2017. 10:51:22

Postovani' Trebam kucu termo izolirati ali ne zelim postaviti stiropor koji je dobar toplotni izolator. Cuo sam da termo zbuka ima isto svojstvo termo izolatora, da li mi mozete usporediti ta dva izolatora, npr. 2cm stiropora je isto kao ? Cm termo zbuke. Hvala unaprijed,

ODGOVOR

Ako je objekt izveden porotherm opekom u minimalnoj debljjin 25 ili 30 cm dovoljno je cca 4 cm toplinske žbuke TERATERMO 080 da zadovolji debljinu od 5 cm ploča eps.

M B / 13.1.2017. 14:36:31

Što učiniti sa napuhnutom fasadom?Ima li nešto za zalijepiti taj dio?Izgleda da je negdje ušla voda i tako se napuhnula.Ako idemo to micat i opet navlačit,nećmo dobiti istu nijansu boje...Hvala unaprijed, sa štovanjem,Maja

Fasada - foto

ODGOVOR

Ako se ispod žbuke nalazi voda nažalost fasada se ne može lijepiti. Potrebno je iglom probušiti na nekoliko mjesta da voda izađe van i vidjeti da li će žbuka naknadno prionuti sa podlogom. Ako će se i dalje odvajati, žbuka nije vezala s podlogom te je potrebno skinuti do podloge prešmirglati podlogu impregnirati i navući novi sloj žbuke.

R M / 11.1.2017. 17:10:08

Dali sa ljepilom eps mogu gletati mrezicu na fasadi

ODGOVOR

Ljepilo za EPS je namijenjeno samo za lijepljenje EPS ploča, ne i armiranje.