Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I S / 6.10.2010 12:13

Na stari beton (ograda je u pitanju) navukli smo građevinsko ljepilo i doveli ogradu u red(poravnali je i to).Sada smo se odlučili navući preko toga terplast iz vašeg asortimana pa me zanima dali bi trebalo staviti kakvu impregnaciju prije toga i što preporučate po vašem iskustvu budući se radi o vanjskoj ogradi (dvorišnoj) koja je kroz cijelu godinu u doticaju sa vodom (kiša,snijeg...),sunce itd.

ODGOVOR

Najmanje dan prije nanošenja TERAPLASTA potrebno je podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM.

Napominjemo da TERAPLAST nije pogodan za obradu površina koje nemaju vertikalnu hidroizolaciju ispod razine tla, kao ni za obradu horizontalnih površina.

Ukoliko su na horizontalne površine ograde postavljene klupčice sa kvalitetno izvedenom okapnicom TERAPLAST možete nanijeti na vertiklane površine ogradnog zida.

Trajnost TERAPLASTA na tako izvedenim površinama nije moguće procijeniti.

D / 6.10.2010 16:57

Poštovani,na vanjskoj fasadi zazidao sam novom ciglom otvor garažnih vrata.Kako je taj novi zid upušten samo 1 cm u odnosu na ravninu fasade teško bih uspio sa klasičnom fasadom. Pitanje glasi:Trebam li ciglu nečim premazati, kako bih nalijepio mrežicu (koje ljepilo?)pogletao,te na to nanio sep? Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Preporučamo žbukanje površine sa vapneno cementnom žbukom VC 50 u sloju minimalne debljine 1 cm.

D K / 4.10.2010 14:27

Poštovani, podovi u kući mi se razlikuju u visini tj. pod u hodniku je oko 1cm vislji od podova u ostalim sobama. prije postavljanja parketa htio bi to sve izravnati kako ne bi bilo vidljivog prelaza / pragova iz soba u hodnik. pretpostavljam da mi treba: BRZOVEZNI REPARATURNI MORT MS 0-0,5? Možete li mi reći koliko mi treba kg za cca 32m2 i koliko bi me to ukupno koštalo.

ODGOVOR

za izravnavanje neravnina poda u debljini do 1 cm preporučamo TERANEKS DEBELOSLOJNI ili BRZOVEZNI TERANEKS.

DEBELOSLOJNI TERANEKS
vrijeme sušenja prije polaganja parketa : min 28 dana
potrošnja : 16 kg/m2 za debljinu 1 cm
potrebna količina : 500 kg
cijena : 4,77 kn/kg

BRZOVEZNI TERANEKS
vrijeme sušenja prije polaganja parketa : min 10 dana
potrošnja : 15 kg/m2 za debljinu 1 cm
potrebna količina : 475 kg
cijena : 5,93 kn/kg

M D / 4.10.2010 9:54

poštovani,
napravio sam stiropol fasadu na objektu. predstoji grundirati površinu i navuću AKRILAT ILI SILIKAT. po vašem mišljenju koja je bolja za područje Dalmatinske zagore ili u čemu je razlika. srdačan pozdrav uz zahvalu,
Mario Divić,IMotski

ODGOVOR

"Za vaše klimatsko područje preporučamo primjenu akrilatne završne žbuke TERAKRIL ili SILIKONSKU ŽBUKU, zbog njihove visoke vodoodbojnosti.

Također odgovore na više sličnih pitanja korisnika možete jednostavno naći i na našim web stranicama koristeći Tražilicu (""Traži"" u gornjem desnom uglu naših web stranica) gdje upišete traženi pojam ili više njih, npr.:
fasada akrilat silikat
ili
akrilat silikat razlika
i Tražilica će vam vratiti odgovor u kojim se sve proizvodima tražena riječ pojavljuje, ali isto tako sva pitanja i odgovore koji sadrže traženi pojam (ili pojmove) na koje možete kliknuti kako bi vidjeli relevantne odgovore naših tehnologa.
Dakle, u vašem slučaju jedan od ponuđenih odgovora bi bio i ovaj ."

D L / 3.10.2010 19:33

Uređujem dnevni boravak, skinuo sam preko 35 m2 tapeta i zidove pregletao sa Teranil Extra. Vrlo sam zadovoljan sa Teranilom Nanosio sam ga u tankom sloju metalnom gladilicom (prethodno sam zidove očistio akrilnom emulzijom). Nakon bojanja bijelom bojom sve izgleda vrlo vrlo dobro. No sad imam veći problem - dva zida sa dosta otvora na kojima je dosta grubo nanesen Bavalit, Neznam kako da ga poravnam Da li je Teranil dobar izbor jer su utori u Bavalitu veliki. Još gore je to da je Bavalit nanesen na stiropor od 2cm koji je zalijepljen na taj zid. Ukupna površina zidova je cca 30 m2. Molim pomoć savjet

ODGOVOR

"BAVALIT je dvokomponentna završna žbuka proizvođača JUB. Praškasta komponenta miješa se prije ugradnje s akrilnom emulzijom i vodom. Dodatak akrilne emulzije otežava prionjivost novih slojeva mineralnih materijala, te svakako preporučamo ""otvaranje"" površine žičanim četkama.
Prije nanošenja TERANILA EKSTRA podlogu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. TERANIL EKSTRA može se nanositi u više slojeva, max. debljina jednog sloja do 5 mm.
"

E Š / 5.10.2010 9:05

KUĆA JE ZIDANA POROTERM CIGLOM 25CM NA MORU DALI MOGU PRIJE ŠPRICA NAMAZATI CIGLU SA NEČIM DA MI IZDRŽI OVU ZIMU PA NA PROLJEĆE ONDA
DAM BACITI ŠPRIC I ŽBUKU.
MISLIO SAM NA NEKI HIDRO MATERIJAL KOJI ĆE ŠTITITI CIGLU OD BURE I VLAGE.

ODGOVOR

preporučamo vanjske zidove obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 4 prije zime, te radove nastaviti u proljeće.

r a / 2.10.2010 22:27

postovana gospodo imam par pitanja u vezi teraplasta G1,navlacio sam na vodoravnu povrsinu 25cm duzina je cirka 150 duzni metar prije 6 godina,problem je u tome sto se zrnca ispadaju sada sam to sve skinuo i dosao sam do stare povrsine koja je od starog kulira brusenog sada to mislim impregnirati sa kvarcnim grundom i ponovo navuci isti teraplast od samoborke zato sto to zahtijeva musterija,ali me pita da na uspravnim stranama one su 15 cm visine ostavim stari teraplast i da ga premazem sa nekom transparent bojom koja ce ga ucvrstiti molim vas da mi odgovorite sa cime da to premazem da ne skidam i uspravne stranice jer je to vec ogroman posao, hvala vam unaprijed na odgovoru pozdrav iz vodica sada je idealno vrijeme da to napravim jesen..

ODGOVOR

TERAPLAST je završno dekorativna žbuka pogodna za obradu isključivo vertikanih unutarnjih i vanjskih površina. Iz vašeg upita može se isčitati da je riječ o ogradnom zidu visine cca 15 cm.
Preporučamo skinuti postojeći TERAPLAST sa horizontalne površine ogradnog parapeta i na isti postaviti kamenu klupčicu s okapnicom.

P S / 1.10.2010 8:39

Poštovani, na nenatkrivenoj garaži prije godinu dana stavio sam završni sloj vaše silikatne žbuke zaribane teksture osjetljive žućkaste boje.Danas je fasada gotovo sive boje, te pretpostavljam da se radi o gljivicama.Molim Vas da me uputite u postupak sanacije te mi preporučite proizvode namijenjene zaštiti. Isto tako moram napomenuti da je fasada na dijelu kuće koji se nalazi pod krovom u redu.

Zahvaljujem,

Petar Skušić

ODGOVOR

"Potrebno je prvo provjeriti da li dolazi do zacurijevanja vode s krova garaže po zidovima na kojima je žbuka, odnosno da li je potrebno adekvatno saniranje ugradnjom okapnih profila.
Fasadu treba oprati vodom pod pritiskom i četkom očetkati ""gljivice"", nakon sušenja od 1-2 dana premazati sredstvom za sanaciju površina zaraženih gljivicama - TERACID, te nakon sušenja od 1-2 dana prebojati bojom TERATON V u tonu vaše fasadne žbuke, žuto.
"

k p / 29.9.2010 15:27

kako nanjeti sep na zid u sobi

ODGOVOR

"SEP se nanosi na impregnirane podloge, a o postupku ugradnje možete pročitati na našoj web stranici tehničkih uputa - dokumentima vezanima za SEP proizvode ."

I P / 1.10.2010 13:59

Imam kaljevu peć. Majstor koji ju je zidao nije dobro izfugirao te je fug masa ispala između blokova. Tri puta sam pokušao sa silikonom do 1000 C ali i on ispadne van pa mi peć dimi. Postoji li u vašem programu neka masa kojom bih riješio problem. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

U našem programu nemamo masu za fugiranje kaljevih peći. Preporaučamo obratiti se firmi Kodrić-Silex ili Zagorka Bedekovčina koji vas mogu savjetovati o masama kojim ćete fugirati kaljeve peći.