Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Š / 16.10.2020. 7:58:10

Poštovani. Kako sanirati pukotine na zidu( gdje se nalazi dimnjak)? A da ponovno ne popuca...

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o pukotinama jer se one mogu javiti u sloju gleta, žbuke, sljubnica opeke ili čak u samoj opeci. Molili bi Vas da nam dostavite fotografiju pukotina.

S D / 15.10.2020. 23:45:01

Poštovani, u kući imam podrum star 30 godina koji nikada nije bio korišten te bih ga volio urediti (ne za trajno stanovanje nego kao vinski podrum). Međutim betonski temelji su iznutra na nekim djelovima šupljikavi zbog nedovoljne zbijenosti ili količine veziva tijekom izrade pa je površina temelja (zidova podruma) na nekim mjestima dosta porozna i nepravilna. Što se tiče vlage temelji su samo za vrijeme velikih kiša malo vlažni na dodir. Razmišljao sam krenuti u sanaciju nanošenjem reparaturnog morta kako bi se zapunile spomenute šupljine u betonu i izravnala površina, a potom nanjeti SANISIL H zbog vlage. Je li to ispravan postupak i koji je Vaš prijedlog? Problem je malo specifičan pa bi pomoglo ukoliko Vam mogu poslati slike površine temelja na mail. Bilo kakve sanacije sa vanjske strane nisu moguće. Molim povratan odgovor. Hvala

ODGOVOR

Sanacijska žbuka SANISIL H je dobro rješenja za navedeni problem. Slike slobodno možete proslijediti na email s kojeg ste primili odgovor.

PODPITANJE: Takoder imam nesto SAMOBORKA reparaturnog morta pa pitanje mogu li to iskoristiti za izravnavanje?

ODGOVOR: Za ispunjavanje šupljina možete koristiti REPARATURNI MORT G. Kao pripremu za SANISIL H žbuku koristite CEMENTNI ŠPRIC 2. Materijale možete kupiti u našoj maloprodaji u Samoboru ili u Zagrebu, Ul. Božidara Adžije 12.

M M / 15.10.2020. 21:09:08

Poštovani, tri zida u garaži su grubo ožbukani strojom vapneno cementnom zbukom, na četvrti zid ide stiropor. Što bi preporučili da stavim kao završni sloj na sva 4 zida, možda fasadnu boju (koju preporučate?), ili finu žbuku (ako se može staviti na ljepilo koje se nanosi na stiropor)? unaprijed se zahvaljujem Lp

ODGOVOR

Ukoliko izvedena žbuka zadovoljava obradom, preporučamo da sve zidove završno obradite TERANILOM EKSTRA, te perivom bojom tipa POLAKRIL.

A J / 14.10.2020. 22:09:27

Imam dosta ruiniran betonski kip( šupljikav je i okrhnuti su mu neki dijelovi). Čime i kako ga popraviti? Hvala!

ODGOVOR

Čvrste betonske površine mogu se krpati tankoslojno do 5mm REPARATURNIM MORTOM F i u debljim slojevima do 20mm REPARATURNIM MORTOM G. Tehničku uputu s detaljima primjene i tehničkim svojstvima možete naći na našoj web stranici. Molili bismo Vas da nam dostavite fotografiju na ovaj mail kako bismo Vam mogli detaljnije pomoći.

D P / 14.10.2020. 0:50:00

Postovani, Da li mi mozete dati tocan podatak za sd vrijednost Silikatkolor boje? Naime, imam zahtjev na paropropusnost zavrsnog premaza za zbuku od maksimalno sd=0,03m, pa me zanima da li bi Silikatkolor zadovoljila. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Zahvaljujemp na iskazani interes za naš proizvod SILIKATKOLOR i ispričavamo se zbog kasnog odgovora. Relativni otpor difuziji vodene pare sd, SILIKATKOLORA, za debljinu uzorka (dva nanosa) 0,0015m, je 0,07 m te je klasificiran kao klasa I (visoko propusna). Za sve eventualno dodatno potrebne informacije stojimo na raspoloaganju.

M M / 11.10.2020. 18:17:14

Poštovani! Uređujem podrum pa sam planirao već postojeću betonsku podlogu premazati tekućim katranom, a zatim sa suhim betonom 25 u debljini 2-3 cm napraviti košuljicu površine 25m2 sa dilatacijama na svakih 1.5m. Završni sloj bi bio akrilna boja za beton. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Umjesto SUHOG BETONA 25 preporučamo koristiti CEMENTNI ESTRIH 30 koji se može izvesti u minimalnoj debljini od 3 cm. Nakon sušenja možete ga obojati akrilatnom bojom za beton AKROTON.

PODPITANJE: Puno hvala na brzom odgovoru, međutim još sam malo proučavao paletu vaših proizvoda pa mi je za oko zapeo TERANEKS, čini mi se bolja i lakša opcija za izvođenje, ali ono što ne mogu nigdje pronaći da li mora isključivo na betonsku podlogu ili podlogu mogu tretirati sa Resitol tekućim katranom? Završni sloj bi bio AKROTON. Hvala

ODGOVOR: TERANEKS UNILEVEL može se koristiti u maksimalnoj debljini do 2 cm pa kao takav nije pogodan. Također, može ići isključivo na betonskim podlogama kao što su beton ili estrih.

I S / 7.10.2020. 22:19:01

Nedavno smo napravili vanjsku ogradu od betonskog bloka, nazalost majstor je zaboravio staviti ljepenku ispod zida, odnosno na temelj. Planiramo stavit na njega stiropor i zavrsni sloj. Da li prije svega navedenog treba stavit hidroizolaciju? Ili?

ODGOVOR

Molimo da detaljnije specificirate o kakvim se ogradnim zidovima radi. Ako se radi o dvorišnim ogradnim zidovima s obzirom da nije izvedena horizontalna hidroizolacija preporučamo SOKL ŽBUKU.

S T / 2.10.2020. 21:44:35

Postovani, Iz dimnjaku u potkrovlju kuce se osjeti miris dima kada se dimnjak koristi.Dimnjak je zidan punom ciglom ali sa dosta slabom kolicinom morta izmedju.Dimnjacar je nakon pregleda rekao da je dimnjak uredu iznutra ali bi ga trebalo pozbukati i jos staviti 5 cm kamene vune.Molim Vas preporuku Vasih proizvoda. Garaza je zidana betonskim blokovima.Htio bih iznutra pozbukati pa Vas isto molim preporuku s cime. Hvala na preporuci.

ODGOVOR

Sljubnice između opeke dimnjaka potrebno je dobro očistiti, otprašiti i po potrebi zapuniti SANACIJSKIM MORTOM R 2, žbukati možete podložnom žbukom VC 50, za koju je prethodno potrebno prvo nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2. Kao ljepilo za mineralnu vunu koristite UNITERM kojim možete izvesti armirajući sloj na mineralnoj vuni. Za žbukanje betonskih blokova možete koristiti VC 50 sa pripremom podloge od CEMENTNOG ŠPRICA 2.

A G / 2.10.2020. 20:13:28

Imam kosi strop od nosivih siporex ploča glatkog podgleda osim uzdužnih utora 3 cm širine i cca 3 cm dubine na spojevima ploca na svakih cca 60 cm razmaka. Te utore bih htjela zapuniti.nečim i dobiti glatki podgled. Siporex stropne/krovne ploče su samo obojane dispetznom bojom. Molim savjet na koji način zapuniti te kanaliće da dobijem glatki strop.

ODGOVOR

Za popunjavanje utora i fino zaglađivanje možete koristiti GIPSOGLET. Tehničku uputu s detaljima primjene možete naći na našoj web stranici.

s s / 1.10.2020. 12:36:00

Poštovani, stradali smo u potresu. Rušili smo 3 vanjska zida kuće i ponovno ih zidali ciglom, a kutevi su rađeni armirani betonski stupovi. Molim savjet kako i sa čime (kojim vašim proizvodima) iznutra bi najbolje bilo ručno ožbukati te nove zidove, obzirom da su se na starim zidovima bile pojavile gljivice. Ujedno molim za savjet s kojim proizvodima pripremiti dalje zidove za bojanje. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

S obzirom da su zidovi novi preporučamo unutarnje žbukanje vapneno cementnom žbukom VC 40 sa pripremom od šprica tipa CEMENTNI ŠPRIC 2. Gljivice se pojavljuju na površinskom sloju zida najčešće uzrokovane kondenzatom vlage na zidu koji nastaje zbog hladnog mosta zbog nepostojeće ili nedostatne toplinske izolacije vanjskog zida. Za sprečavanje pojave kondenzacije vlage na zidu možete koristiti antikondenzacijsku unutarnju boju TERMOPOL.

PODPITANJE: Vidim da u ponudi imate termo žbuku, bli li bilo dobro nju staviti? Oda ćemo kroz neko vrijeme tj. koju godinu raditi vanjsku fasadu zanima me bi li bilo dobro staviti unutra termo žbuku da bude toplije jer nema fasade odnosno u kojim se slučaju ona stavlja?

ODGOVOR: Primjenom termo žbuke unutra ćete sigurno dobiti bolju toplinsku izolaciju, odnosno smanjiti gubitak topline i smanjiti pojavu kondenzata vlage na površini zida. Jedina mana toplinske izolacije u unutarnjem prostoru je to što se smanjuje zagrijavanje i akumuliranje topline u zidovima pa će se prostor ranije ohladiti prestankom grijanja.